Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου στη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου


 Την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου Ελένη Φιλιπποπούλου συνάντησε χθες, Πέμπτη, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου που είχε και τη σχετική πρωτοβουλία.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στα κρίσιμα ζητήματα της νοσηλευτικής μονάδας ωστόσο στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο βάλλει κατά του νέου διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας για τη μετακίνηση της μοναδικής παρασκευάστριας από το νοσοκομείο Μεσολογγίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Η μετακίνηση αν και είναι προσωρινή-για ένα μόλις μήνα- έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Μεσολόγγι και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο κάνει λόγο για μεθοδεύσεις ζητώντας από τους βουλευτές «να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου».

Η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου για τη συνάντηση με την κυρία Ελένη Φιλιπποπούλου.

Πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 27/01/2022, συνάντηση με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, κα Φιλιπποπούλου Ελένη μετά από αίτημα της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης καταθέσαμε τους προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου σε σχέση με τη πληρότητα των θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Συζητήσαμε ξεχωριστά για κάθε κλινική όπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Συγκεκριμένα, μας γνωστοποίησε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναλάβει τα καθήκοντα του νέος ορθοπεδικός και σε διάστημα περίπου δύο μηνών θα αναλάβει και μόνιμος καρδιολόγος στην αντίστοιχη κλινική. Παράλληλα, έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες για νέο ακτινοδιαγνώστη και για νέους ιατρούς για τη μονάδα τεχνητού νεφρού. Ακόμη, η θέση του οφθαλμιάτρου καλύπτεται αλλά έχει κατατεθεί αίτημα για τη κάλυψη της θέσης καθώς ο νυν οφθαλμίατρος συνταξιοδοτείται σύντομα.

Από τη πλευρά της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ζητήσαμε τη μονιμοποίηση προσωπικού για τη καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση (βέβαια γνωρίζουμε ότι είναι κεντρική κατεύθυνση της Κυβέρνησης για παραχώρηση σε ιδιωτικές εταιρείες παρόλο που είναι ασύμφορες οικονομικά).

Τέλος, έγινε αντιληπτό και από τις δυο πλευρές πως η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και όχι επικουρικού είναι η λύση στο πρόβλημα και ταυτόχρονα είναι απαραίτητη η διοικητική αυτονόμηση του νοσοκομείου.

Υ.Γ. Πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ότι ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου αποφάσισε την αποδυνάμωση με τη μορφή προσωρινότητας με τη μετακίνηση της μοναδικής παρασκευάστριας από το νοσοκομείο Μεσολογγίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Καταγγέλλουμε αυτές τις μεθοδεύσεις οι οποίες συνεχίζονται. Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού και ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ !!!

agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο