Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: Γνώριζαν για το ακατάλληλο νερό στο Ξηρόμερο από το 2008!


Νέα ντοκουμέντα αποκαλύπτουν ότι γνώριζαν οι τοπικές αρχές για την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού από το 2008!
         Μετά τo σχετικό έγγραφο από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τις αναλύσεις που έδειξαν ότι σε 14 χωριά του Ξηρομέρου, στο νερό υπάρχει  σημαντική μικροβιακή επιβάρυνση από κόπρανα, πράγμα που καθιστά το νερό τελείως ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση,  η δημοτική αρχή Ξηρομέρου αναγκάστηκε να προβεί στον καθαρισμό των δεξαμενών στην εγκατάσταση αυτόματων χλωριωτών για χλωρίωση ενώ πραγματοποιούνται διαρκώς νέοι έλεγχοι και ενημερώνονται οι Δημότες για την ποιότητα του νερού.
       Ωστόσο, με αφορμή το σάλο που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο καιρό για την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού στο Ξηρομέρο, να επισημάνουμε ότι με τα  νέα ντοκουμέντα που φέρνουμε σήμερα στο φως φαίνεται ότι εδώ και χρόνια, πολλά χωριά τροφοδοτούνταν με ακατάλληλο πόσιμο νερό. 
      Όπως αποκαλύπτουμε το θέμα δεν έχει προκύψει τώρα αλλά ξεκίνησε από το 2008 και κυρίως οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο στη σημερινή δημοτική αρχή αλλά είναι διαχρονικές....



Συγκεκριμένα:
-2008:  Η Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΥΓΙΕΙΝΗΣ της Νομαρχίας (το έγγραφο έχει δημοσιευτεί και στον AERA FM) έστειλε το παρακάτω έγγραφο στο Δήμο Αστακού στις 16/5/2008 και τονίζει: Στα Δ.Δ Μαχαιρά και Παλαιομάνινας πρέπει ΑΜΕΣΑ να χλωριώσετε το νερό προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα της ύπαρξης ολικών κολοβακτηριοειδών.
Στα Δ.Δ Αστακού, Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο παρακαλούμε να προβείτε στην διακοπή της πόσης του νερού και να προμηθεύσετε τους δημότες σας με πόσιμο υγιεινό νερό.

-2008: Η Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΥΓΙΕΙΝΗΣ της Νομαρχίας έστειλε το παρακάτω έγγραφο στο Δήμο Αλυζίας στις 19/12/2008 και τονίζει: Τα αποτελέσματα στο Μύτικα και Κανδήλα  έδειξαν ότι τα δείγματα παρουσιάζουν μικροβιακή επιβάρυνση, το νερό είναι ακατάλληλο και πρέπει να απαγορευτεί η πόση του.


-2009: Η Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΥΓΙΕΙΝΗΣ της Νομαρχίας έστειλε το παρακάτω έγγραφο στο Δήμο Αλυζίας στις 19/02/2009 και τονίζει: Τα αποτελέσματα στο Αρχοντοχώρι, Παναγούλα και Κανδήλα  έδειξαν ότι τα δείγματα παρουσιάζουν μικροβιακή επιβάρυνση.

-2009: Η Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΥΓΙΕΙΝΗΣ της Νομαρχίας έστειλε το παρακάτω έγγραφο στο Δήμο Αλυζίας στις 2/04/2009 και τονίζει: Τα αποτελέσματα στο Αρχοντοχώρι και Κανδήλα  έδειξαν ότι τα δείγματα παρουσιάζουν μικροβιακή επιβάρυνση και το νερό δεν πληρεί τους όρους. 


-2010: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ στις 12/7/2010 έστειλε το παρακάτω έγγραφο στο Δήμο Αλυζίας και Αστακού και τονίζει: Τα αποτελέσματα στους δήμους  Αλυζίας και Αστακού παρουσιάζουν απόκλιση από τα προβλεπόμενα ποιοτικά όρια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο