Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Από διαρροή αερίου η έκρηξη στη Συγγρού -Τι συνέβη


Μεγάλη έκρηξη έγινε σε κτίριο στην οδό Συγγρού 3 το πρωί της Τετάρτης, πολύ κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά η οποία αντιμετωπίστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ υπάρχει ένας εγκαυματίας, 78 ετών, που έχει μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου εισήχθη σε χειρουργικό τμήμα.....

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άλλα δύο άτομα έχουν προβλήματα αναπνοής λόγω αναθυμιάσεων. Σοκ προκαλεί η εικόνα της γύρω περιοχής, με τζαμαρίες να είναι σπασμένες σε μεγάλη έκταση, ενώ ο κρότος της έκρηξης ακούστηκε σε όλο το Κουκάκι και σε περιοχές των Νοτίων.

Μάλιστα, ταξί που περνούσε από το σημείο την ώρα της έκρηξης ουσιαστικά μετακινήθηκε από το ωστικό κύμα ενώ ήταν σε κίνηση, ενώ σε κατάσταση σοκ είναι ο οδηγός του ταξί και ο επιβάτης που από τύχη δεν τραυματίστηκαν αφού το όχημα έχει μεγάλες ζημιές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πρώτες εκτιμήσεις για την αιτία της έκρηξης αναφέρουν ότι υπήρξε διαρροή αερίου.

Σπασμένα τζάμια υπάρχουν παντού, ενώ άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μην επεκταθεί η φωτιά στο κτίριο.

Στο ισόγειο… υπήρχε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα που έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ όλοι οι άλλοι όροφοι από πάνω, είναι διαμερίσματα για ανακαίνιση που προορίζονταν για βραχυχρόνια μίσθωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η έκρηξη έγινε στον ημιώροφο του 6ώροφου κτηρίου, ο οποίος είναι και ο μοναδικός που έχει κατοικία και προκλήθηκε είτε από το διαρροή υγραερίου, είτε φυσικού αερίου.

Πηγές από την πυροσβεστική σημειώνουν ότι κατά τους χειμερινούς μήνες, επειδή είναι όλες οι πόρτες κλειστές, όταν υπάρχει διαρροή, δημιουργείται στο εσωτερικό ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο μετατρέπει τα σπίτια σε… βόμβες με το άναμμα φωτιάς. Aυτοψία στο σημείο κάνουν αυτή τη στιγμή και οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας. «Από θαύμα δεν είχαμε πολλά θύματα», λένε.

Η έκρηξη στη Συγγρού 3 κατέστρεψε και το δικηγορικό γραφείο της συζύγου του Πάνου Καμμένου. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έφτασε στο σημείο και συνομίλησε απευθείας με τους πυροσβέστες.




aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο