Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Παναγιώτης Στάϊκος: ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ


Αγαπητό  ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS
    Κάποιοι αρουραίοι  του Δημόσιου βίου στέλνουν  ανυπόγραφα  έγγραφα  για ένα τόσο ευαίσθητο  θέμα όπως το νερό. Γελιούνται  όπως αν νομίζουν ότι   με  λάσπες  και  συκοφαντίες μπορούν  να πλήξουν την πολιτική και κοινωνική μου υπόσταση. 
     Γιατί  όλοι οι κάτοικοι  του  Δήμου Αστακού γνώριζαν πολύ καλά ,  ότι το  νερό  σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Αστακού όταν ήμουν Δήμαρχος, ήταν αρίστης ποιότητας, αφού οι   δεξαμενές   σε  όλα τα  Δημοτικά Διαμερίσματα  καθαριζόντουσαν   τουλάχιστον δύο  φορές  το χρόνο   από τον πρώτο κιόλας  μήνα της  θητείας μου....


       Γινόταν δε χλωρίωση με αυτόματους χλωριωτές, που  υπήρχαν και ήταν σε  συνεχή λειτουργία  σε όλες τις δεξαμενές.  Φθάσαμε  να προμηθευτούμε  μέχρι  και  τέσσερις τόνους χλώριο τον χρόνο. Σε  κάποιες  περιπτώσεις  η πιστοποιημένη εταιρεία που έκανε τον έλεγχο των νερών τρείς και  τέσσερες φορές τον χρόνο σε όλες τις  δεξαμενές και τα δίκτυα (όπως φαίνεται  και από τα  συνεχή αποτελέσματα των ελέγχων , τα οποία υπάρχουν στα ετήσια τιμολόγια  με τα εντάλματα πληρωμής, τα οποία κόστιζαν 4 χιλιάδες ευρώ περίπου τον χρόνο. Σε αυτά οικονομία δεν κάναμε), μας υποδείκνυε να  ελαττώσουμε  το χλώριο  ή σε κάποιες περιπτώσεις  να το   αυξήσουμε .
       Όταν η  Διεύθυνση  Υγείας  με το έγγραφο της 15/5/2008 έβγαλε κάποια δείγματα ακατάλληλα, κάλεσα το  εργαστήριο  και πήρε εκ νέου δείγμα, έκανα πάλι καθαρισμό των εν λόγω δεξαμενών  και δεν υπήρχαν διαφορές πριν και μετά ,πράγμα το οποίο δεν  αμφισβήτησε η Διεύθυνση Υγείας. Το αποτέλεσμα της  26/5/2008, λίγες ημέρες και τέσσερες μήνες μετά το έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας (τα  αποτελέσματα των ετών 2009 και 2010 σας τα είχα στείλει στην προηγούμενη απάντηση), βουλώνει  το στόμα σε αυτά  τα ανθρωπάκια.  Σε αυτή αλλά και  σε ελάχιστες άλλες  περιπτώσεις ενημέρωσα και το Δημοτικό Συμβούλιο.
      Σε  αυτά  τα ανθρωπάκια  θα  αφιερώσω πέντε αράδες από τον Επαρχιακό Γιατρό του Μπαλζάκ:
      Υπάρχουν κάτι δυστυχισμένα πλάσματα που σέρνουν ένα  σωρό   από σάρκες μεσ’  το βούρκο  και μου προκαλούν τον δίχως όρια οίκτο μου. Μόνο οίκτο μου προκαλούν.

Αστακός 17/5/2012
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
 ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ




ΧΙΡΟΜΕΡΟΝΕWS:  Με αφορμή την επιστολή του κ. Στάικου θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω: Η συντακτική ομάδα του ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS ερευνά και με αξιοπιστία και χωρίς περιττά λόγια, ρίχνει φως στην ουσία των γεγονότων και δεν ξεφεύγει από αυτή. Όσα αναγράφονται στο Blog είναι προϊόν  έρευνας για την άμεση, έγκυρη και πολύπλευρη ενημέρωση των αναγνωστών μας. Επί του θέματος του νερού τώρα, δείτε τι έγραφε το ασυμβίβαστο Blog Astakos. Wordress, του Θανάση Ζαρκαδούλα, στις 21 Μαΐου 2008!: 

 ΝΕΡΟ SOS
Η Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΥΓΙΕΙΝΗΣ της Νομαρχίας έστειλε το παρακάτω έγγραφο στο Δήμο Αστακού.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Ι.Π Μεσολογγίου 16/5/2008
Αρ.Πρωτ3893
ΘΕΜΑ: Αποτέλεσμα δειγματοληψίας πόσιμου νερού 

Η υπηρεσία μας την 5/5/08 πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο του πόσιμου νερού των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου σας .
Σας γνωρίζουμε ότι τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων έδειξαν ότι τα δείγματα δεν πληρούν την ΚΥΑ Υ2/2600/01.
Στα Δ.Δ Μαχαιρά και Παλαιομάνινας πρέπει ΑΜΕΣΑ να χλωριώσετε 
το νερό προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα της ύπαρξης ολικών κολοβακτηριοειδών .
Στα Δ.Δ Αστακού, Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο παρακαλούμε να προβείτε στην διακοπή της πόσης του νερού και να προμηθεύσετε τους δημότες σας με πόσιμο υγιεινό νερό.
Σας υπενθυμίζουμε το αριθ.2952/8-4-08 έγγραφό μας και σας παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων που αφορούν την ποιότητα και προστασία του πόσιμου νερού.
Σας γνωρίζουμε ότι δεν ανιχνεύθηκε καθόλου χλώριο όπως προβλέπεται από την νομοθεσία που πρέπει να υπάρχει στα ακρότατα σημεία του δικτύου 0.2ppm χλώριο.
Εφαρμόστε συστηματική χλωρίωση του νερού, κάνετε έλεγχο όλων των δικτύων για πιθανές διαρροές η βλάβες των υδατοδεξαμενών κτλ έως αποκατάστασης του προβλήματος διασφαλίζοντας την δημόσια υγεία.

30 Σχόλια

  1. στο Μαΐου 22, 2008 στις 1:41 μμΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙ
    Έτσι και αλλιώς ποτέ δεν έχω πιεί νερό απο το δίκτυο.
    Ρωτώ λοιπόν : το νερό είναι κατάλληλο για τα υπόλοιπα (πλύσιμο πιάτων -μπάνιο κλπ) ή θα την πάθουμε όπως με το ηλιέλαιο?? Ποιά τα αποτελέσματα ακριβώς για Αστακό??
  2. Σε κάθε δημοτική συνεδρίαση διαρρηγνύει τα ιμάτια για την άριστη ποιότητα του νερού ο Δήμαρχός μας. Γιατί δεν ενημέρωσε τους δημότες του για το πώς έχει η κατάσταση με το νερό; Εκτός και αν ενημέρωσε μόνο τους γνωστούς και τους φίλους του. Πού στηριζόταν και φώναζε για την άριστη ποιότητα του νερού; Μήπως τον έλεγχο τον είχε δώσει σε καμία ιδιωτική εταιρία και του έφερε τα αποτελέσματα που επιθυμούσε; Ελπίζω να είναι πρώτο θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του νερού.
  3. στο Μαΐου 23, 2008 στις 8:29 πμΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙ
    Άσε θανάση μας βλέπω με γρανάζια αντί μπούκλας στο κεφάλι & με εξατμίσεις αντί για αυτιά!!!
  4. Το χοντραίνεις το παιχνίδι Θανάση με αυτό που γράφεις.
    Περιμένοντας την πολυπόθητη τουριστική κίνηση εν οψη καλοκαιριου ποσταρεις θέμα για την ποιότητα του νερού.
    Εχεις το έγγραφο από την υγειονομική υπηρεσία που γραφει τις αναλύσεις; Δεν ρωτάω που το βρήκες και ποιος στο έδωσε.
    Ούτε θα σου πω αν ειναι σωστό ή λάθος να δημοσιεύεται τέτοιο θέμα εν όψει καλοκαιριού.
    Εγώ διατηρώ αμφιβολίες για την εγκυρότητά του.
    Ποστάρισέ το έγγραφο να το δούμε με τα ματια μας για να μη λέγονται και γράφονται πράγματα στον αέρα.
  5. Αν δεν απατώμαι, οι σωλήνες του δικτύου ύδρευσης αλλάζουν μαζί με τα έργα του βιολογικού, ή είμαι λάθος;
    Διαφορετικά, αύριο κιόλας αγοράζω μετοχές της Κορπής!
  6. Είναι κοινό μυστικό οτι το νερό δεν πίνεται. Όλοι αγοράζουν εμφιαλωμένο. Επι δημαρχίας κ. Σαμαρά ήταν κατάλληλο γιατί γινόνταν συστηματική χλωρίωση και γίνονταν αναλύσεις συνέχεια που γιαυτό φρόντιζε με πολύ σοβαρότητα ο υπευθυνος αντιδήμαρχος κ.Κλαδευτήρας που ποτέ δεν καταδέχτηκε να παίξει μετην υγεία των δημοτών ή την νοημοσύνη τους. Σήμερα που το νερό δεν είναι κατάλληλο ουτε για πλύσιμο αυτοκινήτων αντι να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα η δημοτική αρχή ρωτάει πως διέρευσε το έγγραφο με τις αναλύσεις. Ποιός άραγε θέλει να μας τρελάνει;
    “Απλός Πολίτης”
  7. στο Μαΐου 26, 2008 στις 8:00 πμΤοπικιστής
    ΠΡΟΣ Lary
    Το να μην παίζει κάποιος με την νοημοσύνη μας απαιτεί να έχει μία και μόνο μία σταθερή και τεκμηριωμένη άποψη γιά κάποιο θέμα. Ο κ. Κλαδευτήρας δεν ήταν που έβριζε τον κ. Σαμαρά? ο ίδιος δεν είναι που μετά μπήκε στο ψηφοδέλτιο του πρώην Δήμαρχου? Αυτός δεν είναι που κατοχήρωσε εισόδημα νοικιάζοντας ακίνητο για τη στέγαση του ΚΕΠ? ή μήπως ξεχνάμε ότι αντί να φροντίσει να μπεί μία τάξη στον Μαραθιά πήγε απέκλεισε την είσοδο στην παραλία κλπ. Καλό θα είναι να εκθέτουμε απόψεις ρεαλιστικές και όχι με βάση προσωπικές συμπάθειες. Αν χλωρίωνε το νερό ο κ. Κλαδευτήρας το έκανε γιατί ήταν ευθύνη του και όχι για να μας κάνει χάρη.
  8. στο Μαΐου 26, 2008 στις 8:15 πμΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙ
    Προς Οκταπους
    Ο Θανάσης δεν χοντραίνει κανένα θέμα!
    Δεν θα γίνει εξιλαστήριο θύμα σε επιλογές ή ανεπαρκείς κινήσεις άλλων.
    Και ΝΑΙ Αστακιώτες που δεν μένουν στον τόπο τους είναι οι περιβόητοι “τουρίστες”. Όλοι οι άλλοι είναι απλά διερχόμενοι!!
    Και ΝΑΙ όλοι εμείς (διαμένοντες μόνιμα ή όχι) γνωρίζουμε για την ακαταλληλότητα του νερού & το χρησιμοποιούμε μόνο για πλυσίματα κλπ.
    Για πόση ούτε λόγος να γίνεται!!!
    Προς τι λοιπόν η έκπληξη & ο αποτροπιασμός??
    Πίσω απο το δαχτυλάκι μας θα κρυβόμαστε ??
    Επίσης επειδή αναφέρεται ένας αριθμός Πρωτοκόλλου (3893/16-5-08 ) και αφορά δημόσιο έγγραφο δεν πιστεύω ότι ο Θανάσης παραποίησε στοιχεία..
    Αν συνέβαινε αυτό πρώτη η εκδούσα αρχή (Νομαρχία-Δ/νση Υγείας & Δημ.Υγιεινής) & ακολούθως ο Δήμος Αστακού θα είχαν ήδη προβεί σε ανακοινώσεις …
    Δεν το έπραξαν όμως & ο μήνας έχει 26 Μαίου!!!
    Άλλωστε ο Δήμαρχος δεν ήταν αυτός που όταν ήταν στην Αντιπολίτευση ασκούσε κριτική για την ακαταλληλότητα του νερού??? Ο ίδιος δεν ήταν που προκλογικά δεσμεύτηκε για την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου??
    Προς τι αυτή η αντίδραση τώρα??
    Δρομολογείτε η αλλαγή & μπορούμε να κάνουμε υπομονή για λίγο καιρό ακόμη, μέχρις να απαλλαγούμε απο αυτόν τον “βραχνά”!!
    Εαν το νερό δεν χλωριώνεται, να αποδοθούν ευθύνες στον υπεύθυνο που δεν το έπραξε!!!
    Εάν ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να παράσχει πόσιμο νερό στους δημότες/κατοίκους ας το πράξει!!!
    Μήπως αυτό είναι το πρόβλημα τελικά??? Μήπως δεν πρέπει εμείς να πληρώνουμε για το νερό που πίνουμε, αλλά ο Δήμος???
    Προς lary
    Ούτε και επι δημαρχίας Σαμαρά πινόταν το νερό!!! Ξεχνάς τους σωλήνες απο αμίαντο??Τι ευχολόγια είναι αυτά ??? Γνωρίζουμε πρόσωπα & πράγματα!!! Έλεος!!!
  9. στο Μαΐου 26, 2008 στις 8:19 πμΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙ
    Επίσης η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων πρέπει να γίνει απο τον ίδιο τον Δήμο, όχι απο τον Θανάση & τον κάθε υπεύθυνο Θανάση αυτού του τόπου!!
    Μιλάμε για την υγεία την δική μας & των παιδιών μας…
    Δήμαρχε πρόσεχε τους συνεργάτες σου!!! Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου. Παρέλαβες πολλές εκκρεμότητες!!
    Τρίξε τα δόντια σε όποιον αμοίβεται για να μην δουλεύει!!!
  10. στο Μαΐου 26, 2008 στις 8:49 πμΤοπικιστής
    Εύγε θαλασσοπούλι γιατί με αυτά που λέει ο lary γίνομαι έξω φρενών. Τo blog δεν χρειάζεται παπαγαλάκια αλλά αντικειμενική κριτική. Μπράβο στον Σταικο για τα καλώς πραγματοποιημένα, μαύρο στον Στάικο για τα στραβά και ανάποδα, η κριτική να είναι αμερόληπτη .
  11. στο Μαΐου 26, 2008 στις 9:22 πμΤοπικιστής
    Και γιά να ευθυμήσουμε,πιστεύετε ότι για τις ψυχικές μεταπτώσεις του Δημάρχου φταίει η μεγάλη ποσότητα νερού που κατανάλωνε επιδεικτικά στις προηγούμενες εκλογές?
  12. στο Μαΐου 26, 2008 στις 11:51 πμΤοπικιστής
    Και για να ξανασοβαρευτούμε, όσον αφορά την προηγούμενη δημοτική αρχή με τον κ Σαμαρά να διατυμπανίζει δεξιά και αριστερά για τις φιλικότατες σχέσεις φιλίας που διατηρούσε με τον Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά, το αποτέλεσμά της φαίνεται στα δρώμενα του δήμου μας. Αυτή η φιλία οδήγησε τον λιθάνθρακα στον Αστακό? αυτή η φιλία γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις περιβαλοντικές μελέτες και όχι μόνο, τις επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών μας ή η φιλία αφορούσε άλλες υποθέσεις? Κατάλαβες τώρα LARY ότι η επιροή της σχέσης (αν υπάρχει) δεν χρησιμοποήθηκε για το καλό του τόπου αλλά για κάτι άλλο. Αυτά για τη θητεία Σαμαρά και την νοημοσύνη μας.
  13. στο Μαΐου 26, 2008 στις 8:01 μμΠαρατηρητής
    Πρός φίλο τοπικιστή καί θαλασσοπούλι.
    Επειδή μιλάτε γιά ολους καί γιά ολα μπράβο σας…!!!
    Τυχαίνει ομως καί εμείς πού γεννηθήκαμε στόν Αστακό νά γνωρίζουμε πρόσωπα καί πραγματα, καί νά καταλαβαίνουμε ποιοι κρύβονται πίσω απ τά ψευδώνυμα…!!! Ο κιτρινισμός λοιπόν ο αυριανισμός καί η σπήλωση ονομάτων μέ υπονοούμενα γιά ανθρώπους πού προσέφεραν μόνο κακό κάνει στήν πόλη μας καί στήν κοινωνία της η οποία εθίζεται σέ τέοιου ειδους σχολιασμούς.. Θάθελα λοιπόν νά πώ μερικά περί Κλαδευτήρα χρήστου επειδή τόν γνωρίζω καί ξέρω τήν γενική του παρουσία τόσα χρόνια. πρώτον μέ το ΚΕΠ δέν του εγινε χάρη, ουτε τού ελυσε κανένα οικονομικό προβλημα αλωστε δέν εχει απ οτι γνωρίζω υπάρχουν φορολογικές δηλώσεις γιά οποιον ενδιαφέρεται πού τό αποδεικνύουν…! τό ενοίκιο τών 195 ευρώ τό πήρε γιατί εδωσε τήν χαμηλότερη προσφορά ενα χρόνο πρίν εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος καί τό Ενοίκιο ετσι γιά νά ξέρεται στά Δημόσια κτήρια καθορίζεται βάση τών τιμών της εφορίας ανά περιοχή ετσι εγινε και στην τελευταία ανανέωση…! Πάμε τώρα στό αλλο θέμα πού βάλατε μέ τόν μαραθιά ο μαραθιάς εκλεισε γιά λίγες μέρες καί κατόπιν αποφάσεως τού Δημοτικου Συμβουλίου επειδή γινόνταν απ εκεί παράνομα φόρτωση, εκφόρτωση καί κατασκευή κλουβιών…! Οχι γιατί ηθελε ο κλαδευτήρας κάποιοι νά μήν κάνουν τά μπάνια τους υπενθυμίζω δέ οτι γινόνταν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εκείνη τήν εποχή ενάντια στά ιχθυοτροφεία(ο Τοπικιστής συμετείχε:???) μάλιστα πήγε κατηγορούμενος γιά παρακώλυση συγκοινωνιών καί άπαλάχτηκε καί αυτός καί Μπότσιος…! Τέλος αυτό πού σάς καίει οτι πήγε Στόν Σαμαρά μή στεναχωριέστε τόν δικαίωσε ο κόσμος ο οποίος τόν εβγαλε πρωτο Δημοτικό σύμβουλο απ οτι θυμάμαι στόν Αστακό δικαιώνοντας τήν επιλογή του, αλωστε ηταν γνωστό οτι στηριζόνταν ο Σαμαράς από Πολιτικό κόμμα καί ο ιδιος ηταν πρόεδρος αυτού στήν περιοχή καταλαβαίνεται πώς ειχαν τά πράγματα.. ιδιος δε τόλμησε καί παρετήθηκε τρείς φορές γιά θέματα οπως σκουπιδότοπου , κατασκευής πλαζ επέκταση Νεκροταφείου, προμήθεια μηχανημάτων κ.λ,π…! Υπάρχουν ολα πρωτοκολημένα στόν Δήμο γιά οποιον ενδιαφέρεται… Οσο για τά νερά ναί εκανε τό καθήκον του καί μέ τό παραπάνω μέ τίς συνεχείς επισκευές αντικαταστάσεις καί χλωριώσεις, δέν εβαλε τόν αμίαντο στόν Αστακό Ο Κλαδευτήρας , Δέν κινδύνευσε η υγεία τών Αστακιοτών απ τόν Κλαδευτήρα καί γιά νά θυμάστε ειναι αυτος πού εκοψε τά Νερά στό Πλατυγιάλι γιά χρέη πού υπάρχουν μέχρι σήμερα απλήρωτα…!!! Ο LARY κάτι θά ηξερε γιά αυτό καί μίλησε ετσι…!!! Αυτά τά λίγα… ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ…! ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
  14. στο Μαΐου 27, 2008 στις 5:57 πμΤοπικιστής
    Φίλε παρατηρητή μια και απευθύνεσαι προσωπικά σε μένα να σου θυμήσω α) με ποιό τρόπο εκλέγονταν οι υποψήφιοι του Σαμαρά $$$$$$$ ? β) η μομφή στον Κλαδευτήρα δεν είναι προσωπική αλλά αφορά την διοίκηση που άσκησε που κατά την γνώμη μου ήταν ελλιπέστατη-άλλο πράγμα να θες και άλλο να μπορείς γ) η συμμετοχή μου στην διαμαρτυρία ήταν εντονότατη για τα κλουβιά -αλήθεια όταν ξανάνοιξε ο Μαραθιάς ποιά ήταν η πορεία του? δ) όταν έχεις μια οικονομική επιφάνεια καλή και είσαι και δημοτικός σύμβουλος κρατάς τα προσχήματα και δεν συμμετέχεις σε διαγωνισμούς ενοικιαστηρίων αλλά αφήνεις χώρο σε άλλους ε) αν προσέξεις καλύτερα σε όλα τα post κρίνω αντικειμενικά τον Στάικο (ναι στα θετικά, κριτική στα αρνητικά παρόλο που τον ψήφισα) και δεν γλύφω!!!! στ) όλοι ξέρουμε περισσότερα από όσα λέμε γιαυτό ας μην ανοίξουμε τέτοιο θέμα, το blog ας το χρησιμοποιήσουμε επικοδομητικά. Θα ήθελα να δω στην συνέχεια τις τοποθετήσεις του παρατηρητή & του LARY για θέματα που αφορούν τον τόπο και όχι προσφιλή μας πρόσωπα
  15. Νομίζω πως ξεφύγαμε επικίνδυνα.
    Σε ότι αφορά την οχταετία Σαμαρά, αποτελεί αρνητικό παρελθόν και μια ανάμνηση που μας πληγώνει.
    Σήμερα κάνουμε κριτική στη νέα Δημοτική Αρχή για ότι νομίζουμε στραβό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχουμε το αλάθητο.
    Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε το “υφάκι” του σημερινού Δημάρχου, την απαράδεκτη συμπεριφορά που έχει προς τους πολίτες και τους συνεργάτες του. Έβρισε με χυδαίο τρόπο τους υπαλλήλους του Δήμου, λέγοντας πως “θα γα….” όποιον διέρευσε το έγγραφο της Δ/νσης Υγιεινής που αφορούσε την ποιότητα του νερού και δεν είχε το θάρρος ένας να του πεί, την συμπεριφορά αυτή να την κρατήσει για το σπίτι του.
    Τέλος, πως χαρακτηρίζεται ο Δήμαρχος που προσπαθεί να αποκρύψει ένα Δημόσιο έγγραφο που αφορά την υγεία των Δημοτών;
    Αγαπητοί φίλοι αυτά τα θέματα δεν είναι προσωπικά, τα πρόσωπα βέβαια είναι γνωστά και κρίνονται καθημερινά, έχουν να κάνουν με την αξιοπρέπεια του πολίτη και αυτές οι συμπεριφορές των αιρετών είναι που τους χαρακτηρίζουν.
    Τα έργα που θα κάνει ο κάθε Δήμαρχος, προσωπικά τα βάζω σε δεύτερη μοίρα. Εκείνο που προέχει είναι το ύφος και το ήθος των Δημοτικών μας “αρχόντων”.
  16. στο Μαΐου 28, 2008 στις 7:27 πμΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙ
    Συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρει ο τοπικιστής & προσθέτω ότι αν το κτίσμα του ΚΕΠ είχε συμφωνηθεί να ενοικιαστεί 1 χρόνο προ εκλογής του εν λόγω κυρίου, γιατί οι εργάσίες διαμόρφωσης του χώρου (απο ενιαίο κατάστημα σε 2 χώρους) έγινε μόλις προ εκλογών??
    Πως δίνεις προσφορά για κάτι που δεν υπήρχε??
    Και αν ήταν τόσο αποτελεσματικός, πως εξηγείται η διαφορά στους ψήφους που πήρε στην δεύτερη κάθοδό του???
    Η μήπως πάλι φταίει ο Κρόνος???
    Θα πρέπει να καταλαβαίνουμε την διαφορά μεταξύ κιτρινισμού & κριτικής… Και μέχρι αυτήν την στιγμή τον κιτρινισμό τον έχουμε αποφύγει… Και όπως ήδη αναφέρθηκε απο τον φίλο Ντελάλη όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν & εκεί θα τα κρατήσουμε!!Πάμε για άλλα τώρα.
  17. στο Μαΐου 28, 2008 στις 7:33 πμΤοπικιστής
    Συμφωνώ με τον Ντελάλη, δεν είχα σκοπό να μπω σε προσωπική αντιπαράθεση αλλά προκλήθηκα και ένιωσα να υποτιμάται η νοημοσύνη μου. Δεν νομίζω πως υπάρχει δημότης που να μην έχει αγανακτήσει με τον αυταρχισμό του Δήμαρχου και πιστεύω ότι κάποιος πρέπει με άμεσο τρόπο να τον επαναφέρει στην τάξη. Οι υπάληλοι δεν εργάζονται στην επιχειρησή του αλλά στο μαγαζί που ανήκει σε όλους μας και είναι υποχρεωμένος ήτε θέλει ήτε όχι να τους σέβεται. Ειδικά στα θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία (γιατρός γαρ) θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι να την κοστολογεί με πολιτική φθορά.
  18. στο Μαΐου 28, 2008 στις 2:15 μμΠαρατηρητής
    Συμφωνώ καί εγώ μέ τόν Ντελάλη αλλά οταν λένε ανακρίβειες καί μέ εμπάθεια καταλαβαίνουμε τί κρυβεται από πίσω δέν ειμαστε τόσο Βλάκες (Απ΄τόν Αστακό ειμαστε καί γνωριζουμε τό υφάκι τού καθενός καί ας κρύβεται καί μέ ψευδώνυμο…! Πρέπει νά παίρνουν τίς απαντήσεις τους… Οποιος εχει κάτι νά τό πει στόν ιδιο προσωπικά, δέν κάνω τόν εκπρόσωπο τού Κλαδευτήρα αλλά αναγκάζομαι. Μου ειναι πολύ ευκολο νά κάνω καί εγώ αναδρομή στό παρελθόν καί νά πώ ποιοί συνεργάστηκαν μέ τό Σαμαρά στίς εκλογές εκείνες (ιδιαίτερα Γραφεία )… ποιοί πήγαν μέ τόν θανασούλα στήν συνέχεια ποιοί μέ τόν Στράτο , ποιοί ΄ψήφισαν Στάικο στίς τελευταίες εκλογές καί γενικώς ποιοί τά πήραν σέ οποιαδήποτε μορφή τουρισμου από χώρο σέ χώρο…! θά πώ ομως τούτο, τούτη τήν ωρα χρειάζονται ολοι καί μήν απαξιώνεται καί λασπολογείται γιά κανέναν πού τουλάχιστον ειχε τό θάρρος νά βγεί δημόσια καί νά ζητήσει τήν ψήφο τού Λαού τού Αστακού χωρίς νά κρύβεται… Αν τό Θαλασσοπούλι εχει τόσες ωραίες ιδέες καί προτάσεις καί μακάρι νά συνεχίσει εχει ,νά βγεί δημόσια νά δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του καί εδώ ειμαστε νά τήν…! ή τόν κρίνουμε …!!! Επαναλαμβάνω γνωριζόμαστε πολύ καλά μέ ορισμένους , γιά αυτό ας ασχοληθούν μέ τά τρέχοντα αλλωστε τό παρελθόν θά τό κρίνει ψύχραιμα η ιστορία στόν τόπο μας καί οχι κάποιοι πού ειναι μόνο λογάδες καί βγάζουν τά προσωπικά τους απ΄ τό σπίτι τους καί εκ τού ασφαλούς …!!! Υπάρχει πεδίο κύριοι λαμπρό γιά οποιον θέλει καί μπορεί …!!! Η ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΠΟΤΕ…
  19. στο Μαΐου 28, 2008 στις 3:32 μμτοπικιστής
    Παρατηρητή σε βρίσκω πολύ οργισμένο και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Όταν κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με τα κοινά θα κριθεί με πολύ αυστηρότερα κριτήρια απότι εσύ κι εγώ που κουβεντιάζουμε τρώγοντας πίτσα και σίγουρα η γνώμη και η άποψη του καθενός δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί με την δικιά σου. Αν τώρα εσύ θες να πιστεύεις ότι η θητεία του Πυθαγόρα και των υποψηφίων του ήταν επιτυχημένη είναι δικαιωμά σου αλλά δεν δικαιούσε να κρίνεις εμένα επειδή διαφωνώ. Προφανώς γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και δεν αντιλαμβάνομαι τον απειλητικό σου τόνο στα όσα αναφέρεις περί κρυφτού και ανωνυμίας , όσο με το τι θα ασχοληθεί ο καθένας σίγουρα δεν θα του το υποδείξεις εσύ.Χρησιμοποιείς συνεχώς την λέξη εμπάθεια δηλαδή συμπαθής είναι μόνο όποιος σε συμμερίζεται???
  20. Ο Σαμαράς ήταν παρελθόν, δυστυχώς μπορεί να είναι και μέλλον. Η κριτική και η διαφωνία είναι προτερήματα της δημοκρατίας. Το blog σκοπό έχει να ενημερώνει για όσα συμβαίνουν στο τόπο μας όλους εσάς που δεν είστε κοντά. Υπάρχει μια σκέψη κάθε τέλος του μήνα να τυπώνουμε τα θέματα και τα σχόλια, κάτι σαν εφημερίδα και να τα διανέμουμε δωρεάν στους κατοίκους του Δήμου μας.
    Παρατηρώ σε άλλες ιστοσελίδες και blog που ασχολούνται με τοπικά θέματα πολλή εμπάθεια μουρμούρα και βρισιές.
    Παρακαλώ πολύ να κρατήσετε το blog στο επίπεδο που αξίζει στον τόπο μας. Αυτό το blog ανήκει σε όλους εσάς που το επισκέπτεστε και έχει πάψει πια να είναι προσωπικό.
  21. στο Μαΐου 28, 2008 στις 4:37 μμτοπικιστής
    Σωστή η σκέψη, ελπίζω έτσι να παρακινηθούν και να συμμετέχουν πολλοί περισσότεροι. Το να ανάβουν και καμιά φορά λίγο τα αίματα νομίζω πως είναι υγεία (πάντα σε επιτρεπτό επίπεδο) . Αυτή τη διαφωνία με τον παρατηρητή πραγματικά την χάρηκα, δείχνει ότι δεν είμαστε σε λήθαργο. Με τα δικά του δεδομένα ο κάθε φίλος συνομιλητής θέλει ότι όλοι μας , το καλύτερο για τον τόπο μας.
  22. στο Μαΐου 28, 2008 στις 6:00 μμΓλαροπούλι
    ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΨΕ Ο LARY ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΒΓΗΚΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ Ο ΤΟΠΙΚΙΣΤΗΣ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ… ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Η ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΙΑ ΟΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥΓΥΑΛΙ Η ΤΩΝ ΡΥΠΟΓΟΝΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ Η ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ – ΧΗΜΙΚΗΣ – ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ.
  23. στο Μαΐου 28, 2008 στις 6:55 μμτοπικιστής
    Σωστός!!! Lary δεν παίζεις τίμια αλλά κάνεις ανταρτοπόλεμο, μας πέταξες την βόμβα και παρακολουθείς τα αποτελέσματα της έκρηξης.
  24. Δεν είχα και δεν έχω σκοπό να κάνω ανταρτοπόλεμο . Σε τοπικά θέματα δεν κρίνουμε με γνώμονα τίς συμπάθειες ή τις αντιπάθειες . ΤΟΠΙΚΙΣΤΗ γνωρίζω πως η αλήθεια είναι σκληρή και λυπάμαι αν δεν σου αρέσει. Δεν είμαι παπαγαλάκι κανενός και αγοραίες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς αλλού. Μα επιτέλους δεν βλέπεις ότι το οίκημα που στεγάζεται το ΚΕΠ το μίσθωσε αντί πινακίου φακής όταν η τελευταία τρύπα στόν αστακό ενοικιάζεται 500 και 600 ευρώ; Δεν έχω πρόθεση να αντιπαρατεθώ με κανέναν λέω την άποψή μου και σε όποιον αρέσει για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε , που λέει και το τραγούδι . Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είναι εύστοχος . Αφού όλοι ενδιαφερόμαστε για τον τόπο τότε γιατί κανείς δέν μιλάει για μια σειρά θεμάτων ανοικτών που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή και έκλεισαν ή θάφτηκαν εν μία νυκτί; Βλέπε: Πλατυγιάλι χρέος πρός τον Δήμο από κατανάλωση νερού . Τι απέγινε η σύμβαση υδροδότησης μεταξύ δήμου και ΝΑΒΙΠΕ ; Ποιός πληρώνει τώρα το ρεύμα και την συντήρηση των αντλιοστασίων και ποιός επισκευάζει τίς ζημιές; Ιχθυοκαλλιέργειες , Πετρέλαια στόν Άγιο Παντελεήμονα από την DIMOIL . Tα οικονομικά του Δήμου, εκεί που το ταμείο ήταν γεμάτο τωρα ζητάμε και δάνειο κ.ο.κ Ας μιλήσουμε για τα ουσιαστικά .-
  25. στο Μαΐου 29, 2008 στις 6:42 πμΤοπικιστής
    Ερώτηση: Γιατί η DIMOIL επιδιώκει να εγκατασταθεί εκτός ορίων ΒΙΠΕ και δεν την υποχρεώνουμε να φτιάξει την μονάδα της στην βιομηχανική ζώνη που άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος της? Είναι μόνο οικονομικό το θέμα ή κρύβεται και κάτι άλλο και ποιός είναι ο άτυπος εκπρόσωπος της εταιρίας στον Αστακό που προφανώς βάζει την τσέπη του πάνω απο την οικολογική καταστροφή που θα συντελεστεί? Ως πότε θα ξεπουλάμε την κληρονομιά μας σε καταστροφικές επενδύσεις, θα μείνει επιτέλους κανένας όρμος (και όχι μόνο) ελεύθερος από τους επιτήδιους?
    Υ.Γ. Θέλω να ανοίξω μια επιχείρηση, θα μου πουλήσετε τον παραλιακό δρόμο για να την αναπτύξω? (θα απασχολήσω ντόπιους εργαζόμενους)
  26. Πραγματικά ζωήρεψε ο διάλογος κι αυτό είναι καλό και δεν ενοχλεί αν συνεχιστεί πιο έντονα, αλλά με επιχειρήματα και προτάσεις.
    Προς Θεού όμως μην ξεχνάμε την οχταετία Σαμαρά, που αν δεν έβγαζε στο τέλος ο Σαμαράς τα χρήματα για τον βιολογικό καθαρισμό, θα μιλάγαμε για απόλυτο μηδέν.
    Σε καμμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί αυτό να αποτελέσει την κολημπήθρα του Σιλωάμ και να εξαγνήσει τον Σαμαρά και τους συνεργέτες του. Για να μην τρελαθούμε.
    Θα κάνω μια ερώτηση προς όλους και κυρίως προς τους “συμβούλους” του κ. Σαμαρά.
    Πόσα χρήματα πληρώθηκαν κατά την οχταετία Σαμαρά για μελέτες γενικώς και πόσες απ’ αυτές τις μελέτες ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν έτοιμες στο Δήμο;
    Αυτό θα είναι ένα μικρό δείγμα για όλους τους δύσπιστους ή αφελείς που ξεχνάνε και παρασείρωνται.
  27. Αγαπητοί φίλοι χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί έστω και με αφορμή μια προσωπική διένεξη αποφάσισαν κάποιοι να παρέμβουν, να μιλήσουν και να πάρουν θέση. Ενδεχομένως η κριτική που ασκούν κάποιοι φίλοι να ειναι υπερβολική, άλλοι βέβαια να θεωρούν και την υπερβολή στην κριτική ως επιβεβλημένη, αλλά δεν νομίζω ότι είναι το θέμα μας οι προσωπικές αντεγκλήσεις. Το θέμα μας είναι τα όσα συμβαίνουν και όσα μέλλουν να συμβούν στον Δήμο μας. Το προσέγγισε το θέμα κάπως το γλαροπούλι αλλά δεν το ολοκλήρωσε. Ίσως μας το κράτησε για την επόμενη φορά.
    Eξέφρασα εγκαίρως αλλά και αρκούντως τον προβληματισμό μου και με προγενέστερα σημειώματά μου για όσα συμβαίνουν και όσα μέλλουν να συμβούν στον Δήμο μας με την παρούσα Δημοτική αρχή. Δυστυχώς όμως σταθήκαμε με έκπληξη μπροστά στο απολύτως προφανές. Κάποιοι μάλιστα ηθικολογούσαν, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας. Έχουμε φθάσει στο σημείο να καταγγέλλονται οι επί σειρά ετών καταγγέλλοντες. Και δεν πρέπει να λησμονούμε ότι πολλοί χειροκροτούσαν σε συνθήματα που υποδυόταν το δημόσιο λόγο κι επιβράβευσαν τους άρπαγες της νοημοσύνης μας. Επιλέξαμε κι εν τέλει ενδώσαμε στην ευκολία μιας απλουστευτικής σκέψης που αρκείται στο να μη διερωτάται και που αφορίζει χωρίς να κατανοεί. Αντιδράσεις και φαινόμενα – εν είδει επετειακού απολογισμού – μιας κοινωνίας που δεν ανέχεται απλώς αλλά έχει αφομοιώσει κι ενσωματώσει εν είδει κώδικα «αξιών», ως αισθητική, λογική και αντίληψη, την ίδια την παρακμή. Γίναμε όλοι πρωταγωνιστές της μη ενόχλησης και του μηδενικού ρίσκου. Με βάναυσα προσβεβλημένο και απαξιωμένο το δημόσιο -με την ευρεία έννοια- χώρο και λόγο, τελικά όλοι γκρινιάζουν αλλά δεν απαιτούν. Τελικά, δεν ενοχλούνται. Απειράριθμα τα παραδείγματα: από την πανταχόθεν και από πολλού υποσχόμενη ανάπτυξη, την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, την εξυπηρέτηση του πολίτη, μέχρι τη διαχείριση της πόλης και των κοινόχρηστων χώρων. Από τη σήμανση των δρόμων μέχρι τους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής.
    Υπάρχει πλέον ένα γενικευμένο πρόβλημα: ουδείς, εν τέλει, κρίνει ή κρίνεται για το πώς αντιμετωπίζει όλα αυτά τα πράγματα, που φαίνεται να δημιουργούν απλώς μια παράλληλη πραγματικότητα. Κινούμεθα μεταξύ του αφοριστικού «φταίνε μόνον οι πολιτικοί» και του «έχουμε ευθύνη όλοι μας»… άρα δεν φταίει κανείς. Το μοναδικό έως τώρα φαινόμενο, της μη ενημέρωσης των Δημοτών από την Δημοτική αρχή για την ακαταλληλότητα του νερού αποδεικνύει ότι φτάσαμε στον πάτο. Ίσως όμως να είναι αυτό που δημιουργεί την ελπίδα. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η παρακμή αποτελεί τον προνομιακό χώρο για να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες, να συγκροτηθούν δυνάμεις, να υποστηριχθούν προσπάθειες που με συστηματικό κι οργανωμένο τρόπο θα προσεγγίζουν τα θέματα. Που θα θέτουν, με αίσθηση ρεαλισμού, θεωρητικώς κι εμπράκτως, στόχους, σχέδια και κανόνες για την επίτευξή τους.
  28. στο Μαΐου 29, 2008 στις 12:02 μμΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙ
    Προς ΑΝΩΝΥΜΟ
    Χαίρομαι που ξαναδιαβάζω σχόλιο σου..
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω ποιές σκέψεις έχεις κάνει σχετικά με τον συστηματικό & οργανωμένο τρόπο που θα πρέπει να υπάρξει για την αποτελεσματική προσέγγιση των θεμάτων που απασχολούν τον τόπο μας?
    Μπορεί να ευοδωθεί σε συνεργασία με τον Δήμο ή όχι?
    Εξακολουθώ να πιστεύω στο “ισχύς εν τη ενώσει”..
    Πιστεύεις ότι μπορεί να συμβεί στην περίπτωσή μας??
  29. στο Μαΐου 29, 2008 στις 1:43 μμΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙ
    Προς τοπικιστή
    Το σχόλιο σου (Νο 27) ήταν η αφορμή για να ψάξω σε παλαιότερες δημοσιεύσεις του blog & στα Δελτία τύπου της Νομαρχίας του Νομού μας (4/2/2008-www.aitnia.gr).
    Έτσι λοιπόν ξαναδιάβασα το άρθρο με τίτλο “Τοποθέτηση Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας” (Απρίλιος 2008 ) όπως επίσης και αυτό με τίτλο “Ο καβγάς…για το πάπλωμα”.
    Επειδή έχει περάσει καιρός απο τότε γνωρίζετε εαν έχει υπάρξει κάποια συνέχεια??
    Η αρνητική γνωμοδότηση για την ΜΠΕ της DIMOIL (αρ.28/07) & το αίτημα επανεξέτασης της απόφ. Γ.Γ.Περ/ρειας Δυτ.Ελλάδας (9482/8-10-07) έφερε κάποιο αποτέλεσμα??
    Η επιστολή για την μη εγκατάσταση λόγω εξαιρετικού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της περιοχής είχε κάποια απάντηση??
  30. Δεν ξέρω εάν πρέπει εγώ να απαντήσω στα ερωτήματά σου θαλασσοπούλι. Νομίζω όμως ότι η χωρίς την αρωγή του Δήμου ή την συνεργασία του δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική προσέγγιση αλλά και επίλυση των περισσοτέρων θεμάτων. Το αντιλαμβάνεσαι πιστεύω; Θεωρώ ότι επωφελής για την κοινωνία, είναι η σύμπτωση απόψεων, η συμφωνία στην οποία καταλήγουν οι διάφορες πλευρές για να γίνουν ορθές και δίκαιες ρυθμίσεις, να θεραπευτούν οι αδυναμίες, να αξιοποιηθούν τα προτερήματα, να διορθωθούν τα ελαττώματα, να συνετιστούν οι ανομίες, να χαραχτεί μια ομαλή πορεία. Το θέμα είναι πόσο εύκολα, όμως, γεφυρώνονται οι διιστάμενες απόψεις, ταυτίζονται οι εκτιμήσεις και παραμερίζονται οι αντιρρήσεις;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο