Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Γιάννης Λύτρας: Απάντηση στη Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου


      Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Λύτρας απαντά στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξηρομέρου, σχετικά με την ανάθεση αλλά και το περιεχόμενο του πενταετούς προγράμματος του Δήμου καθώς και της πρότασης «Σχεδίων Παρεμβάσεων Τοπικής Ανάπτυξης (ΣΠΤΑ)….
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
«ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΤΡΑΣ                                                                             
16.04.2013

«Απάντηση σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής»

      Επειδή η μισή αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα και επειδή η ηγεσία του Δήμου σκόπιμα και με εμφανή στόχο να καλύψει μία υπόθεση που κανένα μας δεν τιμά,
      Επιδίδεται άλλοτε επώνυμα και άλλοτε ανώνυμα σε σωρεία σχολίων.
      Σε ότι αφορά την ανάθεση αλλά και το περιεχόμενο του πενταετούς προγράμματος του Δήμου καθώς και της πρότασης «Σχεδίων Παρεμβάσεων Τοπικής Ανάπτυξης (ΣΠΤΑ)" έχω να πω:..........



Συγκεκριμένα:
    Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 02.11.2011 εισήγαγε το θέμα «Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών συμβούλου» για :
α)την υποβολή φακέλου συμμετοχής στο πρόγραμμα ΣΠΤΑ Δήμου Ξηρομέρου
β)επιχειρησιακό πρόγραμμα Δήμου Ξηρομέρου
γ)διαχειριστική επάρκεια Δήμου Ξηρομέρου
       Το ποσό για την παραπάνω ανάθεση θα ήταν έως 24.000 ευρώ.

      Το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε κατά πλειοψηφία την παραπάνω πρόταση, με το σκεπτικό ότι ο Δήμαρχος έχει πάρει ειδικούς συμβούλους που αμείβονται από το Δήμο και θα πρέπει αυτοί να τα συντάξουν.

      Προσφερθήκαμε και εμείς ως αντιπολίτευση να βοηθήσουμε συμμετέχοντας σε μια επιτροπή που θα αποτελούνταν από τους ειδικούς συμβούλους που έχει προσλάβει ο Δήμαρχος και υπηρεσιακούς παράγοντες, χωρίς ο Δήμος να πληρώσει επιπλέον χρήματα. Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 161/2011.
       Σε αντίθεση με αυτή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία ουδέποτε οι υπεύθυνοι για την υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου υλοποίησαν.

       Στις 30.12.2011 λίγο πριν κλείσει το έτος και αγνοώντας την απόφαση του ανωτάτου οργάνου του Δήμου αποφάσισαν στην οικονομική επιτροπή (κατώτερο όργανο), την «ΑΜΟΙΒΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ» με το ποσό των 11.000 ευρώ στην επιχείρηση DATA RC. Το εν λόγω πρόγραμμα είναι γεμάτο ανακρίβειες (τις οποίες επισημάναμε, αλλά κανένας δεν ήθελε ν’ ακούσει) που εκθέτουν τον Δήμο. Για παράδειγμα στα θέματα της υγείας αναφέρει επί λέξει ότι ο Δήμος Ξηρομέρου εξυπηρετείται από το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και τα νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας.
     Στα θέματα της εκπαίδευσης από την επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αμφιλοχίας κ.λ.π. Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 199/2011.

       Στην ίδια συνεδρίαση αποφάσισαν την ανάθεση και αμοιβή με το ποσό των  5.000 ευρώ στην εταιρεία DATA RC. Για παροχή υπηρεσίας για τη «Διαχειριστική Επάρκεια Δήμου» η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 200/2011. Επίσης στην ίδια συνεδρίαση πήραν απόφαση για την «Αμοιβή τεχνικής υποστήριξης συμμετοχής στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη» με το ποσό των 8.000 ευρώ στην επιχείρηση DATA RC. Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 201/2011 (τμηματικά 11.000ευρώ + 5.000ευρώ + 8.000ευρώ = 24.000ευρώ).

        Στη συνέχεια στις 10.08.2012 έφεραν για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περί «Αμοιβής Τεχνικής Υποστήριξης Σύνταξης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου» και βλέποντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο επέμενε στην αρχική του απόφαση εξαναγκάστηκαν να το αναβάλλουν. Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 127/2012.

       Στην ίδια συνεδρίαση έφεραν για έγκριση την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περί «Διαχειριστικής Επάρκειας» και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο τους εξανάγκασε να την αποσύρουν. Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 128/2012
      Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση έφεραν για έγκριση την «Αμοιβή Τεχνικής Υποστήριξης συμμετοχής στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη», ενώ η προθεσμία για την υποβολή της ανωτέρω πρότασης στην Περιφέρεια είχε λήξει και καμία πρόταση δεν είχε υποβάλλει ο Δήμος .

      Το Δημοτικό Συμβούλιο και πάλι επέμενε στην αρχική του θέση και μπροστά στην άρνησή του εξαναγκάστηκαν να το αποσύρουν. Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 129/2012 (όλες βέβαια αυτές οι αναθέσεις τμηματικά και στη ίδια εταιρεία, ποσό 24.000 ευρώ). 

     Στη συνέχεια είχα συνάντηση εγώ και ο Δήμαρχος με τον Περιφερειάρχη στην Πάτρα και μας είπε ότι έδωσε παράταση στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη έως 20.12.2013 και προκειμένου να μην χαθεί το έργο και μόνο γι’ αυτό ψήφισα στη συνεδρίαση στις 13.12.2012 την έγκριση της συγκεκριμένης μελέτης, παρ’ ότι όπως είπα και στη συνεδρίαση διαφώνησα με τους χειρισμούς της ηγεσίας του Δήμου.
          Επειδή με ενδιαφέρει να ενταχθεί το έργο συνέχισα να το παρακολουθώ στην Περιφέρεια και να αγωνίζομαι για την ένταξή του και προς μεγάλη μου έκπληξη εκεί με πληροφόρησαν ότι το έργο δεν μπορεί να ενταχθεί διότι η μελέτη πάσχει νομικά.

       Στη συνέχεια έφερα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέροντας όλα τα παραπάνω και ζητώντας να μην γίνει η πληρωμή καθώς και να προχωρήσουμε άμεσα  σε όλες εκείνες τις ενέργειες για την τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά τη μελέτη , αλλά και να μην χαθεί το έργο. Όμως πολύ φοβάμαι ότι με τα καμώματα, την επιπολαιότητα και την ανευθυνότητα της ηγεσίας του Δήμου θα χαθεί το έργο- πράγμα που το απεύχομαι.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
1. Ξέρετε ότι είναι παράνομο να μην εφαρμόζετε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πολύ δε περισσότερο να τις καταστρατηγείτε;
2.  Ξέρετε ότι τον έλεγχο της νομιμότητας έπρεπε να τον κάνει αυτός που ανέθεσε τη μελέτη;

Υ.Σ: Επειδή το Γραφείο Τύπου όπως συνηθίζει θ’ αρχίσει με διάφορα ανώνυμα σχόλια απαξιωτικά, υβριστικά να απαντά δήθεν, δεν θα συνεχίζω αυτό τον διάλογο έχω γράψει τους αριθμούς των αποφάσεων για όποιον θέλει να τις ζητήσει καθώς επίσης υπάρχουν και τα ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία ακούγονται πολλά περισσότερα.                                                                                        

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΤΡΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου

3 σχόλια:

  1. Διευκρινιστικός και σαφέστατος ο κ Λύτρας.. Αυτή η κόντρα μεταξύ συμπολίτευσης και αντηπολίτευσης δείχνει ένα πολύ μικρό δείγμα τις ακριβός συμβαίνει στα ιερατεία της διαπλοκής που είναι οι Δήμοι μπροστά στους Δημάρχους ο αρχιερέας της διαπλοκής Σημήτς δεν είναι ούτε διάκονος !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός αλλά τελικά ποιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ είναι αρχιερέας της διαπλοκής και πέρνει την πρωτιά από τον Σμίτη; Μήπως είναι ο ................;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καποιοι δουλεψτε και μην μας δουλευετε
    τα λεφτα δεν ειναι για πεταμα σε εξωτερικους συνεργατες και συμβουλους εαν μπορειτε με το δικο σας προσωπικο να βγαλετε την δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο