Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Εκτόνωση μέτρων λόγω πτώσης κρουσμάτων – Τι αλλάζει


ΕΣΤΙΑΣΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Επιστρέφει η μουσική στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, εφόσον λειτουργούν μόνο με καθήμενους, ενώ απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας τους από τη Δευτέρα......

Διαβάστε περισσότερα »

Στους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα το μέτρο θα παραμείνει ως έχει με την χωρητικότητα στο 10%, ωστόσο θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα η αύξηση της χωρητικότητας.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, δήλωσε ότι,  Λαμβάνοντας υπόψιν την πορεία της πανδημίας αναφορικός με τα κρούσματα και την μείωση την οποία παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, την πίεση στο ΕΣΥ η οποία παραμένει αλλά υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ εισιτηρίων και εξιτηρίων και τα νέα δεδομένα που έχουμε  για τη μετάλλαξη Όμικρον, όπου ο χρόνος νοσηλείας της και η νοσηρότητα της είναι μικρότερη από το χρόνο νοσηλείας και τη νοσηρότητα που είχαμε κατά τη μετάλλαξη Δ, 17.31.15 με εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων αποφασίσαμε την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.


Σε επιδημιολογικό επίπεδο οι σκληροί δείκτες επιμένουν με τους επιστήμονες να επισημαίνουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Με τους 112 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, η χώρα έσπασε το φράγμα των 23.000 θανάτων από κορονοϊό έως σήμερα.


Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε κατά την χθεσινή ενημέρωση ότι για πρώτη φορά ο αριθμός των νέων εισαγωγών στην επικράτεια ήταν κάτω από 400 ασθενείς.


Εξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η διάθεση των αντιικών χαπιών κατά της covid-19 σε πολίτες υψηλού κινδύνου άνω των 18 ετών με θετικό τεστ, rapid ή PCR και παρατείνεται η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού που λήγουν στις 31 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου.

 ertnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο