Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022


Υπογραφή έργου "Αντικατάσταση Τμήματος Κεντρικού Αγωγού Υδροδότησης Μακρυνείας και Τμημάτων Αγωγών Δ.Ε. Στράτου και Αγ. Κωνσταντίνου"......

Στην υλοποίηση έργων ζωτικής σημασίας για την υδροδότηση της Μακρυνείας αλλά και των ΔΕ Στράτου, Νεάπολης και Παραβόλας προχωρά ο Δήμος Αγρινίου.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Αντικατάσταση Τμήματος Κεντρικού Αγωγού Υδροδότησης Μακρυνείας και Τμημάτων Αγωγών Δ.Ε. Στράτου και Αγ. Κωνσταντίνου –Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων Τηλεμετρίας Δικτύου Ύδρευσης» συνολικού προϋπολογισμού 1.780.000,00€.

Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου είναι 12 μήνες και προβλέπει αντικατάσταση :

· τμήματος του κεντρικού αγωγού υδροδότησης της Μακρυνείας από την περιοχή Ζευγαρακίου έως τις Παπαδατες , συνολικού μήκους 4.450 μέτρων

· του κλάδου προσαγωγής του νερού στις κεντρικές δεξαμενές του Αγ Κων/νου συνολικού μήκους 500 μέρων

· τμήματος του κεντρικού αγωγού τροφοδοσίας της Δ.Ε. Στράτου συνολικού μήκους 230 μέρων που βρίσκεται στην περιοχή της γέφυρας Αχελώου.

Με το ίδιο έργο θα τοποθετηθούν συνολικά 17 σταθμοί ελέγχου του δικτύου ύδρευσης στις περιοχές των Δ.Ε. Στράτου, Νεάπολης, Μακρυνείας, Αρακύνθου και Παραβόλας. Με αυτό το σύστημα θα παρακολουθείται και θα εποπτεύεται συνεχώς το δίκτυο υδροδότησης με αποτέλεσμα να εντοπίζονται και να αποκαθίστανται έγκαιρα τα προβλήματα που θα προκύπτουν.

«Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομής που καλύπτουν μεγάλο εύρος των Δημοτικών Ενοτήτων. Παρεμβαίνουμε και περιορίζουμε σημαντικά τα προβλήματα υδροδότησης ενώ βελτιώνουμε σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Ταυτόχρονα βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα αφού οι παλαιοί αγωγοί, οι οποίοι παρουσιάζουν σημαντικές βλάβες και διαρροές, θα αντικατασταθούν από σύγχρονους με στόχο τη μείωση των διαρροών του δικτύου ύδρευσης και της κατασπατάλησης του νερού» ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου .

Την ικανοποίηση τους για την υπογραφή του έργου εξέφρασαν ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος και ο Διευθυντής Χριστόφορος Κωσ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο