Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Ένας σοβαρά τραυματίας και 2 ελαφρά – Βομβαρδισμένο τοπίο το σημείο


Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περίπου τις 6:00 σε κτήριο απέναντι από τoυς στύλους του Ολυμπίου Διός η οποία έγινε αντιληπτή σε μεγάλο κομμάτι της Αθήνας........
Διαβάστε περισσότερα »
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν εγκαυματία ο οποίος μεταφέρθηκε στο Λαϊκό και για άλλα δύο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα από αναθυμιάσεις. Έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον τρία κτήρια. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.Σημειώνεται, ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Συγγρού.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν βομβαρδισμένο τοπίο.



Οι εικόνες δείχνουν ότι έπιασε αρχικά φωτιά σε κτήριο στην οδό Συγγρού 3 απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός. Πρόκειται για πενταώροφο κτήριο που στεγάζει εταιρεία βιολογικών προϊόντων. Στο κτήριο σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπήρχε κανείς. Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό ή ατύχημα. Η φωτιά επεκτάθηκε και στα κτήρια της Συγγρού 1 και Συγγρού 5, όπου βρίσκονται διαμερίσματα. Απέναντι είναι η οδός Αθανασίου Διάκου.



Η Συγγρού έχει αποκλειστεί και επιτόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 18 πυροσβέστες και έξι οχήματα, και υπάρχουν και ασθενοφόρα.

Από το ωστικό κύμα έχουν σπάσει όλα τα τζάμια σε προσόψεις καταστημάτων και σε κτήρια σε εμβέλεια 50-60 μέτρων. Έχουν εκτοξευθεί αντικείμενα, όπως κλιματιστικά σε απόσταση πολλών μέτρων, ακόμα και ένα κομπρεσερ, πάνω σε ΙΧ, στο καθοδικό ρεύμα και σε παρακείμενα καταστήματα. Στην περιοχή μυρίζει έντονα αέριο και υπάρχει ανησυχία και για το ενδεχόμενο νέας έκρηξης.



Μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι έγινε αισθητή μέχρι το Καλαμάκι, στα νότια προάστια.

Οπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής όλοι νόμιζαν ότι έγινε σεισμός. “Όταν είδαμε το έκτακτο καταλάβαμε τι έγινε. Έσπασαν τα τζάμια εκεί που μένω, στον 6ο όροφο, κοντά στο μουσείο της Ακρόπολης, σε απόσταση 150-200 μέτρα μακριά”, είπε.

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ.

Περισσότερα σε λίγο…

Ρεπορτάζ Κ. Παπαδόπουλος

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο