Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Κατούνα: Κινητοποίηση αγροτών την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου


Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Κατούνας, διοργανώνουν κινητοποίηση την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, στις 11πμ, στην κεντρική πλατεία της Κατούνας......
Διαβάστε περισσότερα »

Η ανακοίνωση της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει:

«Βγάζουμε τα τρακτέρ μας, τα αγροτικά μας μηχανήματα στο δρόμο, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας, τις ανάγκες μας.

Διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας, για να παραμείνουμε στις καλλιέργειες μας, στην παραγωγή μας, στους στάβλους μας, στα χωράφια μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αγνοεί συστηματικά τα οξυμένα μας προβλήματα, τις διεκδικήσεις μας. Αρκείται μόνο σε γενικόλογα ευχολόγια και στο να μας πετάει μερικά ψίχουλα πίσω, που με τίποτα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, την χασούρα που έχουμε καθημερινά, αλλά και τις ζημιές από μια σειρά φυσικές καταστροφές. Ήρθε η στιγμή να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Ότι κερδίσαμε, το κερδίσαμε στον δρόμο και ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, στήνουμε μπλόκα, συντονίζουμε τη δράση μας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Διεκδικούμε:

• Άμεση και έκτακτη επιδότηση στους αγρότες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

• Μείωση του κόστους παραγωγής στα αγροτικά εφόδια, αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

• Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

• Κανένα χαράτσι για τις ενστάσεις που αφορούν τους δασικούς χάρτες.

•Εξόφληση των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, άμεσα.

• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.

• Κατασκευή απαραίτητων έργων υποδομής για την άρδευση της περιοχής, όπως η ολοκλήρωση του Φράγματος των «Αχυρών»

*φωτο αρχείου

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο