FaceBook

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: Ολα τριγύρω αλλάζουνε, τα... Κηδειόχαρτα όμως στις κολόνες του Αστακού παραμένουν ίδια....Μαύρα χάλια έχουν οι κολόνες της ΔΕΗ στον Αστακό, οι οποίες στην πράξη χρησιμεύουν για να κολλάνε πάνω τους κηδειόχαρτα.  Πουθενά σε πολιτισμένο χώρο δεν βλέπεις τέτοια εικόνα με κολώνες της ΔΕΗ να σε ενημερώνουν για κηδείες ή μνημόσυνα.

Γράφει ο: Χρήστος Μπόνης 

       Το κυρίαρχο χρώμα του Αστακού εδώ και χρόνια (πολλά χρόνια) είναι το Μαύρο-Ροζ.  Ένα χρώμα που συναντάς παντού ιδίως στα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Ένα χρώμα που μερικούς τους αποτρέπει άλλους τους εκφράζει. 
      Δεν ξέρω αν είναι και το επίσημο χρώμα του Δήμου (παλιά Κοινότητα) Αστακού-Ξηρομέρου αλλά παρατηρώ χρόνια ότι το μοναδικό αναλλοίωτο χαρακτηριστικό στον Αστακό παραμένει το συγκεκριμένο φαινόμενο.
     Φυσικά θα αναρωτηθείτε τι εννοώ; -Εννοώ την εικόνα που απορρέει από τα εκατοντάδες χιλιάδες εδω και χρόνια μαύρο-ροζ Κηδειόχαρτα σε όλες τις κολόνες του Αστακού. Η πένθιμη κατάσταση της πόλης του Αστακού (εδώ και χρόνια) αντικατοπτρίζετε σε όλο το μεγαλείο της πάνω στις κολόνες της ΔΕΗ......     Το επόμενο στάδιο είναι να βγει ένα κηδειόσημο που θα αναγγέλλει  την ταφή του Αστακού… 
      Η αδιαφορία κατά κύριο λόγο της Δημοτικής Αρχής (και φυσικά όχι της τωρινής μόνο) αλλά και των δυο γραφείων τελετών που βρίσκουν καταφύγιο στον Αστακό και δεν μπορούν να δημιουργήσουν ένα ειδικό χώρο (ταμπλό) σε τρία (τουλάχιστον) σημεία.  
     Ένα στην διασταύρωση του δρόμου που βρίσκετε το περίπτερο του Κακκαβά (στο λύκειο), το δεύτερο στην περιοχή του Χοβολιού και ένα τρίτο να στηθεί στον κεντρικό δρόμο του Αστακού, ούτως ώστε να τοποθετούν τα συγκεκριμένα ενημερωτικά και να μπορούν έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα να αφαιρεθούν.
     Είναι κάτι που θεωρώ ότι δεν θέλει και πολύ ούτε σκέψη ούτε οικονομική επιβάρυνση, ούτε μελέτη. Μια πρωτοβουλία ολίγων ωρών είναι αρκετή, αρκεί να υπάρχει θέληση. Πουθενά σε πολιτισμένο χώρο δεν βλέπεις τέτοια εικόνα με κολώνες της ΔΕΗ να σε ενημερώνουν για κηδείες ή μνημόσυνα. 
     Είναι δε τέτοια η εικόνα εγκατάλειψης που αν αρχίσεις να αφαιρείς απο τις κολώνες κάποια κηδειόχαρτα, μπορεί να συναντήσεις στο τέλος και κηδεία ή μνημόσυνο πολλών χρόνων. 
      Δεν κοστίζει βέβαια τίποτε ένα κουτί πινέζες για να τοιχοκολλήσεις (ενημερώσεις) την κηδεία ή το μνημόσυνο κάποιου συμπολίτη μας). Κοστίζει όμως η εικόνα που σε παραπέμπει σε σκηνές ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ όπου τοιχοκολλούσαν τους καταζητούμενους ή διαφημίζονταν οι κυνηγοί κεφαλών. 
     Ας μην υποβαθμίζουμε άλλο αυτόν το τόπο. Έστω και από τέτοιες μικροπαρεμβάσεις μπορεί να ξεκινήσει κάτι διαφορετικό…..


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ.Μπονη Ζουλού θα μας κάνετε σε λίγο για προσγειώσουν ολίγον τις κριτικές μπορούμε να τις κάνουμε όλοι η μαγκιά είναι η ΠΡΆΞΗ κ εκεί μου φαίνεται πως υστερεί

χρηστος Μπονης είπε...

καλο είναι το σχολιο σου σαν αγνωστος που εισαι αλλα πρεπει να μαθεις εστω τα βασικα της γραφης αλλου γραφεις σε ονομαστικη αλλου σε γενικη και αλλου σε ότι να είναι. Ασε δε που κατι συμφωνα σε καποιες λεξεις στο τελος μπρερδευουν ακομη και τον γραφοντα σε ποιον απευθυνετε.Εν πασει περιπτωσει εγω φιλε μου σχολιαζω ,όπως σχολιαζετε ολοι σας τα τεκτενομενα στον Αστακο αλλα δεν τα γραφετε η δεν τα εκφράζετε ανοιχτα γιατι θελετε να ειστε και με τον χωροφυλαξ και με τον αστυφυλαξ--Καλο βραδυ

Ανώνυμος είπε...

εχει δικιο ο κυριος Μπονης. Ας φτιαξουν εστω και με σανιδες σε 4 5 κεντρικα σειμια να τα κολανε ολα αυτα θα ηταν Πιο ωραια ΣΙΓΟΥΡΑ.....ΠΙΝΕΖΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΩ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΑΜΠΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.....ΝΕΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ????????.....

Ανώνυμος είπε...

Κ.καθηγητα σας ευχαριστώ πολύ για τα μαθήματα ορθογραφίας πο μου κάνεις κ"ευχαριστώ πολύ" στα δικά μας τώρα..... στον τόπο μας από τίς πολλές"αρνητικές"κριτικές που κάνουμε σχεδόν όλοι φτάσαμε σέ αυτό το σημείο...η συμμετοχή σας στα θετικά του Δήμου δεν τα γνωρίζουν πολλοί μόνο την κακοχολη κριτική σας...ο καθένας μας χρειάζεται κ ΤΗΝ θετική σκέψη την ομορφιά της καρδιάς για να "βγαίνει"ομορφιά κ αισιοδοξία και ίσως το χειρότερο κ άχρηστα που αντικρίζεις μπορεί με την κατάλληλη"πινελιά"να προσφέρουμε Κ να τού δώσουμε ένα ελάχιστο ομορφιάς ...... στην ζωή μας....αν τα βλέμματα μας πάνε συνεχώς στο αρνητικό... δυστυχώς....., ΤΗΝ κάτσαμε.