Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Eξαιρετική η θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» από το Γυμνάσιο Κανδήλας


Από τον Βασίλη Πολύζο*

     Ο Μικρός Πρίγκιπας μας ταξιδέψε  στον φανταστικό του κόσμο, και παράλληλα μας προβλημάτισε, για τον άνθρωπο, τις αξίες, τους στόχους, το ρόλο του στη ζωή και τα συναισθήματά του.
     Ο Συγγραφέας συναντά το Μικρό Πρίγκιπα στην έρημο όπου έγινε η συντριβή του αεροπλάνου του. Από το σημείο αυτό ξεδιπλώνεται η ιστορία για το «Μικρό Πρίγκιπα» και το ταξίδι του, με την αφήγηση ιστοριών του παρελθόντος από τις περιπλανήσεις του πρωταγωνιστή στους άλλους πλάνητες καθώς και στην γη......
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: Βασίλης Πολύζος


       Ακολουθήσαμε τον Μικρό Πρίγκιπα και γνωρίσαμε τις «μορφές» που συνάντησε. Έτσι είδαμε, τον Αστρονόμο, το λουλούδι, τον Βασιλιά, την Ματαιόδοξη, τον Μπεκρή,  τον Επιχειρηματία, τον Φαναρανάφτη, το φίδι τον Γεωγράφο, την Αλεπού, τον Σταθμάρχη, τον Έμπορο.   
       Σε κάθε του συνάντηση ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει συνεχώς ερωτήσεις. Περιεχόμενο των αποριών του αποτελεί η ζωή, η ύπαρξη και οι ενασχολήσεις των ενηλίκων στη γη και τους πλανήτες. Στο δρόμο του συναντά τις δυσκολίες και τα ελαττώματα των ανθρώπων, τελικά όμως μαθαίνει το μυστικό της ζωής: Πρέπει να γυρεύεις με την καρδιά. Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια. Το έργο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ύμνος στη ζωή, στην αγάπη και στη  φιλία.
       Υπέροχες οι ερμηνείες των παιδιών στην νουβέλα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ . Η θεατρική διασκευή βασίστηκε στη μετάφραση του Στρατή Τσίρκα. 
Έπαιξαν οι μαθητές: Άγγελος Γιαννειος, Μπιάνκα Ντε Ζουζέπε, Πολύδωρος Γιαννείος, Ζώης Συργιάννης, Ηλέκτρα Αυδή, Σπύρος Καστανός, Δήμητρα Γεωργαλή, Διονυσία Παπανικόλα, Μαρίνα Φιλίπποβα, Παρασκευάς  Οικονόμου, Ευσταθία Λάσκαρη, Μπάμπης Κουσουρής, Μελίνα Καυμενάκη, Δήμητρα-Μαριάννα Γεωργαλή, Μαριάννα Κατσιπάνου, Βάσω Λιάτσου, Καρελάκη Αγγέλα.

     Την διδασκαλία ρόλων, και την σκηνοθεσία είχαν οι καθηγήτριες: Δεβελέγκα Αρετή και Περγιουδάκη Πέπη.
Κατασκευή σκηνικών-κοστουμιών: Αποστολάκης Γιάννης, Αυδή Ηλέκτρα, Γεωργαλή Δήμητρα, Γεωργαλή Δήμητρα-Μαριάννα, Γιαννείος Άγγελος, Ευσταθία Λάσκαρη, Καλλιμάνης Δημήτρης, Καρελάκη Αγγέλα, Κατσιπάνου Μαριάννα, Καυμενάκη Μελίνα, Κουσουρής Μπάμπης, Λιάβα Ντίνα, Λιάτσου Βάσω, Ντε Ζουζέπε Μπιάνκα, Παλμπάς Ντίνος, Σούλας Γιώργος,  Στρουμπή Μάρθα, Στρουμπή Μαριαλέννα, Φιλίπποβα Μαρίνα. 
      Στα σκηνικά και τα κουστούμια βοήθησαν επίσης οι κυρίες Κατσαούνη Γεωργία και Γεωργοπούλου Μαρία από τα Δημοτικά σχολεία Μύτικα και Βάρνακα αντίστοιχα.
        Η κατασκευή του αεροπλάνου έγινε από την Α΄ τάξη στα πλαίσια του μαθήματος της  Τεχνολογίας με την καθοδήγηση της κας Αχειμάστου Παναγιώτας.
     Την τεχνική υποστήριξη είχαν οι καθηγητές: Μπάτης Γιώργος και Γρίβας Κώστας.
     Πολύτιμη η βοήθεια της Διευθύντριας του Γυμνάσιου κας Ευδοκίας Νίκα η όποια είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης.
       Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής, ο ιερέας της Κανδήλας π. Ευφρόσυνος Γρίβας, εκπαιδευτικοί και μαθητές απ’όλα τα σχολεία της Αλυζίας, γονείς και κάτοικοι της περιοχής.
    Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και τους καθηγητές του Γυμνάσιου Κανδήλας!  

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!

(* Ο Βασίλης Πολύζος είναι πρόεδρος της τοπικής Κοινότητα Βάρνακα











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο