Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πάνω από 5.000 επισκέπτες στο 4o Aντάμωμα φίλων του Αλόγου στη Νήσσα!!


          Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στον Ιππικό Σύλλογο Κατούνας για το εντυπωσιακό 4o Aντάμωμα φίλων του αλόγου στη Νήσσα!! που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαΐου υπό την αιγίδα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και απέσπασε τα πιο κολακευτικά σχόλια από όλο τον κόσμο.
     Όλα λειτούργησαν άψογα, όχι μόνο εντός του χώρου, αλλά και εκτός της Νήσσας συγκεντρώνοντας πάνω από 5.000 χιλιάδες κόσμο, γεμίζοντας ασφυκτικά την γραφική περιοχή....
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ-PHOTOTSELIOS


         Ειδικότερα, όμως, οι τυχεροί που παρευρέθηκαν απ’ όλη την Αιτωλοακαρνανία, θα έχουν να διηγούνται για την οργάνωση, φροντίδα, φιλοξενία, επίδειξη και καλύβωμα αλόγων, τρεχούμενα νερά, δωρεάν ψητή προβατίνα, γλέντι και προπαντός το ζεστό χαμόγελο από τα παιδιά του Ιππικού Συλλόγου Κατούνας.
       Όλα άρχισαν από το πρωί, σ’ ένα μεγάλο ξέφωτο περιτριγυρισμένο από δέντρα, με την επίδειξη αλόγων στην ειδική πίστα, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες των αλόγων να παρουσιάσουν τα άλογά τους και μάλιστα καλπάζοντας με μοναδικό τρόπο και τα ονόματα των καβαλάρηδων τα προσφωνούσε η δημοσιογράφος Δήμητρα Νταγιάντα και αμέσως μετά απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια στους καβαλάρηδες από τον πρόεδρο του συλλόγου Κουδούνα Ευάγγελο και το γραμματέα Ζωγάκη Πέτρο.
        Στην επίδειξη έλαβαν μέρος δεκάδες άλογα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους, να θαυμάσουνε τα περιποιημένα πανέμορφα άλογα με την πλήρη εξάρτησή τους (σέλα, χαλινάρια, πέταλα κ.λπ.) να δούνε από κοντά την επίδειξη στο καλύβωμα αλλά κυρίως να χαρούνε το μοναδικό καμαρωτό τρέξιμό τους.
       Στην συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί δημοτικοί χοροί από χορευτικά των Σαρακατσαναίων και Ρίζες και ακολούθησε διανομή δωρεάν ντόπιας πεντανόστιμης ψητής προβατίνας σε όλους και παραδοσιακό γλέντι, υπό τους ήχους τού κλαρίνου και των άλλων μουσικών οργάνων, με πολύ κέφι για χορό και τραγούδι.   
      Η Τοποθεσία Νήσσα ήταν ένας «παράδεισος» και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν τα άλογα, να συνευρεθούν, να χορέψουν, να γλεντήσουν, να φάνε δωρεάν ψητή προβατίνα, αλλά και να απολαύσουν την ηρεμία των κρυστάλλινων νερών, την οργιώδη βλάστηση, τις ομορφιές και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της περιοχής.
         Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι π. Βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος, Κώστας Μπαρμπαρούσης,   ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κατούνας Κώστας Κασούρας, οι Αντιδήμαρχοι Τζαβαλάς Δημήτριος και Φερεντίνος Θύμιος, ο αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Πάνος Γαζέτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ακτίου-Βόνιτσας Στούπας Θεόδωρος, Στούπας Κωνσταντίνος, Προδρομίτης Σωτήρης, Σαλοδημήτρης Παναγιώτης,  η υποψήφια βουλευτής Μπόκα Γεωργία, η υποψήφια βουλευτής Ρούση-Τζιμάνη Αγγελική, ο υποψήφιος βουλευτής Τζαμαλής Γρηγόριος, πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι από φορείς κα συλλόγους της περιοχής, κ.α.













































































4 σχόλια:

  1. Α ΡΕ ΑΘΑΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ... Η ΧΩΡΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΓΛΕΝΤΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΣΧΟΛΕΙΑ,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ..ΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΛΟΓΑ!!! ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΣΟΥ!! ΑΝ ΚΑΛΟΥΣΕΣ ΤΟΥΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ, ΖΗΤΗΜΑ ΑΝ ΘΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΝ 100 ΜΕ 200 ΝΟΜΑΤΑΙΟΙ.ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ 5.000 ΑΤΟΜΑ!!!. ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΌΣΜΟς ΔΕ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΑΠΛΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΞΕΔΩΣΕΙ...ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ.ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Σ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟΠΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΠΠΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ,ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Β.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χιλια Μπραβο,σε αυτους τους καιρους που ζουμε εχουμε ξεχασει τα ηθη και τις παραδοσεις μας. ΜΠΡΑΒΟ και παλι ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο