Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ


Η Λαική Συσπείρωση στις δημαιρεσίες τοποθετείται από θέση αρχών και απείχε από την ψηφοφορία. Η διαδικασία εκλογής Προεδρείου και Επιτροπών θα έπρεπε να είναι δημοκρατική και να μπορούν να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις......
Διαβάστε περισσότερα »
Η ΛΑΣ δεν διάλεξε … «σύννεφο για να ….πέσει» με την ανάδειξη του Προεδρείου και των Επιτροπών (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής) η οποία στάθηκε πολλαπλά αποκαλυπτική: Αποδείχτηκε το πόσο βαθιά είναι η σύγκλιση των διαφόρων παρατάξεων(ιδεολογική και προγραμματική).Γι αυτό και η αντιπαράθεση στήθηκε για το αποτέλεσμα κι όχι για την αιτία.

Το έδαφος για μετατοπίσεις, συγκολλήσεις, σαλαμοποίηση παρατάξεων δεν είναι μόνο ο πρόσφατος νόμος της ΝΔ περί ''κυβερνησιμότητας'',που στην ουσία καταργεί την κουτσουρεμένη απλή αναλογική που έφερε ο ¨Κλεισθένης¨ ,καθώς αυτή θεσπίστηκε μόνο για την εκλογή του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι, κυρίως, η ταύτισή τους στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική που θεωρεί τους δήμους - αντιπροσώπους του αντιλαϊκού κεντρικού κράτους, μακρύ χέρι της κυβέρνησης, τοπικό τροχονόμο μεγάλων συμφερόντων, ''μοχλό ανάπτυξης'' για το κεφάλαιο.

Είναι σειρά νόμων που έφεραν με τη σειρά ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, και πάλι ΝΔ και που μετέτρεψαν την Αυτοδιοίκηση σε Τοπική Διοίκηση.

Είναι δεκάδες αρμοδιότητες που της φόρτωσαν χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. Είναι το πετσόκομμα της κρατικής επιχορήγησης και η παρακράτηση των 12 δις από την Τοπική Διοίκηση, που μαζί με το οικονομικό παρατηρητήριο αποτελούν θηλιά στη λειτουργία της και γίνονται απαγορευτικά, τα αναγκαία έργα για τη ζωή της λαικής οικογένειας, που στενάζει κάτω από την αντιλαική πολιτική.

Είναι ο Νόμος που έδωσε στην παράταξη του Δημάρχου την πλειοψηφία στις επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής, καθώς ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ και το ρόλο τους, δίνοντάς τους αρμοδιότητες που είχε το εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο νομοθέτης δεν είχε εμπιστοσύνη ούτε στις πλειοψηφίες τους στα Δ.Σ. και ήθελε να επισπεύσει τις διαδικασίες για μια σειρά έργα γιατί …έρχεται μεγάλο φαγοπότι με το Ταμείο Ανάκαμψης. Φαγοπότι όχι για το λαό, τον άνεργο, τον αγροτοκτηνοτρόφο, τον μικροεπαγγελματία. Όχι, γι αυτόν είναι τα ψίχουλα που θα πέσουν απ’ το τραπέζι των επιχειρηματιών.

Είναι ο Νόμος που κάνει τους ανεξάρτητους παράταξη.

Είναι ο εξοβελισμός της αρνητικής ψήφου για το Τεχνικό πρόγραμμα και τον προυπολογισμό. Είναι οι ΣΔΙΤ και η παράδοση υπηρεσιών στους ιδιώτες για να διπλοτριπλοπληρώνονται απ’ το δημότη.

Για όλα αυτά δεν εξανίστανται, όσοι εξανίστανται με τη διαδικασία και το αποτέλεσμα των δημαιρεσιών. Χτυπάνε το σαμάρι αντί να χτυπάνε το γάιδαρο. Οι διαφορές τους είναι για την κοντόφθαλη και μικροπολιτική διαχείριση και όχι για τη στρατηγική που εφαρμόζεται από ΕΕ και κυβερνήσεις, στρατηγική που αγνοεί τις λαικές ανάγκες και εξυπηρετεί μέχρι …. Κεραίας τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Η Λαική Συσπείρωση θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα (υποχρηματοδότηση δήμων, δραματική κατάσταση των δημόσιων μονάδων Υγείας φορομπηξία δημοτών, ελλείψεις προσωπικού, διαχείριση Απορριμάτων, ελλείψεις εκπαιδευτικών, προβλήματα σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, νηπιαγωγείων, αντισεισμικής προστασίας και αντιπλημμυρικών έργων, αγροτικής οδοποιίας, παράδοση των δημοτικών λειτουργιών σε εργολάβους, ιδιωτικοποίησεις, εγκλήματα σε βάρος του περιβάλλοντος και μια σειρά άλλα λαικά προβλήματα κατω απ’ τα οποία στενάζει η λαική οικογένεια.

Καλούμε όσους γονατίζει η αντιλαική πολιτική, να ορθώσουν το ανάστημά τους, να εμπιστευτούν τις δυνάμεις τους και μην περιμένοντας σωτήρες να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και έξω απ’ αυτό.



ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο