Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Εις μνήμην Κου Γεράσιμου Μακεδονόπουλου


Μετά από άνισο αγώνα δύο και πλέον έτη με την επάρατο νόσο έφυγε από κοντά μας ο εξαίρετος Επαγγελματίας και Επιστήμονας, σπάνιος Συνεργάτης, έμπιστος Φίλος, πιστός Οικογενειάρχης, αλλά κυρίως έντιμος Άνθρωπος κος Γεράσιμος Μακεδονόπουλος.....

 

Σε ό,τι αφορά την επιστημονική και επαγγελματική του διαδρομή ο κος Γερ. Αντ. Μακεδονόπουλος ήταν πτυχιούχος Φυσικός (ΕΚΠΑ), κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην Ηλεκτρονική και Ραδιοηλεκτρολογία (ΑΠΘ) και εργάστηκε σε εκτελεστικές αλλά και επιτελικές θέσεις μέχρι και τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, στον Όμιλο ΟΤΕ.

 

Σε ό,τι αφορά την ευρύτερη διάρκεια της καριέρας του στον Όμιλο ΟΤΕ, εξειδικεύτηκε στα Αναλογικά και Ψηφιακά Ραδιοσυστήματα και εργάστηκε ως Υπεύθυνος Μηχανικός (System Engineer) στα Ψηφιακά Τηλεφωνικά Κέντρα, ενώ έλαβε μέρος και δίδαξε σε σεμινάρια management και τεχνολογίας. Στον τομέα της Οργάνωσης, υπέβαλλε οργανωτική πρόταση λειτουργίας του Τηλεπικοινωνιακού Διαμερίσματος Αιτωλοακαρνανίας και κατένειμε το προσωπικό στα διάφορα τμήματα με κριτήριο τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ικανότητες του κάθε εργαζόμενου.

 

Συνέταξε Επιχειρηματικό Σχέδιο (Business Plan) 5-ετίας, με συμμετοχή όλων των τότε Συνεργατών του που κατείχαν θέση ευθύνης και κατέθεσε πρότυπη μελέτη υπολογισμού του αναγκαίου προσωπικού για την υλοποίηση των στόχων όπως τέθηκαν στο Βusiness Plan.

 

Οργάνωσε και λειτούργησε το Τμήμα που ουσιαστικά εξέφραζε τον νέο ΟΤΕ που δεν ήταν άλλο από το Δίκτυο Πωλήσεων και Τεχνικής Υποστήριξης των σημαντικών Επιχειρησιακών Πελατών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και όλα αυτά εκ του μηδενός, κυριολεκτικά !!! Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι, ήταν από τα πρώτα υψηλόβαθμα Στελέχη σε πανελλαδικό επίπεδο το οποίο εφάρμοσε στην πράξη την πρωτοποριακή για την εποχή στρατηγική εξωστρέφειας του Ομίλου ΟΤΕ στην τοπική αγορά, φέρνοντας με ουσιαστικό τρόπο πολύ κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής ευθύνης του το θεσμό του Περιφερειακού Διευθυντή.

 

Το αναφερόμενο αποτέλεσμα επιτεύχθηκε έχοντας πολύ απλά μεθοδεύσει σε τακτά χρονικά διαστήματα να επισκέπτεται ο ίδιος προσωπικά μαζί με τον επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πελατών και τον αντίστοιχο Πωλητή (Account Manager), τις σημαντικές επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας, έτσι ώστε να λαμβάνει σε πρώτο επίπεδο τόσο τις ανάγκες αυτών όσο και την ικανοποίησή τους από την μεταξύ μας συνεργασία.

 

Στον τομέα του ΜARKETING, διοργάνωσε με την διοικητική του Ομάδα, σε συνεργασία με Δήμους του Νομού Αιτωλ/νίας, Επιστημονικούς & Επαγγελματικούς Φορείς, με μεγάλη επιτυχία ΗΜΕΡΙΔΕΣ, στο Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, τη Ναύπακτο αλλά και σε άλλες περιοχές, στις θεματικές ενότητες : ΟΤΕ – 2000 & Ο ΟΤΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ! Αξιοποίησε με ουσιαστικό τρόπο τον τοπικό τύπο για την καλύτερη δυνατή προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών του ΟΤΕ και των Θυγατρικών του εταιρειών.

 

Οργάνωσε την παρουσία της Εταιρείας μας στις πιο σημαντικές Περιφερειακές Εμπορικές Εκθέσεις αφήνοντας πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις, σύμφωνα πάντα με τις σχετικές αναφορές στον τοπικό τύπο.

 

 Στον τομέα της εκπαίδευσης προσωπικού και ανάπτυξης των δυνατοτήτων του, καθιέρωσε σύστημα κατάρτισης προγράμματος εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις αρχές της ανάλυσης εκπαιδευτικών αναγκών (TRAINING NEED ANALYSIS). Με δική του απόφαση ξεκίνησε να εκδίδεται ανά δίμηνο επί των ημερών του το ενημερωτικό δελτίο με τίτλο «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», με αντικειμενικό σκοπό την πληροφόρηση αφενός μεν όλου του προσωπικού περιοχής ευθύνης του και αφετέρου των Επιχειρήσεων – Επιστημονικών / Επαγγελματικών Φορέων για τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο των Τηλεπικοινωνιών.

 

Τέλος, μετά την αποχώρησή του από τον ΟΤΕ, ασχολήθηκε με την συγγραφή επιστημονικών – τεχνικών βιβλίων και συνεργάστηκε με άλλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες του χώρου αλλά και με την MPD (MicroPower Direct), μια πρωτοπόρο Εταιρεία στον τομέα των μικρομετατροπέων τάσεως (ac/dc & dc/dc converters). Εκδόθηκε το βιβλίο του με τίτλο «Τελεστικοί Ενισχυτές» από τις Εκδόσεις Τζιόλα, ενώ είναι υπό έκδοση ένα άλλο βιβλίο του με τίτλο «Δομημένη Καλωδίωση».

 

Οι υπογράφοντες αυτό το κείμενο, το οποίο είναι αφιερωμένο στην μνήμη του, είχαμε την μεγάλη τιμή, χαρά και τύχη παράλληλα στην επαγγελματική μας διαδρομή στον Όμιλο ΟΤΕ να συνεργαστούμε μαζί του όχι σαφέστατα όσο χρονικό διάστημα θα επιθυμούσαμε, αλλά ικανό σε διάρκεια για να μπορέσουμε να αντλήσουμε από τον ίδιο όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, τις γνώσεις και την εμπειρία που αδιαμφισβήτητα διαμόρφωσαν με καταλυτικό τρόπο την δική μας προσωπική διαδρομή και στάση ως εργαζόμενοι και άνθρωποι στο ΟΤΕ και γενικότερα ως μέλη της κοινωνίας μας και οικογενειάρχες.

 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει……….!!!

Με απεριόριστη εκτίμηση, σεβασμό και πολλή αγάπη,

Αθανάσιος Ιωάννου & Κωνσταντίνος Κουστένης 21/01/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο