Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Eν αναμονή των αποφάσεων για τη λειτουργία των σχολείων ανοίγουν αύριο τα φροντιστήρια – Τι λέει η ΟΕΦΕ


Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να συζητήσει το ζήτημα σχετικά με τα σχολεία και να κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.

Eν αναμονή της εισήγησης των ειδικών και των αποφάσεων της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, επαναλειτουργούν από αύριο, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου,.......

Διαβάστε περισσότερα »

 φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα μελέτης και Ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα λόγου και έργου, την ώρα που η υπερμεταδοτική παραλλαγή Όμικρον μολύνει καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας. Σε αναμονή των αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων προσανατολίζονται στην τηλεκπαίδευση.

Και ενώ γονείς και γιατροί ζητάνε από την Πολιτεία να μεταθέσει για ένα διάστημα μίας ή δύο εβδομάδων, υπό το φόβο της εξάπλωσης του κορονοϊού το άνοιγμα των σχολείων που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου, η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με ανακοίνωσή της ζητά η Πολιτεία να πάρει μέτρα, κάνοντας λόγο για μεγάλο «υγειονομικό κίνδυνο».

Στην τηλεκπαίδευση στρέφονται πολλά φροντιστήρια

Για το θέμα συνεδριάζει αύριο η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) με τον πρόεδρό της, Γιάννη Βαφειαδάκη να δηλώνει στο ertnews.gr ότι ένας μεγάλος αριθμός φροντιστηρίων θα λειτουργήσει από αύριο με τηλεκπαίδευση περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας.

«Με απόλυτο σεβασμό στη δημόσια υγεία οι εκπαιδευτικοί θα διασφαλίσουμε την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων και θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ακολουθώντας πιστά το υπάρχον υγειονομικό πρωτόκολλο», είπε στο ertnews.gr o κ. Βαφειαδάκης. Ερωτηθείς για το εάν έχει επικοινωνήσει το υπουργείο Παιδείας ή κάποιος άλλος επίσημος φορέας με τον ΟΕΦΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία προσέγγιση για το θέμα.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση της Ομοσπονδίας ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, η οποία με ανακοίνωσή της στρεφόταν εναντίον της στάσης που τηρεί στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το υπουργείο Παιδείας.

«Καμιά οδηγία, καμιά πρόνοια, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές κυριολεκτικά ξεχασμένοι από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση. Αν συνυπολογίσει κανείς στους χώρους αυτούς και τα περιβόητα Κέντρα Μελέτης που λειτουργούν χωρίς θεσμικό πλαίσιο και δεν υπάγονται σε κανέναν εποπτικό φορέα, γίνεται φανερό ότι πρόκειται για μια υγειονομική βόμβα εκατοντάδων χιλιάδων διδασκόντων και διδασκόμενων που μπορεί να μεταδώσουν αστραπιαία τον ιό στην κοινότητα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ΟΙΕΛΕ.

Δείτε επίσης:

 ertnews

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο