Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΕΠΠΥΕΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


            Συνέντευξη τύπου για το θέμα της αυθαίρετης και κατ’ ουσία παράνομης προσπάθειας μεταφοράς του ΚΕΠΠΥΕΛ από το δήμο Μεσολογγίου και έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο δήμο Αγρινίου, παραχώρησαν ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο αντιδήμαρχος Παντελής Καρατσόλης και ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας Αποστόλης Ευθυμίου....
 
      Απαίτησαν την ανάκληση της απόφασης του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κανελόπουλου και κοινοποίησαν έγγραφο που στάλθηκε προς τους νεοεκλεγέντες βουλευτές του Νομού (το οποίο και επισυνάπτεται), μέσω του οποίου ζητείται να λάβουν θέση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΕΠΠΥΕΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Κύριε Υπουργέ,
    Σας αναφέρουμε ότι την 18η του μήνα Μαΐου του έτους 2012, ημέρα Παρασκευή, γίναμε θεατές της προσπάθειας μεταφοράς εξοπλισμού και αρχείου της υπηρεσίας του ΚΕΠΠΥΕΛ Μεσολογγίου στη πόλη του Αγρινίου. Το έτος 2011, κατόπιν σχετικών εγγράφων και ενεργειών της προϊσταμένης της ανωτέρω υπηρεσίας, αναφορικά με τη μεταστέγαση της, η δημοτική αρχή Ι.Π Μεσολογγίου, προχώρησε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου (16/5/2011), στην κάλυψη της δαπάνης εκμίσθωσης του χώρου του ΚΕΠΠΥΕΛ Μεσολογγίου έως ότου βρεθεί μόνιμη λύση στέγασης της υπηρεσίας. Πράγματι, ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου υπήρξε συνεπής, έχοντας πληρώσει τα ενοίκια έως 31-05-2012 .
    Σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, με τον Δ/ντη του Υπουργείου, τον κ. Αγγελάκη, του γνωστοποιήσαμε τις προθέσεις τις δημοτικής αρχής και προτείναμε, μάλιστα, ως μόνιμη λύση στέγασης της υπηρεσίας του ΚΕΠΠΥΕΛ, τον 1ο όροφο του τέως Δημαρχείου Οινιάδων, με βασικό επιχείρημα, ότι ο τέως Δήμος Οινιάδων είναι κατεξοχήν αγροτικός δήμος - ουσιαστικά η καρδιά της αγροτιάς της περιοχής μας – και αυτή η επιλογή χώρου θα ήταν ότι καλύτερο.
       Ο κ. Αγγελάκης, πράγματι είδε θετικά την πρότασής μας, και δεσμεύτηκε, να προβεί σε επιτόπιο έλεγχο του χώρου που προτείναμε, με κλιμάκιο του Υπουργείου, προκειμένω να κρίνει την καταλληλότητά του και να δώσει την τελική έγκριση.
       Σήμερα, μήνες μετά, ο κ. Αγγελάκης δεν έχει ακόμη μεταβεί στο χώρο. Αυτή η ανακολουθία του Υπουργείου επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας, για υπόγεια μεθόδευση της μεταφοράς της υπηρεσίας του ΚΕΠΠΥΕΛ από την πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νιας, όπου είναι και ο φυσικός της χώρος, στο Δήμο Αγρινίου.
       Χωρίς καμία ενημέρωση, επαναλαμβάνουμε, την 18η Μαΐου 2012, ημέρα Παρασκευή, διαπιστώσαμε την προσπάθεια μεταφοράς αρχείου και εξοπλισμού του γραφείου του ΚΕΠΠΥΕΛ Μεσολογγίου, προς το Δήμο Αγρινίου. Όταν συναντηθήκαμε με την προϊσταμένη της υπηρεσίας κα Βραχά και της ζητήσαμε να μας ενημερώσει σχετικά, απάντησε στον Αντιδήμαρχο, κ. Παντελή Καρατσόλη, αναφερόμενη στην από 16/05/2012 απόφαση του πρώην Γενικού Γραμματέα κ. Κανελόπουλου, την οποία πεισματικά αρνήθηκε να μας κοινοποιήσει, σύμφωνα με την οποία έως το τέλος του Μαΐου 2012, ο χώρος του ΚΕΠΠΥΕΛ Μεσολογγίου, θα έπρεπε να εκκενωθεί και να μεταφερθεί η υπηρεσία στο Αγρίνιο.
    Και αναρωτιόμαστε κ. Υπουργέ, πώς είναι δυνατόν απόφαση με ημερομηνία 16-05-2012 (τελευταία ημέρα θητείας του πρώην Γενικού Γραμματέα, κ Κανελόπουλου) και ενόψει εκλογών, γίνεται άμεσα εκτελεστέα, όταν σε όλους μας είναι γνωστό πως την αμέσως επομένη της εκτέλεσής της, ήτοι 19-05-2012, θυροκολλείται Προεδρικό Διάταγμα περί προκήρυξης εκλογών, το οποίο απαγορεύει οποιαδήποτε μετακίνηση υπηρεσίας.
        Κατόπιν όλων των ανωτέρων, σας καλούμε όπως προβείτε στην ανάκληση της αυθαίρετης και κατ’ ουσία παράνομης απόφασης του πρώην Γ. Γραμματέα, περί μεταφοράς της υπηρεσίας του ΚΕΠΠΥΕΛ Μεσολογγίου στο Αγρίνιο.
       Καλούμε επίσης, τους νεοεκλεγέντες βουλευτές του Νομού μας, να πάρουν θέση και να συμβάλλουν με τις ενέργειές τους στο σταμάτημα του εγκλήματος που συντελείται εις βάρος του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, της κοινωνίας και του αγροτικού κόσμου της περιοχής μας.

Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο