Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Εορτή της μητέρας , στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραβόλας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Υπαπαντή του Κυρίου μας είναι η Δεσποτική εορτή, όπου η Ορθόδοξος Εκκλησία μας, εορτάζει στις 2 Φεβρουαρίου, την έλευση του Κυρίου μας, από τους γονείς Του στον Ναό των Ιεροσολύμων και την υποδοχή Του από τον πρεσβύτη ιερέα Συμεών......

Εορτάζεται επίσης μαζί και η ανάμνηση του γεγονότος του καθαρισμού της Παναγίας από τη λοχεία (σαραντισμός), οπότε μπορούμε να την θεωρήσουμε και ως Θεομητορική γιορτή, αφού η Παναγία και μητέρα μας πρωταγωνιστεί στο γεγονός των Εισοδίων του Υιού Της στον Ναό του Σολομώντος. Ταυτόχρονα η ημέρα αυτή έχει θεσπισθεί και ως ημέρα εορτής αφενός της Μεγάλης Μάνας, της Υπεραγίας Θεοτόκου, αφετέρου εορτάζει κάθε μάνα, κάθε μάνα που γέννησε, αλλά και κάθε μάνα που δεν γέννησε αλλά αγάπησε !!!

Στα πλαίσια των εσπερινών ομιλιών της Ενορίας μας που γίνονται κάθε απόγευμα Τετάρτης, την ερχόμενη Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 16:00μμ ημέρα της Υπαπαντής του Κυρίου μας, στο παρεκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους Παραβόλας, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση - ομιλία για το ρόλο της μητέρας ως παιδαγωγός της σύγχρονης εποχής μας έχοντας πρότυπο την Μητέρα του Κυρίου μας . Η ομιλία αυτή θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων των περιοριστικών μέτρων εξάπλωσης του covid-19 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο