Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Η νέα αγροτική περίοδος στην σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ με τον Υπουργό και τους Αντιπεριφερειάρχες της χώρας - Τι ζήτησε στην τοποθέτησή του ο Θ. Βασιλόπουλος


Ο προγραμματισμός της νέας περιόδου στον αγροτικό τομέα τέθηκε επί τάπητος στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό και με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών και υπευθύνων αγροτικής παραγωγής της χώρας......

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο οποίος στην τοποθέτησή του ανέπτυξε τα ανοιχτά ζητήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο και έχουν αντίκτυπο στον πρωτογενή τομέα της περιοχής.

Κυρίαρχα ο κ Βασιλόπουλος ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις που εκκρεμούν συνεπεία της πανδημίας και των φυσικών καταστροφών, καθώς δεν μπορούν οι παραγωγοί να ετοιμάσουν τις καλλιέργειες της νέας περιόδου λόγω της αύξησης του κόστους που έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση. Επίσης ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου να επεκταθεί σε όλους τους αγρότες η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και όχι μόνο στους συνεταιρισμένους παραγωγούς νέους αγρότες και κτηνοτρόφους. Αναφορά έκανε στα αναπτυξιακά και επενδυτικά προγράμματα του ΠΑΑ για αύξηση της χρηματοδότησής τους ώστε να ενταχθεί μεγαλύτερος αριθμός παραγωγών.

Ακόμα, ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου ο κ Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων με τις διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια ζητώντας την άμεση παρέμβαση του υπουργείου για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Ο κ. Λιβανός πρότεινε στους αντιπεριφερειάρχες να θεσμοθετηθεί η συνάντησή τους ανά εξάμηνο ενώ όπως ανακοίνωσε ορίστηκε από το υπουργείο ως συνδετικός κρίκος για τα αγροτικά ζητήματα σε Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ιόνιο ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρης Παπαγιαννίδης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο