Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Στο τέλος της εβδομάδας το PREVEZA JAZZ FESTIVAL


    Λίγες μέρες απομένουν για την πραγματοποίηση του 10ου Preveza Jazz Festival που θα γίνει στην Πρέβεζα την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Μαΐου 2012.
     Η πόλη κινείται σε ρυθμούς  jazz με εκθέσεις φωτογραφίας σε στέκια του ιστορικού κέντρου όλη την εβδομάδα. Στα πλαίσια του φεστιβάλ την Πέμπτη 24/5 προβάλλεται η ταινία La vie un rose βασισμένη στη ζωή της διάσημης γαλλίδας τραγουδίστριας Έντιθ Πιάφ....
  
    Την Παρασκευή 25/5 το φεστιβάλ ανοίγουν οι Πρεβεζάνοι ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ ( Αποστόλης Παπουτσάκης, Σοφία Κυριάκη, Ντίνος Γιαννακός) με ρυθμούς τάγκο. Ακολουθούν  οι Λετονοί Maris Briezkalns Quintet, μία από τις κορυφαίες μικρές ακουστικές μπάντες της λετονικής μουσικής σκηνής που  ξεδιπλώνουν μουσικές αποχρώσεις της ποπ, τζαζ -λάτιν και τζαζ μουσικής. Η πρώτη βραδιά ολοκληρώνεται με τους Ολλανδούς Yuri Honing Wired Paradise που χρησιμοποιούν  άφοβα την τζαζ, τη ροκ, το χορό και τους ηλεκτρονικούς ήχους, υποστηρίζοντας πως η τζαζ δεν είναι ύφος αλλά γλώσσα
     Το Σάββατο 26/5 πρώτοι στη σκηνή θα ανέβουν οι Intravenus. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2001 στην Αθήνα και στη μουσική τους συνυπάρχουν στοιχεία από διαφορετικά στυλ όπως jazz , rock και έθνικ μουσική. Ακολουθούν τα μεγάλα ονόματα της φετινής διοργάνωσης που δεν πρέπει να χάσετε, οι πορτογάλοι   MARIA JOÃO & MARIO LAGINHA. Το φεστιβάλ θα κλείσουν οι Tubis trio το πιο ελπιδοφόρο, νέο jazz συγκρότημα από την Πολωνία που έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές.
    Οι συναυλίες θα γίνουν στις 21:00 στον παραλιακό πεζόδρομο της  πόλης με ελεύθερη είσοδο.
    Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ  www.wix.com/prevezajazzfestival/2012.
     Το φεστιβάλ υποστηρίζουν η Περιφέρεια Ηπείρου - Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο Δήμος Πρέβεζας, το Επιμελητήριο και το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας.  Τελεί δε υπό την αιγίδα των Πρεσβειών και Ινστιτούτων Ολλανδίας, Λετονίας, Πολωνίας και Πορτογαλίας.
        ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ  ENERGY 93,4 ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ www.energy934.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο