Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

“Δήμος για τα παιδιά μας” για Κ. Λύρο: “Θα επιχειρήσει εκ νέου να τα βάλει με το Αγρίνιο ή άλλο Δήμο…;”

 


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος για τα παιδιά μας” επικρίνει το δήμαρχο Μεσολογγίου Κ. Λύρο για τους χειρισμούς του σε μια σειρά από θέματα,  μεταξύ των οποίων η διαχείριση των απορριμμάτων.

“Οι πολιτικές ήττες, οι ευθύνες, οι διχαστικές συμπεριφορές και τα αυτονόητα” τιτλοφορεί το κείμενό του ο Αγαθάγγελος Κότσαλος, στο οποίο θέτει τη Δημοτική Αρχή προ των ευθυνών της.

Η ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης

Διαβάστε περισσότερα »

Επεισόδιο 1ο: Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25/1/2022 μείναμε άφωνοι εκ νέου με την απόπειρα του Δημάρχου να επιβάλει ψήφισμα το οποίο έφερε στο συμβούλιο, ως προ ημερησίας θέμα, ενώ είχε το χρόνο να το βάλει στην ημερήσια διάταξη και να δώσει κανονικά την εισήγησή του στο συμβούλιο. Επιχείρησε μέσω αυτού να διχάσει τις δύο πόλεις Μεσολόγγι και Αγρίνιο όταν την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Αγρινίου έστελνε με την προτροπή της ΚΕΔΕ απορριμματοφόρα (κατόπιν αιτήματος του κ. Λύρου), να συνδράμει στη συλλογή των απορριμμάτων.

Αναρωτιόμαστε αν τώρα μετά την τεραστίων διαστάσεων πολιτική ήττα που εισέπραξε θα επιχειρήσει εκ νέου να τα βάλει με το Αγρίνιο ή άλλο Δήμο ή ακόμα και την ίδια την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Ευτυχώς σύσσωμη η αντιπολίτευση του έδειξε το δρόμο απορρίπτοντας τις άναρθρες κραυγές του και δίνοντας ένα τέλος στην επιχειρούμενη πόλωση μεταξύ των δύο πόλεων και υπενθυμίζοντάς του το ψήφισμα το οποίο και η δικιά του παράταξη ψήφισε και για το οποίο αδρανεί ψάχνοντας για αποδιοπομπαίους τράγους.

Επεισόδιο 2ο: Δυστυχώς για την συμπολίτευση η συνεδρίαση είχε συνέχεια στις πολιτικές ήττες και αυτό οδήγησε τα άξια μαθητούδια του Δημάρχου να εκτοξεύσουν εκ νέου φράσεις και χαρακτηρισμούς διχάζοντας το Δήμο. Όταν με έγγραφο αποδείχτηκε ότι εξαπάτησαν το συμβούλιο λέγοντας ότι για την τοποθέτηση μνημείου στον κήπο των Ηρώων είχαν την κατάλληλη άδεια ο Αντιδήμαρχος κος Καραπάνος είπε “…..όσον αφορά τα ιερά και τα όσια θεωρώ ότι εμείς εδώ οι Μεσολογγίτες είμαστε πιο κοντά από το Νιοχώρι και την Κατοχή για να τα τιμήσουμε και να τα υποστηρίξουμε….”.

Άλλη μια διχαστική τοποθέτηση που δίκαια σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την αντιπολίτευση. Φαίνεται ότι ο ανιστόρητος κος Καραπάνος στο μυαλό του έχει πολίτες δύο ταχυτήτων στο Δήμο. Φυσικά δε γνωρίζει ότι στο Μεσολόγγι πολέμησαν και θυσιάστηκαν άνθρωποι από όλη την περιοχή. Τον προτρέπουμε να διαβάσει τις λίστες πεσόντων αγωνιστών και να ανακαλέσει αυτά που είπε δημόσια στο επόμενο συμβούλιο διαφορετικά να παραιτηθεί γιατί με τέτοιες τοποθετήσεις δε μπορεί να είναι αντιδήμαχος. Αλήθεια οι σύντροφοί του Οινιαδίτες αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι τι έχουν να πουν ;

Επεισόδιο 3ο: Στη συνέχεια του παραπάνω θέματος ο αντιδήμαρχος κος Αλετράς αποκάλεσε έτερο Οινιαδίτη σύμβουλο “Κηπουρό” υποτιμητικά έχοντας πλήρη σύγχυση για την επαγγελματική του ιδιότητα και θέλοντας να τον “νουθετήσει”. Κρίμα γιατί ο κος Αλετράς είναι και υπότροπος στο θέμα αφού είχε δημιουργήσει επεισόδιο και με πρώην δήμαρχο που εκείνη την εποχή παίχτηκε σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας εξαιρετικά αρνητική διαφήμιση για τον τόπο μας.

Καλούμε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου. Θυμίζουμε ότι σε λίγους μήνες θα μπούμε σε προεκλογική περίοδο και φοβόμαστε ότι θα γίνουμε μάρτυρες άσχημων γεγονότων από τη δημοτική αρχή της αδράνειας και της ευθυνοφοβίας.

sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο