Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Για περικοπές στις συντάξεις


Οι συνταξιούχοι του Νομού και της Χώρας μας για ακόμη μία φορά υφίστανται τις άθλιες και θανατηφόρες περικοπές των συντάξεων που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα......

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από το Υπουργείο Εργασίας εκδόθηκε εγκύκλιος για την εφαρμογή των διατάξεων των ν. 4387/16(Κατρούγκαλου) και ν.4670/20 (Βρούτση), που ενεργοποιεί για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν 6 χρόνια, τις περικοπές στις συντάξεις των συνταξιούχων που δικαιούνται από τη φύση της εργασίας τους δυο συντάξεις, καθώς και τις συντάξεις χηρείας - αναπηρίας.

Αφού με τον αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων αποκρούστηκαν ορισμένες αρνητικές διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, που προβλέπονταν αρχικά από το νόμο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι οποίες εν συντομία μετά από λίγο διάστημα εξαφάνιζαν αυτές τις συντάξεις, τώρα η σημερινή κυβέρνηση αξιοποιεί την παραπάνω κατάπτυστη διάταξη και έρχεται για μια ακόμη μία φορά να κατακρεουργήσει τις εναπομείναντες πενιχρές συντάξεις. Επιβεβαιώνεται ότι ο ένας απ’ αυτούς κόβει και ο άλλος ράβει, ο ένας όταν είναι στη κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει το αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο του προηγούμενου και ο άλλος που μένει στην αντιπολίτευση «βγαίνει στα κεραμίδια» για τις αδικίες που ο ίδιος έχει ψηφίσει. Αίσχος!

Πιο συγκεκριμένα η διάταξη του νόμου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έρχεται να εφαρμόσει η σημερινή κυβέρνηση προβλέπει για τους συνταξιούχους αυτούς την αφαίρεση ουσιαστικά ποσού 268,00 ευρώ το μήνα, από τη δικαιούμενη «Εθνική Σύνταξη». Αυτό είναι τεράστιο πλήγμα στις ήδη περικομμένες και τσακισμένες συντάξεις και συνεχίζεται, τη στιγμή που οι συντάξεις γίνονται προνοιακά βοηθήματα μπροστά στην ακρίβεια και τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Παράλληλα η γενική κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη με την εφαρμογή του νόμου, που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση, για την ιδιωτικοποίηση επικουρικών συντάξεων των νέων εργαζομένων.

Τα συνεργαζόμενα σωματεία συνταξιούχων του Νομού καταδικάζουν αυτές τις πολιτικές στο σύνολο τους και ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να διαλέγουν δημίους ανάμεσα στα κόμματα που κυβέρνησαν και με τις πολιτικές τους έχουν τσακίσει τις ζωές των συνταξιούχων, (ανεξάρτητα από το πώς αυτά αυτοπροσδιορίζονται πολιτικά).

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή διαδικασία, να αποδώσει στους συνταξιούχους άμεσα αυτά που τους έχουν περικοπεί, που είναι κεκτημένα, πληρωμένα με τον αγώνα μιας ζωής .

Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τα πληρωμένα δώρα τους, τα αναδρομικά τους, το 0,5% του προϋπολογισμού για τα έτη 2020 – 2021 και να καταργηθεί άμεσα η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Η κυβέρνηση να είναι σίγουρη ότι θα λάβει από τους συνταξιούχους την απάντηση που της χρειάζεται. Αρκετή πείρα έχουν συσσωρεύσει οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια από τις απανωτές περικοπές η απάντηση δεν θα είναι άλλη από την συνέχιση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων.

Τα συνεργαζόμενα σωματεία συνταξιούχων του Νομού καλούν τα μέλη τους και τους συνταξιούχους της Αιτωλοακαρνανίας να παλέψουν ενωτικά , διεκδικώντας αυξήσεις στις συντάξεις , δημόσιο σύστημα ασφάλισης και υγείας και ότι μας έχει αφαιρεθεί.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο