Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Αυστραλία: Έχασε ο Τζόκοβιτς και απελαύνεται – Δεν είναι εφέσιμη η απόφαση


(AP Αρχείο/John Donegan)

Αυστραλία/Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος – Έμμα Παπαεμμανουήλ

Το θρίλερ με την παραμονή του Νόβακ Τζόκοβιτς κορυφώθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας,το οποίο επικύρωσε την νομιμότητα της απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης Άλεξ Χώκ να ακυρωθεί η βίζα του Σέρβου τενίστα......

Διαβάστε περισσότερα »

Ο Ανώτατος δικαστής Τζέιμς Αλσοπ πριν ανακοινώσει την απόφαση, εξήγησε πως δουλειά του δικαστηρίου ήταν απλώς να εξετάσει εάν η απόφαση που έλαβε ο υπουργός Μετανάστευσης ήταν παράνομη, παράλογη ή νομικά αβάσιμη.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι οι λόγοι που αναφέρθηκαν από τους δικηγόρους του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν αποδείκνυαν τον ισχυρισμό τους.
Ουσιαστικά έκριναν νόμιμη και εντός της δικαιοδοσίας του την απόφαση που έλαβε ο Υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χώκ να ακυρώσει τη βίζα του Νο1 πρωταθλητή τένις στον κόσμο.

Θα καταθέσουν γραπτώς το σκεπτικό του τριμελούς δικαστηρίου τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο επειδή η υπόθεση εκδικάστηκε από την ολομέλεια, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο έφεσης.

Ο Τζόκοβιτς αναμένεται τώρα να απελαθεί από την Αυστραλία, δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν και ενδέχεται να αντιμετωπίσει απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία έως και τρία χρόνια.

Ο πρώτος του αγώνας ήταν προγραμματισμένος για την αυριανή πρεμιέρα του Αυστραλιανού Όπεν, θέση που τώρα θα πάρει ένας τυχερός επιλαχόντας.

Δείτε την ανακοίνωση της απόφασης

4 σχόλια:

  1. Ψωνισμενος κ ψεκασμενος άι από εκεί πού ήρθες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θέλει να είναι ανεμβολιαστος να καθήσει στο σπίτι του χωρίς δραστηριότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Αυστραλία🇦🇺 μας απέδειξε ότι οι νόμοι ισχύουν το ίδιο για όλους αναιξερέτως ιδιότητας και αναγνωρισιμότητας. Εδώ δεν πρόκειται να ισχύουν ποτέ οι νόμοι και τα μέτρα γιατί μας έφαγε το ξέρεις ποιος είμαι εγώ? Η το είμαι γνωστός δεν ισχύουν τα μέτρα και οι νόμοι για μένα. Για αυτό και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ κράτος αλλά θα είμαστε πάντα μπανανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το δικαστήριο τον δικαίωσε. Ο ΥΠΟΥΡΓΟς ΚΑΙ Ι ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ. 4η δοση τωρα και μόκο μπολιασμένοι. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΔΟΣΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο