Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δράματα μόλις έρθουν τα εκκαθαριστικά!


             "Σχεδόν αδύνατο για κάποιος μισθωτό να μην πληρώσει φέτος φόρο, πρέπει να ξεχάσουν σχεδόν όλοι την επιστροφή". Αυτή είναι η δυσοίωνη εκτίμηση των φοροτεχνικών της περιοχής μας για το τι μέλλει γενέσθαι φέτος από τα εκκαθαριστικά της εφορίας. 
     Ήδη, όσοι έκαναν τις δηλώσεις του και ζήτησαν μια εκτίμηση από τον φοροτεχνικό τους ή τον εφοριακό τους κατάλαβαν την εξής τάξη μεγέθους: Αν έχεις ένα εισόδημα από  ως 15 χιλιάδες ευρώ και ένα αυτοκίνητο, χωρίς παιδιά, θα πληρώσεις ακόμη και πάνω από 600 ευρώ!.....


    Το agrinionews.gr ζήτησε τη γνώμη του κ. Παναγιώτη Ζήσογλου, προέδρου του Συλλόγου Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αγρινίου και Περιχώρων και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το τι θα υποστούν οι φορολογούμενοι: 
        «Αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε είναι πως με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης που αύξησαν όσοι κάνουν τον εισπράκτορα φόρων, φέτος πολλοί που έχουν χάσει τη δουλειά τους στο μεταξύ ή οι μαγαζάτορες που έχουν κλείσει, θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλα βάρη
      Επειδή δεν τους έβγαινε το 20% που είχαν βάλει ως τεκμήριο για την προηγούμενη χρονιά φέτος το πήγαν στο 40%… Αλλά το να ζεις σε ένα σπίτι 100 τετραγωνικών ή να πληρώνεις ένα αμάξι δεν είναι αντικειμενικός υπολογισμός διαβίωσης πλέον. Στο ενοίκια επίσης υπολόγιζαν ένα ποσό 1200 ευρώ το χρόνο και αφαιρούσαν το 20% από αυτό, το έκοψαν και αυτό στο μισό και γλιτώνεις πια, ότι και να πληρώνεις, 120 ευρώ! Για τα ΑμεΑ τι να πούμε; Μείωσαν από 2400 ευρώ την έκπτωση του φόρου στα 2000 ευρώ για ανθρώπους που έχουν 67% αναπηρία και άνω. Εν ολίγοις όταν έρθουν τα εκκαθαριστικά θα έχουμε δράματα…»


      Ορίστε και ένα-ανατριχιαστικό-παράδειγμα που μας έδωσε ο κ. Ζήσογλου: Μισθωτός που το 2010 είχε εισόδημα 18.000 ευρώ, σε σπίτι 110 τετραγωνικών, αυτοκίνητο 1600 κυβικά 5ετίας, με 4.000 ευρώ αποδείξεις, 400 ευρώ δόση για σπίτι, 100 ευρώ ιατρικά, 600 ευρώ για φροντιστήρια και 1500 ευρώ για τόκους δανείων, δεν πλήρωνε φόρο και αν του είχαν γίνει κρατήσεις έπαιρνε επιστροφή. 
     Φέτος για το 2011 ο ίδιος μισθωτός αν υποθέσουμε ότι έχασε εισόδημα και έπεσε στα 15.000 ευρώ θα πληρώσει 700 ευρώ! Αν, δε, υπολογιστεί με το ίδιο εισόδημα θα πληρώσει 1470 ευρώ! 
   Αναμείνατε τα χειρότερα, λοιπόν…
Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο