Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Στον Αστακό αύριο ο Σπήλιος Λιβανός. -"Ενισχύουμε την παραγωγή βιολογικών προϊόντων με 490 εκατ. ευρώ."

     Στον Αστακό την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και ώρα 12:00, θα βρεθεί στο πλαίσιο εκδήλωσης, με θέμα «Κτηνοτροφία: Μέτρα ανάπτυξης και χρηματοδοτικά εργαλεία ΠΑΑ- Νομοθετικές πρωτοβουλίες ΥπΑΑΤ», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Θα παρουσιαστούν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου καθώς και οι προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί στο πλαίσιο της ανάπτυξης και χρηματοδότησης για τη στήριξη της βιώσιμης παραγωγής.
Με δεδομένα τα υγειονομικά πρωτόκολλα υπενθυμίζεται ότι ΜΟΝΟ όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης μπορούν να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία. Για όσους δεν δύνανται να συμμετέχουν δια ζώσης θα υπάρξει η δυνατότητα παρακολούθησης μέσω zoom και Live streaming στις σελίδες του Υπουργού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την έγκαιρη προσέλευσή σας καθώς στην είσοδο του Δημαρχείου θα υπάρχει συνεργείο του ΕΟΔΥ το οποίο θα κάνει rapid test σε όσους μετάσχουν στη συνεδρίαση.

ZOOM LINK: https://us02web.zoom.us/j/85048758808

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμβολή του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
 

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης  για συμμετοχή στο μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία», συνολικής δαπάνης 490 εκατ. ευρώ

 

Μετά τη συνεργασία που είχε με τον ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιο Λιβανό, η  Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, υπέγραψε σήμερα την πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για συμμετοχή στο μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

 

Η δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 490 εκατ. ευρώ και αφορά στη στήριξη:

 

1)      Επιλέξιμων αροτραίων καλλιεργειών, 116 εκατ. ευρώ.

 

2)      Επιλέξιμων μόνιμων καλλιεργειών, κηπευτικών, αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, 210 εκατ. ευρώ.

 

3)      Επιλέξιμων εκτροφών βοοειδών και αιγοπροβάτων, 130 εκατ. ευρώ.

 

4)      Επιλέξιμων κατεχόμενων κυψελών και παραφυάδων, 34 εκατ. ευρώ.

 

Η Γενική Γραμματέας δήλωσε σχετικά: «Ενισχύουμε με 490 εκατ. ευρώ τη βιολογική γεωργία, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις παραγωγής ποιοτικά εγγυημένων προϊόντων, ασφαλών για τη δημόσια υγεία και υψηλής διατροφικής αξίας, μέσω μεθόδων καλλιέργειας που ελαχιστοποιούν τη μόλυνση του περιβάλλοντος και προωθούν τη διατήρηση της βιοποικιλότητας».

 

Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 16/02/2022 έως και 16/03/2022. 

 

5 σχόλια:

  1. Μεγάλη εκδήλωση για την αγροτιά μας συγχαρητήρια στον πατριώτη Υπουργό μας , που την κάνει στον Αστακό έδρα του Δήμου Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά να τα πεις υπουργέ να στηρίξεις τους πραγματικούς παραγωγούς όχι αυτούς που καπηλευονται την θέση που έχουν κάνοντας αιτήσεις οσδε και παίρνουν επιδοτήσεις χωρίς να έχουν γίδα....τώρα ευκαιρία είναι να τα παίρνουν βιολογικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για τους παραγωγούς της παράκτιας αλιειας, καμια ανακοίνωση θα γινει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα λεφτά που κόβετε καθε χρονο απο την ενοιαεα ενίσχυση που είναι Κ υπουργε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκλογές έρχονται,ξυπνάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο