Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης: Πρόγραμμα Κατάρτισης για την διδασκαλία των Ελληνικών

   Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, κάθε τομέας της ανθρώπινης δραστηριότητας βασίζεται στην εξέλιξη και τη δημιουργία καινούργιων συνθηκών και στην ανταλλαγή γνώσεων.

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης θέλοντας να είναι ένα βήμα πριν τις εξελίξεις, ξεκίνησε ένα πρωτοποριακό -για τα δεδομένα της ελληνικής παροικίας- Πρόγραμμα Κατάρτισης και Καθοδήγησης των μελλοντικών δασκάλων Ελληνικών. 

Διαβάστε περισσότερα »

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει σκοπό την προαγωγή της Ελληνομάθειας και να συνδράμει στη στελέχωση των ελληνικών σχολείων της παροικίας με καινούργια πρόσωπα, που θα φέρουν φρέσκες ιδέες στα σχολεία μας και θα επιχειρήσουν να γεφυρώσουν το ελληνικό με το αυστραλιανό εκπαιδευτικό σύστημα.

Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί να το παρακολουθήσουν απόφοιτοι και τελειόφοιτοι των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας, με κριτήριο την αγάπη τους για τα Ελληνικά.

Συντονιστής του Προγράμματος είναι ο εκπαιδευτικός των VCE τμημάτων κ. Χρήστος Ράσπα, ο οποίος υπογράμμισε ότι “Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης με βαθύ αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση της ελληνομάθειας στην παροικία μας.

Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών, ξεκινάει αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα που σκοπεύει στην εκπαίδευση νέων ατόμων της κοινότητάς μας, προκειμένου να εξοπλιστούν με παιδαγωγικά εργαλεία και να αναλάβουν τη μεταλαμπάδευση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στις επόμενες γενιές.”

Η διευθύντρια των Σχολείων της Κοινότητας, κα Μαρία Μπακαλίδου, μιλώντας για το νέο Πρόγραμμα, ανέφερε: “Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με το Πρόγραμμα Καθοδήγησης το οποίο ξεκίνησαν τα Σχολεία μας.

Ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν νέοι και νέες, που τους διακρίνει η αγάπη για την ελληνική γλώσσα. Όλα αυτά τα παιδιά, θα φέρουν ανανέωση, δροσιά και φρεσκάδα στις τάξεις των Ελληνικών, ενώ παράλληλα, θα λειτουργήσουν ως πρότυπα για τους μαθητές. Είναι ένα εγχείρημα που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνικής γλώσσας εδώ στη Μελβούρνη”.

Αντίστοιχα, το μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της Κοινότητας, Δρ Νίκος Ντάλλας, σημείωσε:

“Είμαι περήφανος που οι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι μαθητές μας συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Καθοδήγησης. Είναι μια κίνηση ωφέλιμη για όλους σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από το Πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης και θα αποκτήσουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην παρουσία τους στην τάξη.

Και όταν -με την ολοκλήρωση του Προγράμματος- θα κατέχουν τα απαραίτητα εφόδια, θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν πίσω στην ευρύτερη ελληνική κοινότητα και την εκπαίδευση των μαθητών των σχολείων μας, διασφαλίζοντας ότι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας θα παραμένει ζωντανή και για τις μελλοντικές γενιές”.

Πηγή: Νέος Κόσμος

 ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο