Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Παιδιατρική Ρίου: Καθημερινές «μάχες» των γιατρών- Πολλές εισαγωγές παιδιών με κορωνοϊό από Αγρίνιο


Σε οριακή κατάσταση έχει βρεθεί την τελευταία εβδομάδα στη Παιδιατρική κλινική covid του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, με αποκορύφωμα την περασμένη Πέμπτη, όπου η κλινική γέμισε, αφού νοσηλεύονταν δέκα παιδιά θετικά στον κορωνοϊό και τέσσερα ύποπτα περιστατικά......

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής κ. Γαβριήλ Δημητρίου, η κλινική αποτελείται από εννέα κρεβάτια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποια περιστατικά, κυρίως τα ύποπτα, να μη βρίσκουν κρεβάτι για να νοσηλευτούν.

Μόλις χθες, αποσυμπιέστηκε η Παιδιατρική, που πλέον φιλοξενεί επτά μικρά παιδιά και τρία ύποπτα περιστατικά, ωστόσο κ. Δημητρίου τόνισε πώς είναι θέμα χρόνου να γεμίσει ξανά. «Από το Δεκέμβριο παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις παιδικές ηλικίες, οι εισαγωγές των παιδιών έχουν υπερδιπλασιαστεί και στα εξωτερικά ιατρεία οι επισκέψεις έχουν αυξηθεί κατά 600%».

Χαρακτηριστικά σημείωσε από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα στην κλινική έχουν νοσηλευτεί 70 παιδιά!

Μάλιστα, οι περισσότερες εισαγωγές παιδιών προέρχονται από τον Πύργο, τη Βάρδα και το Αγρίνιο, και μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 20% είναι παιδιά από την Αχαΐα, ενώ υπάρχουν και περιστατικά από τον «Άγιο Ανδρέα» και το Καραμανδάνειο τα οποία λόγω της κατάστασής τους μεταφέρονται στο ΠΓΝΠ.

Ο διευθυντής της Παιδιατρικής τόνισε πως «πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης, γιατί το νοσοκομείο του Ρίου καλύπτει ολόκληρη την νοτιοδυτική Ελλάδα».

Πηγή: tempo24.news
agriniopress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο