Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Επιστολή του Νίκου Σολδάτου για την αποκατάσταση της Κωνωπίνας στον σχεδιασμό του Φράγματος Αχυρών


    Ενεργοποίηση του Δημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας κ. Νίκου Σολδάτου, για την αποκατάσταση της εξαίρεσης της Κωνωπίνας από τον σχεδιασμό άρδευσης από το Φράγμα Αχυρών

       Αφουγκραζόμενος την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, και προκειμένου αρθεί η κατάφορη αδικία σε βάρος της Τοπικής Κοινότητας Κωνωπίνας, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος, απέστειλε επιστολή: προς τον Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, με κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κωνωπίνας και τον Σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου με την οποία ζητά να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής και του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, προκειμένου εξευρεθεί λύση σ’ είναι σοβαρότατο πρόβλημα  που αφορά την επιβίωση ενός χωριού, που εξαιρέθηκε προκλητικά από τον σχεδιασμό άρδευσης της περιοχής, από το Φράγμα Αχυρών.....


Ο κ. Δήμαρχος στην επιστολή του επισημαίνει:

ΠΡΟΣ:
1)  Υπουργείο Υποδομών,
Μεταφορών & Δικτύων
Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.-Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Περιφερειάρχη
κ. Απόστολο Κατσιφάρα
2.-Τοπική Κοινότητα Κονοπίνας
Πρόεδρο
κ. Επαμεινώνδα Τσαμποδήμο
3.-Σύλλογο Κονοπινιωτών
«Οι Δώδεκα Απόστολοι»
Πρόεδρο Β. Σκούρτα
************************************************
Θέμα: «Κατασκευή φράγματος Αχυρών. Συνοδά αρδευτικά έργα Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος».

     Κύριε Υπουργέ,
   Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών κατοίκων της  Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας,  σχετικά με την πρόοδο του έργου του θέματος καθώς και την αρδευτική κάλυψη των γεωργικών  εκμεταλλεύσεων της περιοχής.
   Γινόμαστε επίσης μάρτυρες της αγωνίας των κατοίκων, όσον αφορά την επιβίωση τους  δεδομένου ότι την παρούσα οικονομική συγκυρία, η αξιοποίηση –εντατικοποίηση  και επανεργοποίηση των αροτριαίων εκτάσεων  της περιοχής είναι μονόδρομος.
      Σας μεταφέρουμε ακόμα με την παρούσα  και την αγανάκτηση του Διοικητικού  Συμβουλίου του συλλόγου Κονοπινιωτών «Οι Δώδεκα Απόστολοι» για την αδικία σε βάρος των αγροτών της Τοπικής Κοινότητας λόγω της εξαίρεσης από τα αρδευτικά δίκτυα του κάμπου της Κονοπίνας (συν. Επιστολή).

  Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζουμε όλοι μας την κρίσιμη  κατάσταση που βρίσκεται η χώρα οικονομική και κοινωνική. Γνωρίζουμε επίσης την αναγκαιότητα ενεργοποίησης του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, που αναζητά τρόπους ενίσχυσης του εισοδήματος τους από την απασχόληση  στον πρωτογενή τομέα.
       Γνωρίζουμε ακόμα ότι  ένα έργο επιβάλλεται στην έναρξη λειτουργίας  του να είναι πλήρως λειτουργικό, ώστε να δημιουργεί οικονομίες κλίμακoς αφενός και αφετέρου  να βελτιστοποιεί την σχέση κόστους-οφέλους.

   Κατόπιν των ανωτέρω,
Παρακαλούμε κατόπιν αμοιβαίας επιβεβαίωσης,  για τριμερή συνάντηση εργασίας από εκπροσώπους του Υπουργείου σας, του Δήμου μας και του Συλλόγου, ώστε να αποσαφηνιστούν τεχνικά θέματα σχετικά με το έργο του θέματος και να εξεταστεί η δυνατότητα αποκατάστασης της αδικίας για την Τοπική Κοινότητα Κονοπίνας.

Με Εκτίμηση  
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  
ΝΙΚΟΣ  ΣΟΛΔΑΤΟΣ

ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS: Στηρίζουμε με θέρμη το δίκαιο αίτημα της Κωνωπίνας και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην προσπάθεια που καταβάλλεται  από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, για την άρση της αδικίας σε βάρος της Τοπικής Κοινότητας Κωνωπίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο