Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από σήμερα σε εστίαση, διασκέδαση


Σε εφαρμογή σήμερα τα νέα «χαλαρωτικά»
μέτρα.
Συγκεκριμένα, επανέρχεται η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση, ενώ καταργείται ο περιορισμός του ωραρίου. Οι πελάτες όμως πρέπει να είναι καθήμενοι......

Παράλληλα η εστίαση και η διασκέδαση εξακολουθούν να λειτουργούν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους με την υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών:

1. πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 ή

2. Πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Επιπλέον, εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τηρουμένων των προδιαγραφών των μέτρων για όλες τις δραστηριότητες, από το προσωπικό, καθώς και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση εντός του καταστήματος. Ειδικώς το προσωπικό φέρει μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).

Σύμφωνα με την απόφαση ισχύουν επίσης οι εξής κανόνες:

-Μέχρι έξι (6) άτομα ανά τραπέζι.

-Οι μουσικοί τηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον ενός (1) μέτρου.

-Οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό στα τραπεζοκαθίσματα.

-Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.

Αναφορικά με τα γήπεδο παραμένει ο περιορισμός του 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, αναμένεται να επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο