Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ: Αίτηση Καταγγελία προς Δήμο Ξηρομέρου και Π.Ε. Αιτ/νίας για την επικινδυνότητα επαρχιακής οδού Παπαδάτος- Κωνωπίνα- Κατούνα



   Φυτείες 19 Μαϊου 2015
                                                                          
                                                     Αίτηση- Καταγγελία
                                                                       (Υποβληθείσα με ηλεκτρονικό τρόπο)

ΠΡΟΣ:  Δήμο Ξηρομέρου (κ Δήμαρχο)             
Χρήστος Κολοβός
                                                                          Ταξίαρχος ε.α Δημοτικός Σύμβουλος
                                                                          Δήμου Ξηρομέρου


ΚΟΙΝ: - Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτωλνίας
             Κα Σταρακά Χ.
           - Δνση Τεχνικών Έργων/ ΠΕ Αιτωλ/νίας
           - Δήμος Ακτίου Βόνιτσας
           - Αντιδ/χο Ξηρομέρου κ Λαϊνά Κ.
  

ΘΕΜΑ: Επικινδυνότητα Επαρχιακής Οδού Παπαδάτος- Κωνωπίνα- Κατούνα  

1.    Κύριε Δήμαρχε σας γνωρίζω τα παρακάτω:

 α.  Η επαρχιακή οδός του θέματος, κατά τον εν τρίτον βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου μας και η υπόλοιπη εντός των ορίων του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.
 β.  Προ δεκάδων ετών έχει επιστρωθεί με ασφαλτικό τάπητα και από τότε δεν έχει γίνει καμία συντήρηση-διαμόρφωση τόσο του πεπαλαιωμένου και κατεστραμμένου πλέον τάπητα, όσο και των πρανών- χαντακιών εντός των τότε απαλλοτριωμένων εκτάσεων. .....

 γ.  Είναι η μία από τις δύο κύριες επαρχιακές οδούς που εκσπώνται από τις Φυτείες (προς Κατούνα και Αστακό- Μύτικα). Διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες οχήματα ιδιωτικής και Δημόσιας χρήσης όπως λεωφορεία ΚΤΕΛ, ιχ οχήματα, γεωργικοί ελκυστήρες, φορτηγά πάσης φύσεως.
 δ. Την ευθύνη βατότητας, συντηρήσεως και καλής - ασφαλούς λειτουργίας την έχει η ΠΕ Αιτωλνίας.
 ε.  Πέρυσι και πρόπερσι η Δημοτική Ενότητα Φυτειών, σε συνεννόηση με τη Δημοτική Ενότητα Μεδεώνος, με τις ελάχιστες δυνάμεις τους και εθελοντική εργασία, επισκεύασαν δεκάδες και τεράστιες επικίνδυνες λακκούβες στου τομείς τους. Σήμερα έχουν δημιουργηθεί άλλες τόσες και λογικό είναι διότι ο τάπητας είναι αποσαθρωμένος καθ’ ολοκλήρου.
στ.   Υπάρχουν όμως δύο άλλα σοβαρότερα ζητήματα πέραν των λακκουβών.
                     
  (1).  Μέσα στη Παπαδάτο και προς την έξοδο προς Κατούνα , υπάρχει στροφή που είναι άκρως επικίνδυνη για τα Λεωφορεία και βαριά και μεγάλου μήκους οχήματα. Η στροφή στηρίζεται στο εξωτερικό πρανές σε πεπαλαιωμένη ξηρολιθιά, η οποία έχει αποσυντεθεί από τις ρίζες παρακείμενης συκιάς και έχει καταρρεύσει κατά πολύ μήκος, αλλα και έχει δημιουργηθεί υποσκαφή και κενό κάτω από τον ασφαλτικό τάπητα στην άκρη της στροφής που ουσιαστικά κρέμεται στο κενό. Εάν ένα όχημα μεγάλο πχ λεωφορείο πάρει στροφή πιο ανοικτά λόγω πχ κάποιου άλλου διασταυρούμενου οχήματος, ο ασφαλτικός τάπητας θα υποχωρήσει με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς πρόκλησης δυστυχήματος. Απαιτείται η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ.

(2).  Περίπου 5 χιλιόμετρα έξω από την Παπαδάτο, πρός τη Κατούνα, το αριστερό κατά την κίνηση φυσικό πρανές της οδού, έχει καταστραφεί καθώς επίσης και ο ασφαλτοτάπητας και το ωφέλιμο πλάτος της οδού επαρκεί μόνο για ένα όχημα. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και εδώ από πλευράς επικινδυνότητας και ασφαλούς διέλευσης οχημάτων.  Εάν από τυχόν διερχόμενο όχημα αναγκαστεί ο οδηγός πχ ενός λεωφορείου να κινηθεί στο αριστερό άκρον της οδού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υποχωρήσει ο τάπητας λόγω του βάρους.  ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΤΟΥΣ ΟΔΟΥ.

         2.  Προτεινόμενες άμεσες ενέργειες:

α. Τοποθέτηση πινακίδων και σημάνσεων ενημέρωσης και επικινδυνότητας
β. Γνωστοποίηση του θέματος από τον Δήμο μας στη ΠΕ/Αιτωλ/νίας
γ. Επίσκεψη κλιμακίου τεχνικών της ΠΕ στη περιοχή (Προσφέρομαι εθελοντικά για κάθε υποβοήθεια)
 δ.  Σύνταξη μικρών τεχνοοικονομικών εκθέσεων επίλυσης των δύο σοβαρών αυτών προβλημάτων και άμεση αποκατάσταση με έκτακτα κονδύλια ή αναμορφώσεις προύπολογισμού.
ε.Ένταξη από τη Περιφέρεια της επαρχιακής οδού Παπαδάτος- Κωνωπίνα Κατούνα, σε πρόγραμμα  μερικής επισκευής κατεστραμμένου ασφαλτοτάπητα (Συνεργασία των δύο Δήμων και ΠΕ Αιτωλ/νίας).

          3.  Θέτω υπόψιν σας με την ευκαιρία αυτή, (το έχω αναφέρει πολλές φορές και το δημοτικό συμβούλιο), ότι είναι αναγκαίο να επιμείνουμε και να επανέλθουμε να συνεχισθούν οι παγωμένες από τη Περιφέρεια και από πενταετίας διαδικασίες για ολοκλήρωση των μελετών ανακατασκευής –επισκευής των κύριων οδών ΦΥΤΕΙΕΣ -ΑΣΤΑΚΟΣ- ΜΥΤΙΚΑΣ και ΦΥΤΕΙΕΣ –ΚΑΤΟΥΝΑ-ΜΥΤΙΚΑΣ διότι και εκεί έχουμε σωρεία προβλημάτων καθώς και στους συνδετήριους δρόμους μεταξύ των χωριών του Δήμου μας. Επιπλέον να πιέσουμε να δημοπρατηθεί η κακώς μη δημοπρατηθείσα μέχρι τώρα από την Περιφέρεια ώριμη και έτοιμη μελέτη της οδού μήκους 4,2 χλμ από κόμβο Λιγοβιτσίου (στο δρόμο που κατασκευάζεται σήμερα) προς ΦΥΤΕΙΕΣ- ΠΑΠΑΔΑΤΟ.

        4.   Συνημμένα παραθέτω και φωτογραφίες για τα παραπάνω. (Δύο εκ των φωτογραφιών είναι από τον δρόμο Παπαδάτος - Αγ Στέφανος, όπου απαιτείται η τοποθέτηση στηθαίων. Είναι οι φωτογραφίες με πέτρες τοποθετημένες στη σειρά)   

         5.   Παρακαλώ και είμαι σίγουρος κύριε Δήμαρχε, ότι θα ενσκύψετε με την απαιτούμενη προσοχή σε όσα αναφέρω και θα προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες και συνεννοήσεις με  την ΠΕ Αιτωλ/νίας και Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. (Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας δύναται να προβεί σε αντίστοιχες αναγνωρίσεις εντός των ορίων του που υπάρχουν και εκεί ανάλογα προβλήματα και δια Κωνωπίνας και περιφερειακά αυτής μέχρι τη διασταύρωση Κατούνας- Άγριλος.
        6. Η κυρία Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Αιτωλ/νίας, στην οποία κοινοποιείται η παρούσα αίτηση, παρακαλείται για τις ενέργειές της προς τη Δνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ και όπου αλλού απαιτείται.       

Τ.Υ
Κολοβός Χρήστος
Ταξίαρχος ε.α Δημοτικός Σύμβουλος
 Δήμου Ξηρομέρου  













                               

5 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΥΡΙΕ ΤΑΞΙΑΡΧΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΧΑΘΗΚΕ ΠΡΟ ΕΤΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΥΤΕΙΕΣ ΚΑΤΟΥΝΑ
    ΠΟΥ ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΟΙΝΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΚΑΙΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΥΝΑ
    ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΡΑΣΑ
    ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΚΕΦΘΗΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΑΠΟ ΦΥΤΕΙΕΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΚΟΝΩΠΙΝΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ΜΕ ΕΦΕΡΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΘΑΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΜΠΑΡΟ
    ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΗΛΙΑ ΒΛΑΧΟΜΗΤΡΟ
    ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ
    ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο σου χρηστο.Ειμαι απο παπαδατου κ θα ηθελα να σε παρακαλεσω να κανεις κατι για την παιδικη χαρα του χωριουμου γιατι ειναι σε επικινδυνη κατασταση κ θα εχουμε κανενα σοβαρο ατυχημα μιας κ ερχετε καλοκαιρι κ τα παιδια που παιζουν ειναι πολλα.περιμενουμε να κανεις κατι εσυ γιατι δυστιχος ο τοπικος προεδρος δεν τον νιαζει για τιποτα κ εχει αφησει τα παντα στη τυχη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΖΑΡΕΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ20 Μαΐου 2015 στις 9:14 μ.μ.

    Αντί για ανώνυμα να γράφεις επώνυμα.Σε πληροφορώ για όλα αυτά έχουν γίνει ενέργειες και ειδικά για την παιδική χαρά.Εγώ σαν τοπικός Πρόεδρος δεν χτύπησα την καμπάνα για να ακούσεις και αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για το χωριό σου προτείνω συνεργασία και να μου αναφέρεις τι πραγματικά άφησα στην τύχη τους την καθαριότητα,την ύδρευση ή τον φωτισμό.Αν εννοείς για έργα έχω μερικούς μήνες που ανέλαβα και ο προυπολογισμός τώρα ξεκίνησε, έτσι στο τέλος της πενταετίας θα κριθώ.Αλλά όπως φαίνεται με αγαπάς τόσο πολύ πού βιάζεσαι να πετύχω.Μη ξεχνάς όμως ότι έχω δείγματα γραφής από την προηγούμενη θητεία μου ως Πρόεδρος. ΖΑΡΕΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ
    αν περιμενουμε κυριε προεδρε να κοπουν τα χορτα στους δρομους 5 χρονια να καθαριστουν απο χορτα τα 2 νεκροταφεια να βελτιωσετε τους αγροτικους δρομους να αλαξετε τις καμενες λαμπες να καθαρισετε απο σκουπιδια που γεμισε το χωριο να βελτιωσετε την παιδικη χαρα το γηπεδοκαθως και αλλα αυτα δεν λεγονται δειγματα γραφης αλλα εγκαταλειψης κοιτα σε αλλα χωρια του δημου τι εχουν κανει μεχρι σημερα σε 4 μηνες. γιατι εκει υπαρχει Προεδρος που σεβεται το τοπικο συμβουλιο εσεις τι εχετε κανει σε συγκριση με τους αλλους Προεδρε λυπαμαι αλλα εισαι ΑΠΩΝ και μονο παρον στους 4μηνες βολτες με αυτοκινητο του δημου και με εξοδα καυσιμου των δημοτων ενω ξερεις οτι ειναι παρανομες οι μετακινησεις την στιγμη που ο προυπολογισμος τωρα ξεκινησε οπως λετε. Συνεργασου Προεδρε με το τοπικο συμβουλιο πρωτα και μετα με τους αλλους χωριανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΑΙ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο