Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Επιστολή Ν. Φαρμάκη σε Θ. Σκυλακάκη: «Επιτακτική ανάγκη η χρηματοδότηση και αποκατάσταση των ζημιών στα δημόσια ιχθυοτροφεία Μεσολογγίου – Αιτωλικού»


Την εξεύρεση τρόπου χρηματοδότησης και αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της 30ης Νοεμβρίου 2021 στα δημόσια ιχθυοτροφεία του συμπλέγματος λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου - Αιτωλικού, ζητάει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με επιστολή του προς Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη......

Ο κ. Φαρμάκης στην επιστολή του επισημαίνει πως η αποκατάσταση στις υποδομές στέγασης και αλιείας, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου είναι ζωτικής σημασίας, καθώς οι παράκτιες λιμνοθάλασσες της Μεσογείου είναι σημαντικά και εύθραυστα οικοσυστήματα και θεωρούνται σημαίνοντες προστατευόμενοι οικότοποι που παρέχουν πολλαπλές οικοσυστημικές υπηρεσίες.

«Επισημαίνουμε ότι η αποκατάσταση τόσο των εγκαταστάσεων-υποδομών των ιχθυοτροφείων, όσο και των ιχθυοφραγμών και των λουρονησίδων είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς αφορά το σύνολο των αλιέων της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, αλλά και την διαχείριση ενός πλουτοπαραγωγικού πόρου, που αν καταστραφεί θα επιφέρει απώλειες σε πολλαπλά επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά και οικολογικά» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο