Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Άμεση ανάγκη ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό των ΥΔΟΜ όλου του νομού”


Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α.
Νομού Αιτωλοακαρνανίας

  Διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ την πρόσφατη συνέντευξη του Προέδρου του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κου Λίνου Μπλέτσα σε σχέση με την υποστελέχωση των ΥΔΟΜ του νομού Αιτωλοακαρνανίας....... 
Διαβάστε περισσότερα » η οποία δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και στην διαχείριση των ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεών που γίνονται ή πρόκειται να γίνουν στον νομό μας και σε γενικές γραμμές συμφωνούμε μαζί του.

Θα θέλαμε όμως να τονίσουμε τα εξής :

Αρχικά και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών :

Μέχρι σήμερα η ΥΔΟΜ Αγρινίου δεν εξυπηρετεί πολεοδομικά τον Δήμο Αμφιλοχίας παρά μόνο τους Δήμους Αγρινίου και Θέρμου.

Η ΥΔΟΜ Αγρινίου έχει οριακά επαρκή στελέχωση στα Τμήματα Πολεοδομικών Εφαρμογών και Έκδοσης Αδειών Δόμησης τα οποία εξυπηρετούν σε ικανοποιητικό βαθμό τους Πολίτες. Όμως στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών (που ασχολείται με έλεγχο αυθαίρετων και επικίνδυνων κατασκευών) υπάρχει εδώ και πολύ καιρό σοβαρή υποστελέχωση με συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι Πολίτες.

Σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι :

Υπάρχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό των ΥΔΟΜ όλου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Το κλείσιμο μιας ΥΔΟΜ (π.χ. Αμφιλοχίας) με μεταφορά των αρμοδιοτήτων της σε μια άλλη (π.χ. Αγρινίου) χωρίς την ταυτόχρονη ενίσχυση της δεύτερης με μόνιμο προσωπικό θα οδηγήσει και την δεύτερη σε απορρύθμιση με συνέπεια να ταλαιπωρούνται τόσο οι Πολίτες όσο και οι εργαζόμενοι.

Η πιθανή μεταφορά της αρμοδιότητας διενέργειας αυτοψίας αυθαιρέτων κατασκευών σε ιδιώτες μηχανικούς πάλι δεν λύνει το πρόβλημα καθώς οι ΥΔΟΜ χωρίς επαρκές προσωπικό θα καλούνται να ελέγξουν τους ελέγξαντες.

Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων καθώς και εκεί οι συνάδελφοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο την καθημερινότητα των Πολιτών όσο και την ένταξη και διαχείριση Κρατικών αλλά και Ευρωπαϊκών κονδυλίων πολύ σημαντικών για την ανάπτυξη του τόπου με σημαντική έλλειψη προσωπικού.

Καλούμε τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για την λύση του προβλήματος.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας, των πυρκαγιών αλλά και των πρόσφατων καιρικών φαινομένων αποδεικνύουν ότι ο Δημόσιος Τομέας μπορεί να βάλει πλάτη στα δύσκολα.

Δεν είναι λύση η ανεξέλεγκτη μεταφορά αρμοδιοτήτων στον Ιδιωτικό Τομέα.

Ζητάμε ενίσχυση των ΥΔΟΜ και των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων του Νομού μας με μόνιμο προσωπικό προς όφελος των Πολιτών και της ανάπτυξης του τόπου μας.

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο