Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ- ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ.


    Με ποσό 1.500.000 ευρώ ξεκινούν απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το επόμενο διάστημα έργα μεγάλης κλίμακας για την βελτίωση του ασφαλτοτάπητα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και με 3.000.000 ευρώ έργα για αντίστοιχες βελτιώσεις στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων με σκοπό την άρση της επικινδυνότητας των δυο δρόμων  και την αναβάθμιση τμημάτων τους που παρουσιάζουν σήμερα σημαντικές φθορές.......


    Ήδη, μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στα τέλη Απριλίου, υπεγράφησαν οι σχετικές περιλήψεις διακήρυξης απ’ τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Γεωργιόπουλο και την Τρίτη 19 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη των αναδόχων.
   Αποφασίσαμε την διάθεση συνολικά 4,5 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες στους δυο βασικούς οδικούς άξονες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να μειώσουμε τον αναντίρρητα υψηλό δείκτη επικινδυνότητας τους. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι στοχευμένες, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας του οδοστρώματος και την άμεση αντιμετώπιση φθορών που σήμερα ταλαιπωρούν τους οδηγούς», τονίζει σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.    
   Για την Πατρών – Πύργου το έργο προβλέπει τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων ώστε να ενισχυθεί ο βαθμός ασφάλειας του δρόμου σε επιλεγμένα σημεία που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα. Μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις θα γίνουν σε τμήματα της εθνικής οδού που βρίσκονται στην Κάτω Αχαιά, στον Άγιο Ραφαήλ, στο Γομοστό, στα Σαγεϊκα, στον Λάππα, στην Βάρδα, στον κόμβο Βραχνεϊκων Ηλείας, στα Λεχαινά, στα Καβάσιλα και στα Χανάκια.
     Για την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ θα γίνουν παρεμβάσεις για την ανακατασκευή του οδοστρώματος, μεταξύ άλλων, στον κόμβο Αντιρρίου, στην Μακύνεια, στη Ρίζα, στην Παλιοβούνα (σε δυο σημεία), στην Κάτω Καλαβρούζα, στα Χάνια Γαυρολίμνης, στο Περιθώρι – Γαλατάς, στην Γέφυρα Ευήνου, στον κόμβο Αγριλιάς (35ο χιλιόμετρο), στον κόμβο Χαλαζιά (προς Αστακό), στον κόμβο Αγγελοκάστρου, στην Πλευρώνα (41ο χιλιόμετρο), στα Φραγκουλεϊκα, στον κόμβο Συκιάς, στον κόμβο Αγρινίου, στην διασταύρωση Σπολάιτα- Καστράκι, στον Στράτο, στη Λεπενού, στην Κυψέλη, στον Άγιο Στέφανο, στο Ρίβιο, στην διασταύρωση Κατούνας, στον Στάνο, στην Αμφιλοχία, στον κόμβο Μπούκας, στο Λουτρό, στο Ανοιξιάτικο, στο Κατάφουρκο, στο Μενίδι και στη Συκούλα, κοντά στα όρια με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με την περίληψη της διακήρυξης οι διαγωνισμοί θα γίνουν με το σύστημα υποβολής προσφορών «με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης», του άρθρου 5 του Ν.  3669/2008, και με το σύστημα προσφοράς «μειοδοσίας στο ποσοστό οφέλους απολογιστικών εργασιών» του άρθρου 9 του ιδίου νόμου μόνο όσον αφορά τη δαπάνη της ασφάλτου που ενσωματώνεται στο έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο