Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

6,7 εκατ. ευρώ σε έργα αποκατάστασης στο Λεσίνι


Έρχονται τα έργα αποκατάστασης στο Λεσίνι ενώ η Περιφέρεια εκκίνησε τη διαδικασία για την παρέμβαση των 6,7 εκατ. ευρώ......
Διαβάστε περισσότερα »


Τη διαδικασία δημοπράτησης των έργων που θα γίνουν στην περιοχή του ΤΟΕΒ Λεσινίου και τη διάνοιξη του χειμάρρου του Γεροπόρου εκκίνησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το 2021.

Πρόκειται ουσιαστικά για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που σημειώθηκαν από την θεομηνία που έπληξε την περιοχή και είχε ως αποτέλεσμα περί τα 70.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων στον κάμπο του Λεσινίου και το Νεοχωρίου να βρεθούν κάτω από το νερό.

Πρόκειται για μια παρέμβαση με συνολικό κόστος 6,7 εκατ. ευρώ, που αναλύεται σε δύο υποέργα. Το πρώτο αφορά τις «εργασίες αποκατάστασης βλαβών, καθαρισμού και διάνοιξης τάφρου Γεροπόρου στο ΤΟΕΒ Λεσινίου» με προϋπολογισμό 3,1 εκατ. ευρώ και το δεύτερο τις «εργασίες αποκατάστασης βλαβών αναχωμάτων τάφρων Γεροπόρου και Αγ. Δημητρίου στο ΤΟΕΒ Λεσινίου» με προϋπολογισμό 3,6 εκατ. ευρώ.

Οι παρεμβάσεις αυτές σε μεγάλο βαθμό θα γίνουν σε περιοχή αρμοδιότητας του ΤΟΕΒ Λεσινίου και είχε συμφωνηθεί στην κυβερνητική σύσκεψη που είχε γίνει μετά την καταστροφή να εκτελεστούν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.



Η Περιφέρεια κατάφερε σε ένα μήνα περίπου να συντάξει το τεχνικό δελτίο και στη συνέχεια να εγκριθεί η χρηματοδότηση και η ένταξη των παρεμβάσεων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το Υπ. Ανάπτυξης.

Ωστόσο είναι αξιοσημείωτο ότι η Περιφέρεια ακόμη μια φορά προσφεύγει στη διαδικασία του άρθρου 32 παρ.2 (γ) του Ν.4412/2016, που προβλέπει μια γρηγορότερη διαδικασία για την ανάθεση των έργων (λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από τη φυσική καταστροφή), ενώ οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης Κατσιφάρα (Γ. Αγγελόπουλος, Γ. Λύτρας και Κ. Κατσαρή) καθώς και ο Κ. Σπηλιόπουλος και ο Ν. Μωραΐτης καταψήφισαν στην Οικονομική Επιτροπή τη διαδικασία δημοπράτησης.

Σε κάθε περίπτωση αφού επιλέχθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία για τη δημοπράτηση των έργων είναι μάλλον θέμα μερικών εβδομάδων να συμβασιοποιηθούν.

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο