Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Κασόλας Θανάσης : “Πως μπορεί να θες ανάπτυξη στο δήμο σου όταν Επι 8 Χρόνια δε θες πολεοδομία και δε κάνεις καμία προσπάθεια να φτιάξεις πολεοδομια;



        Πολύ σημαντικό άρθρο του πρόεδρου του ΤΕΕ Αιτ/νιας κ. Λίνου Μπλέτσα που αφορά την ανάπτυξη στην Αιτ/νια.
Με μια μικρή διόρθωση η Βόνιτσα δε είχε ποτέ ΥΔΟΜ όλα αυτά τα χρόνια. 

1) Πως μπορεί να θες ανάπτυξη στο δήμο σου όταν Επί 8 Χρόνια δε θες και δε κάνεις καμία προσπάθεια να φτιάξεις πολεοδομία; ..... 
Ούτε καν μετά την αλλαγή του νόμου το 2019 που έχουν δικαίωμα υπογραφής οι ειδικοί σύμβουλοι δεν έχεις κάνει καμία προσπάθεια και μόνο να εξοστρακίζεις την συγκρότηση ΥΔΟΜ και παρακαλώντας άλλους δήμους. 

2) Στον δήμο Ακτίου Βόνιτσας που αυτή την στιγμή έχει τις περισσότερες οικοδομικές άδειες σε όλη την Αιτ/νια δε είναι υποκριτικό να μιλάς για ανάπτυξη η οποία προέρχεται από μόνο ιδιωτικές επενδύσεις και ο δήμαρχος να μην κάνει τίποτα εδώ και 8 χρόνια για να φτιάξει Πολεοδομία; Και να προσπαθεί να οικειοποιηθεί καθετί ιδιωτικό; Όσον αφορά τις δικαιολογίες δε είναι του παρόντος. Προσωπικά ήμουν και είμαι υπέρ της σύννομης ανάπτυξης. 

3) Η ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας ευνοεί ολόκληρη την περιοχή (πλήθος συνεργείων, προμηθευτές, μηχανικούς, τοπικά καταστήματα) αλλά για να το αντιληφθείτε αυτό πρέπει να έχετε δουλέψει… Εννοείται όχι μόνο ως φωτογράφος που είστε άριστος σε αυτό, αλλά ως επαγγελματίας . 

4) Κατευθυνόμενα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου ότι αναπτύσσονται τα δυτικά παράλια της Αιτ/νιας μόνο σε προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αποσκοπούν. 

5)Και το τουριστικό καταφύγιο Βόνιτσας και η πολυπόθητη μαρίνα Παλαίρου, που είναι έργα πρώτης προτεραιότητας για την περιοχή μας χωρίς πολεοδομία δε μπορούν να λειτουργήσουν. Αντιληφθείτε το και σταματήστε να υποκρίνεστε.


4 σχόλια:

  1. Στις 2 Δεκεμβρίου 2021 που παραβρέθηκα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης διαπίστωσα με μεγάλη πίκρα και αγανάκτηση ότι στη Βόνιτσα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου !!!. Αυτό είναι πρωτοφανές.

    Κατήργησαν αυτή που υπήρχε στο Δημαρχείο.
    Με ποια απόφαση και ποιου οργάνου;
    Μετέτρεψαν το χώρο σε γραφεία.
    Με ποια απόφαση, ποιου θεσμικού οργάνου, τι μελέτη εφαρμόστηκε , πόσο κόστισαν οι εργασίες; Πως πληρώθηκαν; Ποιοι παρέλαβαν τις εργασίες αυτές;

    Πάμε για Φεβρουάριο και δεν έχει συζητηθεί στο ΔΣ το Τεχνικό Πρόγραμμα !!!.
    Προέδρος ΔΣ υπάρχει; Δήμαρχος υπάρχει; Αντιδήμαρχοι υπάρχουν;
    Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης υπάρχει;
    Δημοτικοί Σύμβουλοι υπάρχουν;

    Δημοτικοί Σύμβουλοι αναλάβετε τις ευθύνες σας.

    Δήμαρχε κ Αποστολάκη , κ Αντιδήμαρχοι σε αυτό το τόπο ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ.
    Δεν είναι τσιφλίκι ο Δήμος κανενός.
    Το λόγο έχει η συντεταγμένη πολιτεία στην οποία έκανα προσφυγή.
    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

    Μου ανέθεσε Δημότης ,στενός συγγενής μου , του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας μια υπόθεση του για τη πολεοδομία. Ως γνωστό ο Δήμος μας εξυπηρετείται πολεοδομικά από το Δήμο της Ιεράς πόλεως του Μεσολογγίου.

    Αν κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος θέλει να μάθει πόσο ταλαιπωρήθηκα για 20 ημέρες περίπου είμαι στη διάθεση του. Τηλεφωνείτε όποιος θέλει.

    Αναγκάσθηκα και πήγα στο Δήμαρχο κ Λύρο. Το χαρτί που ζητούσα το πήρα. Ενημέρωσα τον Αντιδήμαρχο κ Βίτσα. Ρωτήστε τον στο ΔΣ, να σας πει, τι μου είπαν υπηρεσιακοί παράγοντες και ο Δήμαρχος κ Λύρος.

    Από αυτή την εμπειρία μου έβγαλα το συμπέρασμα ότι είναι σχεδόν αδύνατο να εξυπηρετηθεί Δημότης μας την ίδια ημέρα αν έρθει στο Μεσολόγγι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στη Βόνιτσα; Ντροπή στη Δημοτική Αρχή και στους Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι δεν ανέδειξαν το θέμα. Δήμαρχε γιατί αυτή η απαξίωση στην Αυτοδιοίκηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λεηλατείται το δημόσιο χρήμα και κανένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν μιλά δημοσίως.
    Γιατί Κασόλα , Μασούρα, Μωραΐτη κλπ αυτά που λέτε σε ιδιωτικές συζητήσεις δεν τα λέτε δημόσια;
    Μήπως σας κρατάνε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν υπήρχε πολεοδομία στη Βόνιτσα δεν θα γινόταν οι παρανομίες που γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο