Αναζήτηση ΞηρόμεροNews. -Παρακαλώ συμπληρώστε αυτό το πεδίο!

ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΔ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Γράφει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Δημοσιογράφος-Πολιτικός Επιστήμων

Και, ‘’εκεί που πήγαιναν για μαλλί βγήκαν κουρεμένοι’’ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ....

Η κίνηση ΜΑΤ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη ανέτρεψε το πολιτικό σκηνικό, που επεδίωξε, με εκβιαστικό τρόπο, να διαμορφώσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ μετά κρυφής χαράς υποδέχθηκαν ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ προσδοκώντας να επωφεληθούν από την άστοχη και βεβιασμένη,.....
Διαβάστε περισσότερα »
αλλά εκ του πονηρού, κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέλαβε εξ απίνης τους δύο αντιπάλους του, που προσδοκούσαν ότι θα τον εξανάγκαζαν, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, να ξεδιπλώσει τα χαρτιά του και να αποφασίσει με ποιόν από τους δύο θα πάει, και ποιόν θα αφήσει.

Ο πανούργος-όπως αποδεικνύεται- κρητικός άφησε σύξυλους και άναυδους Τσίπρα και Μητσοτάκη, δηλώνοντας εμφατικά, ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει την κυβέρνηση και την πολιτική της στη Βουλή, αλλά τάσσεται κατά της διενέργειας εκλογών σε αυτή τη φάση, κατά την οποία η χώρα δοκιμάζεται από την πανδημία. Πράγμα, που σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τάσσεται ανεπιφύλακτα και τελεσίδικα υπέρ της αυτόνομης πορείας του και ότι πιστεύει και αποβλέπει στο να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή του τόπου και όχι ρόλο κομπάρσου και σε καμμία περίπτωση να αποτελεί το δεκανίκι της ΝΔ, ή του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτική επιλογή, που ανταποκρίνεται απολύτως στη ρητή και κατηγορηματική εντολή, που έδωσαν στον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τα περίπου 290.000 μέλη και φίλοι στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Ο κ. Ανδρουλάκης με την κίνηση αυτή εδραιώνεται στην ηγεσία του κόμματος, αφού κερδίζει, από τις πρώτες κιόλας κινήσεις του, την εμπιστοσύνη κομματικών στελεχών, φίλων και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Την ίδια στιγμή η θέση του κ. Τσίπρα αποδυναμώνεται τόσο στο εσωκομματικό πεδίο- αφού ήδη αμφισβητείται από πολλά στελέχη- όσο και στο εκλογικό σώμα, αφού όπως όλα δείχνουν, δεν καταφέρνει να αναδειχθεί ως ο ηγέτης του κεντροαριστερού χώρου, που έχει γίνει αυτοσκοπός του. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκρινε τη στάση Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να καταψηφίζει την κυβέρνηση, αλλά , παρόλα αυτά να μη ζητά εκλογές. Μιά άποψη, που μάλλον δεν πείθει ούτε τα κομματικά του στελέχη και πολύ περισσότερο το εκλογικό σώμα.

Γιατί είναι τοις πάσι αντιληπτό ότι η πρόταση μομφής στοχεύει , πρωτίστως, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον Ανδρουλάκη και δευτερευόντως τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη . Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει, πολύ καλά και έχει συνειδητοποιήσει ότι απειλή για τον ίδιο και το κόμμα του είναι ο Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και όχι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους οπαδούς, φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ έφθασε από το 3,5% στο 36% και πλέον. Γνωρίζει, επίσης, πολύ καλά, ότι η πρόταση έγινε εκ του ασφαλούς αφού η ΝΔ διαθέτει 158 βουλευτές, τη στιγμή που απαιτούνται 151 για να μην περάσει η πρόταση μομφής.

Σε ότι αφορά τη ΝΔ, αρχηγός, στελέχη , φίλοι και ψηφοφόροι ‘’έτριβαν τα χέρια τους’’ από ικανοποίηση για τα τεκταινόμενα και θεώρησαν ως απρόσμενο δώρο την κίνηση Τσίπρα και ως κλασσική ευκαιρία να κερδίσουν πόντους σε βάρος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η χαρά, όμως καράτησε για λίγο και μεταράπηκε σε οργή, αμηχανία, ενδεχομένως και πανικό, μόλις γνωστοποιήθηκε η απόφαση Ανδρουλάκη. Κα ομιλώ για αμηχανία και πανικό, γιατί πως αλλιώς να εξηγήσω ότι ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας αρχικά παραχώρησε αίθουσα της Βουλής- που ζήτησε ο κ. Ανδρουλάκης για να ομιλήσει την Κυριακή στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του- ενώ στη συνέχεια ανακάλεσε την απόφαση για παραχώρηση, προβάλλοντας λόγους, μάλλον ακατανόητους και μη αποδεκτούς. Εν τέλει κάτω από την γενική κατακραυγή, ο κ. Τασούλας έκανε δεκτό το αίτημα Ανδρουλάκη για συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το πρωί της Κυριακής.

Τι σημαίνουν όλα αυτά ; Στη ΝΔ έχασαν τόσο εύκολα τη ψυχραιμία τους ; Νιώθουν τόσο αδύναμοι, που αισθάνονται την ανάγκη να καταφεύγουν σε τέτοιες επιλογές, που δεν περιποιούν τιμή για το ελληνικό κοινοβούλιο και, γενικότερα, για τη Δημοκρατία ενός κράτους-μέλους της ΕΕ ; Δείγματα ανησυχητικά και συνάμα απογοητευτικά για τον κάθε έλληνα, ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων. Και μέσα σε όλα αυτά, έντονες φήμες κυκλοφορούν στον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο ότι υπάρχουν κινήσεις προς την κατεύθυνση του αντιπροέδρου της ΚΟΜΙΣΙΟΝ Μαργαρίτη Σχοινά, με στόχο να δραστηριοποιηθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή και να αξιοποιηθεί ως πρωθυπουργός σε περίπτωση , που προκύψει κυβέρνηση συμμαχιών κατά τις επερχόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν. Φήμες, που αν και είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν διαψεύστηκαν μέχρι τη στιγμή, που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Όλες αυτές, οι τελευταίες εξελίξεις προδικάζουν σύμφωνα με πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους, ότι οι εκλογές έρχονται , χρονικά, όλο και πιο κοντά. Η συζήτηση στη Βουλή θα αποκαλύψει προθέσεις και στόχους των τριών κομμάτων, που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Δημοσίευση σχολίου

26 Σχόλια
* Ξηρόμερο αγαπημένο... Τι λες για όλα αυτά λοιπόν;
 1. Με αυτα που λές μπαρμπαθωμά 'γελάνε' ακίμα και γάτες όλες στο Ξηρόμερο.
  προταση μομφής-και εμοιστοσύση στην συνεχιση μια πολιτικής,δέν γινρται.
  Μιλάμε για κραυγαλέα ΑΝΤΙΦΑΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπαρμπαθωμά θα στο πω λιανά με παράδειγμα για να το καταλάβεις :
  άν εγώ κι εσύ είχαμε ένα μαγαζί και έλεγες μπαρμπαθωμά σε μένα εσύ: << δέν σ2 εμπιστεύομαι να κρατάς τα κλειδιά απ το ταμείο, αλλά σε αφήνω να κουμαντάρεις το ταμείο >>
  Κατάλαβες Μπαρμπαθωμα την κραυγαλέα στο μυαλό σου αντίφαση. Κατάλαβες ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπαρμπαθωμά θα στο πω λιανά με παράδειγμα για να το καταλάβεις :
  άν εγώ κι εσύ είχαμε ένα μαγαζί και έλεγες μπαρμπαθωμά σε μένα εσύ: << δέν σε εμπιστεύομαι να κρατάς τα κλειδιά απ το ταμείο, αλλά σε αφήνω να κουμαντάρεις το ταμείο >>
  Κατάλαβες Μπαρμπαθωμα την κραυγαλέα στο μυαλό σου αντίφαση. Κατάλαβες ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ενω το κιναλ που εκανε πριν 1 μηνα εκλογες εν μεσω πανδημιας ολα καλα....Καταλαβετε ολοι εσεις που τοσα χρονια εχετε κυβερνησει(κ μιλαω για ολους)αυτη την χωρα,η αντιστροφη μετρηση εχει ξεκινησει ειτε γινουν τωρα,ειτε σε 5 μηνες ειτε σε 1μιση χρονο εκλογες.Ο λαος ξυπνησε αλλα δν θα παιρνει με τς πετρες γιατι εχει αξιοπρεπεια,πραγμα αγνωστο σε ολους οσους ασχολουνται με την πολιτικη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θερμά συγχαρητηρια γι' αυτο το σχόλιο σου.Συγχαρητήρια.

   Διαγραφή
 5. αλήθεια τώρα πες μου αλήθεια?έγραψες κάτι τέτοιο?το διάβασες πριν τανεβασεις?η πρόταση μομφής ξεβρακωσε μια κυβέρνηση που ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε για το μάτι η κυβέρνηση της ΝΔ την κάνει πάλι σημαία για να κρύψει την ανικανότητα της...η πρόταση μομφής ξεβρακωσε το παιδάκι από την Κρήτη γιατί έδειξε απροετοίμαστος..και δεν ήθελε να εκθέσει τον πολιτικό του πατέρα Βαγγέλη Βενιζέλο που στηρίζει με νύχια και δόντια τον Μητσοτάκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τετοιες συμβουλές να λές μπαρμπαθωμά και στο Φίλο σου τον αποστόλη. και να ... χαμογελάνε όλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κ. Μπαρμπαρουση.
  Η προσπάθεια σας να συμπεράνετε ότι η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, τον μόνο που ωφέλησε είναι ο κ. Ανδρουλάκης, μοιάζει λίγο "τραβηγμένη" απ τα μαλλιά.Κι αυτό γιατί αν και όπως προσδιοριζεστε πολιτικός επιστήμων, δεν το στοιχειωθετητε πουθενά, αν και θα έπρεπε.
  Να γίνω σαφέστερος.
  1) Πρωτότυπη η εξήγηση που δίνετε, αιτιολογώντας την πρόταση μομφής. Έγινε λέτε για να αναγκάσει τον κ. Ανδρουλάκη να διαλέξει στρατόπεδο. Είναι μια άποψη, αλλά δεν τη συμμερίζεται κανένας.
  2) Χαρακτηρίζετε τους λόγους απόρριψης του αιτήματος ΚΙΝΑΛ για παραχώρηση αίθουσας της Βουλής από τον κ. Τασούλα " μάλλον ακατανοητους και μη αποδεκτούς"Αλήθεια; Μια σκασιλα που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής, αν είναι αποδεκτοί οι λόγοι από εσάς!!! Και ποιοί είναι αυτοί που τόσο εύκολα και "συνθηματικά" απορριπτετε;Δε μας τους λέτε να κρίνουμε κι εμείς;
  3)Το επιχείρημα σας για τις "φήμες" Σχοινά, πραγματικά είναι για τα "μπάζα". Αφού, λέτε, δε διαψεύσθηκαν οι φήμες, άρα είναι αλήθεια!!! Πραγματικά, πρωτότυπη σκέψη...
  Σας θυμάμαι, πριν τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, να είστε φαν του κ. Λοβέρδου. Τώρα γίνατε του κ. Ανδρουλάκη.. Εντάξει, το να πάρει κανείς το χρίσμα από τον πολιτικό του χώρο, για τις Δημοτικές εκλογές, έχει κάποιο κόστος... Συνέπειας εννοώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. αληθεια λέω και αν θελεις το πιστευεις. Τα πηγαία-τα αυθόρμητα λόγια είναι νομίζω και τα ωραιότερα-τα ωριμότερα λογια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αντιπολίτευση για κλάματα.
  Σχετικά με την "πρόταση μομφής", η Ν.Δ. θα έχει τις ψήφους και όσων τυχόν βουλευτών της συμμερίζονται την άποψη ότι η Κυβέρνηση δεν χειρίστηκε σωστά τα θέματα που προέκυψαν από τις χιονοπτώσεις, την ακριβεια και τις αυξήσεις των τιμών των αγαθών καθώς και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Γνωρίζουν όλοι (το παρελθόν διδάσκει), ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρότασης μομφής, το κόμμα που κυβερνά γίνεται μια γροθιά παρά τις διαφωνίες κάποιων βουλευτών του.
  Δηλαδή ο Τσίπρας θα κάνει μια τρύπα στο νερό.
  Ο Ανδρουλάκης, απ την άλλη, λέει, ότι ψηφίζει την πρόταση μομφής, αλλά και ότι δεν θέλει εκλογές. Ουσιατικά δηλαδή λέει: Ναι μεν δεν είστε ικανοί να κυβερνάτε αλλά σας αφήνουμε να κυβερνάτε!!!
  Ο μόνος που τρίβει τα χέρια του από χαρά είναι ο Μητσοτάκης γιατί, παρότι και ο ίδιος ομολογεί ότι έγιναν λάθη (δεν μπορεί άλλωστε να κάνει διαφορετικά) και ζητά δήθεν συγγνώνη (από τότε που βγήκε το "συγγνώμη" χάθηκε το φιλότιμο) ενώνονται πάλι δυνατά μαζί του και οι δυσαρεστημένοι και διαφωνούντες βουλευτές του.
  Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι:
  Με την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή (ο καθένας να λέει τα δικά του κατηγορώντας τον άλλον) ο λαός που υποφέρει τι θα ωφεληθεί; Θα λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει; Δυστυχώς όλοι τους τον κοροϊδεύουν και τον "δουλεύουν".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η πολιτική Φίλε συμπατριώτη μας δέν ειναι μόνο αριθμητική, αλλά η πολιτική ειναι κάτι πιό ουσιώδες.
   Την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εχει σημασια πόσα πολιτικά κόμματα θα την ψηφισπυν.
   Κατάλαβες Φίλε μου.

   Διαγραφή
 10. Τα πρώτα δείγματα αρχηγικής γραφής του Ανδρουλάκη στερούνται λογικής. Είναι απογοητευτικά. Τελικά μάλλον θα είναι εκείνος που θα αποτελειώσει το ΠαΣοΚ, δηλαδή ότι απόμεινε από τις καταστροφικές επιλογές του πολιτικού του μέντορα Ε. Βενιζέλου. Κρίμα και θλίψη για το δημοκρατικό κόσμο που εξέφρασε το τεράστιο αυτό Κίνημα του μεγάλου Ανδρέα Παπανδρέου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο Ανδρουλάκης έχει ένα καθοριστικό συγκολλητικό κοινό με το Μητσοτάκη. Και οι δυο επιλέχτηκαν και προωθήθηκαν πολιτικά από τις ίδιες αφανείς δυνάμεις που από το παρασκήνιο και μερικές φορές φανερά, χειραγωγούν σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις, προς ίδιο όφελος. Και με τις πρώτες κινήσεις του ή σιωπές του επιβεβαιώνει ότι προορίζεται για σωσίβιο διάσωσης του Μητσοτάκη, μέχρι να αποτελειώσει το έργο του. Και στην προσπάθειά του να κρυφτεί, δεδομένης της μεγάλης ιστορικής αντιδεξιάς παράδοσης του ΠαΣοΚ, πέφτει σε χοντρές αντιφάσεις, με τον κίνδυνο της πολιτικής γελοιοποίησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μπαρμπαθωμά δέν μας τα λές καλά.
  Ενώ ασκεις αυστηρή πολιτική κριτική στα κομματα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ
  για το κόμμα του ΚΙΝΑΛ κάνεις τον ...κινέζο που λέει και το σλόγκαν.
  Μπαρμπαθωμά δέν σου έκανε καμία εντύπωση οτι στις εσωκομματικες εκλογες του ΚΙΝΑΛ ο κος Γιώργος Παπανδρέου ήρθε πρώτος σε ψηφους σε όλα
  τα εκλογικά τμηματα της Δυτικής Ελλάδας και μόνο εκλογικό τμήμα
  του Αστακού ηρθε πρώτος ο κος Λοβέρδος.
  Ειναι τυχαιο γεγονός αυτό Μπαρμπαθωμά ή μήπως Μπαρμπαθωμά υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον απο κάποιους οπαδούς του κου Λοβέρδου
  την περιοχή Αστακού Αιτωλοακαρνανιας.
  Μια απάντηση Μπαρμπαθωμά δέν θα έβλαπτε το ΚΙΝΑΛ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. "Εδοξάσθη κρυπτόμενος και γελοιοποιήθηκε εμφανιζόμενος". Τη φαρμακερή αυτή ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου για τον Γρίβα, θυμίζει η αντιφατική έως παράλογη θέση του Ανδρουλάκη επί της πρότασης μομφής. Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα τέτοια επεισόδια διακωμωδότησης του ΚΙΝΑΛ που καμιά σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ της, όχι χωρίς λάθη, μεγάλης προσφοράς στην πατρίδα και το λαό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Φίλε 10.12 το να ζητάς αλήθειες και δίκαιη κρίση από τον "Μπαρμπαθωμά" είναι σαν ζητάς να οργωθεί η θάλασσα. Άλλο ζουρνά βαράει, με τα συνεχή του δημοσιεύματα. Το τι θέλει να μαζέψει και από πού περιφέροντας στην πολιτική αγορά το "καπέλο" του είναι ζήτημα χρόνου να φανεί πλήρως. Ως τότε μπορούμε απλώς να το ... γλεντάμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Εις 11.47 η κάθε πρόταση μομφής οταν γίνεται πρόταση μομφής
  δηλώνει ή υποδηλώνει ταυτόχρονα και απο όσους συμφωνούν
  με μια προταση μομφής καί την άρση πολιτικής επμιστοσύνης.
  Αρα καθε άλλη ερμηνεία της πολιτικής έννοιας (μιας πρότασης μομφής γενικά) είναι ολοφάνερη πολιτική αντίφαση
  Απο κει και μετά ας κανει ο καθενας οτι νομίζει καλλίτερα,
  στην ερμηνεια πολιτικών εννοιών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Μπαρμπαρούσης Θωμάς30 Ιανουαρίου 2022 στις 2:40 μ.μ.

  προς 11.34. Και ψεύτης και άδικος, είμαι, κατ εσέ, αλλά παρόλα αυτά έχω όνομα, επώνυμο και ιδιότητα και, επιπλέον, υπογράφω φαρδιά πλατιά, τις απόψεις μου, παίρνοντας πάνω μου την ευθύνη για ότι γράφω και πιστεύω. Εσύ του λόγου σου, ποιος είσαι; Και τι σε κάνει να κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία ; Θέλει αρετή και τόλμη η αλήθεια, στοιχεία που φαίνεται να σου λείπουν. Αυτό ισχύει και για τους άλλους ανώνυμους ''κουκολοφόρους''-όπως τους αποκαλώ-, οι οποίοι, ωστόσο, χρησιμοποιούν ύβρεις και συκοφαντίες εις βάρος μου, αντί να με αποκρούουν με εμπεριστατωμένα επιχειρήματα. Οι ύβρεις και συκοφαντίες προδίδουν αδυναμία και έλλειψη επιχειρημάτων και, ακόμα, άτομα εμπαθή και κενά περιεχομένου. Σε όλους αυτούς-που είναι ευτυχώς λίγοι και τους οποίους έχω εντοπίσει- θα επισημάνω ότι δεν με πτοούν τα κακόβουλα σχόλιά τους, αντίθετα, με ατσαλώνουν καθότι διαθέτω , καλώς ή κακώς, ξηρομερίτικο DNA.
  Όπως λέμε στο Ξηρόμερο, ''ξερά σκ...α στον τοίχο δεν κολλάνε''... Λοιπόν, αλλάξτε ρότα και αν μπορείτε προσφέρετε κάτι σε αυτόν τον τόπο. Αν όχι, αφήστε χώρο για τους αξιοπρεπείς, που σαφώς έχουν άποψη, όχι απαραίτητα σύμφωνη-τις περισσότερες φορές- με την δική μου, αλλά είναι κόσμιοι και ευπρεπείς.
  Επιπλέον,Ακόμη και αν είναι στις προθέσεις μου να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση ενεργά, ή με την πολιτική σκηνή του τόπου, αυτό ποιός μπορεί να μου το απαγορεύσει; Και τίνος, την άδεια πρέπει να πάρω για να ''κατέβω'' στον αυτοδιοικητικό, ή πολιτικό στίβο; Θεωρείτε ότι αυτό αποτελεί προνόμιο και δικαίωμα κάποιων, ενώ κάποιοι άλλοι στερούνται αυτών των δικαιωμάτων ; Πολύ βαθιά πίστη στη Δημοκρατία έχετε....Για να καθησυχάσω κάποιους, τους λέω ότι σε αυτή τη φάση, δεν με απασχολούν τέτοια ζητήματα. Τι θα συμβεί στο μέλλον ; Δεν το γνωρίζω. Το γνωρίζουν άλλοι καλύτερον εμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. κ Θ. Μπαρμπαρούση τα ανωνυμα σχολια δέν απαγορεύονται
  σε τούτο εδω το ενημερωτικό Μπλοκ
  << σε τούτα εδω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δέν πιάνει.>>

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Μπαρμπαρούσης Θωμάς30 Ιανουαρίου 2022 στις 5:10 μ.μ.

  Τα ανώνυμα υβρεολογια και η ανώνυμη λάσπη, επιτρέπονται; Γιαυτα δεν λες τίποτα.... Επιλεκτική ευαισθησία εχεις
  ....Το πρόβλημα μου δεν είναι η ανωνυμία, αλλά η λάσπη και η συκοφαντια. Η ανωνυμία αυτή καθεαυτή, ελάχιστα με απασχολεί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ότι γράφεις θραδυδειλα με ονοματεπωνυμο δεν σε κάνει καλύτερο από έναν που γράφει ανώνυμα την άποψη του. Εσύ πάντως δεν δέχεσαι κριτική για τίποτα , ειρωνευομενος και υποτιμώντας την κριτική που σου ασκείται, αν και εσύ ασκεις κριτική κατυεθυνομενη προς πραγματοποιήσει προσωπικών συμφερόντων. Και οσαν άλλος ψεύτης μιλάς για ύβρις κια ακόμα τα μάτια δεν είδαν κάτι τέτοιο. Κάποιο πρόβλημα έχεις οφθαλμικης φύσεως. Δνε σε αφήνουν τα λεφτά να δεις καθαρά μπάρμπα Θωμά.

   Διαγραφή
  2. Είδατε πουθενά εδώ, υβρεολογία ?

   Διαγραφή
 19. Προχωρά Θωμά δυνατά! Πρώτη φορά που γίνεται σωστή ενημέρωση στους πολίτες του Ξηρομερου από ένα σοβαρό και γνώστη δημοσιογράφο,επιστήμονα,διότι έως τώρα μόνο κάτι κακοί ερασιτέχνες ψεύτο διαχειριστές διαφόρων μπλόκ υποκινούμενοι περνούσαν τα ψεύτικα μηνύματα τους εξαπατώντας το κόσμο για παράδειγμα υπόθεση απευθείας αναθέσεων.
  Σε ευχαριστούμε πολύ Θωμά!
  Δ.Πουλής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κ. Δ. Πουλή Είμαστε όντως ερασιτέχνες της γραφής και αυτό μας κάνει να ειμαστε και να παραμείνουμε και ανιδιοτελεις της γραφής δημοτικών ζητημάτων.
   Καλη σας μέρα Κ. Δ. Πουλή !

   Διαγραφή
 20. Βγηκαν οι εγκριτοι κομματικοδιαιτοι δημοσιογραφοι τωρα στα γεραματα να κανουν κριτικη και να μας πεισουν για την πολιτικη νικη του Ανδρουλακη ενω στηριζαν Λοβερδο .. προσεξτε εκει στο ΚΙΝΑΛ . Αυτο που βλεπετε ειναι ο ισκιο σας και σεις το μπερδευετε με το μποι σας ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εσυ πρέλει να εισαι σιγουρα Συριζεος οπαδός φανατισμένος
   και δέν χω. νεύεις όσους ψηφισαν τον κ. Λοβέρδο.

   Διαγραφή