Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Αιτωλοακαρνανία: Πάνω από 6.000 κρούσματα μέσα σε δύο εβδομάδες


Αυξάνονται οι νοσηλείες στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Mε 3.514 νέα κρούσματα να καταγράφονται στην Αιτωλοακαρνανία την πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς (3 έως 9/1) η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο διάστημα..... εντείνεται λόγω της επέλασης της μετάλλαξης «όμικρον», αλλά και λόγω της επίπτωσης που θα έχουν νέες παράμετροι που προστίθενται, όπως η επαναλειτουργία των σχολείων.

Την πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς στην Αιτωλοακαρνανία προστέθηκαν 1.000 νέα κρούσματα επιπλέον, καθώς την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (27/12 έως 2/1) στην Αιτωλοακαρνανία εντοπίστηκαν 2.510 νέα κρούσματα.

Έτσι ουσιαστικά το διάστημα από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα έχουν προκύψει πάνω από 6.000 νέα κρούσματα.

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων γίνεται κατανοητή, αν συγκρίνει κανείς τα κρούσματα των τελευταίων δύο εβδομάδων με το χειρότερο μήνα της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία, που ήταν ο Νοέμβριος.

Σε όλο το Νοέμβριο είχαν καταγραφεί 3.875 νέα κρούσματα και τώρα μόλις σε δύο εβδομάδες πάνω από 6.000 νέα κρούσματα.

Το ανησυχητικό είναι ότι η αύξηση των κρουσμάτων έχει αρχίσει να αποτυπώνεται και στις νοσηλείες ασθενών με covid στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Φυσικά η αύξηση των νοσηλευομένων είναι πολύ μικρότερη από την αύξηση των κρουσμάτων.

Όμως με δεδομένο ότι οι αντοχές του συστήματος υγείας είναι πεπερασμένες, αν όχι περιορισμένες, υπάρχει έντονη ανησυχία για τις ανάγκες που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα, ιδίως αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση του αριθμού των νέων μολύνσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον στο Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται περί του 45 ασθενείς στην κλινική covid, όταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα νοσηλεύονταν περί τους 20 με 25 ασθενείς.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο