Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό


(ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό θα καταβληθεί από τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας, με την οποία επικοινώνησε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την καταβολή του εν λόγω ποσού και η εταιρεία το αποδέχθηκε.....

Διαβάστε περισσότερα »


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.


Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.


Σχετικές ενημερώσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη στις 11.00 και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στις 11.30.

ertnews.gr

6 σχόλια:

  1. Η Αττική οδός θα δώσει αποζημιώσεις το κράτος τί θα κάνει;
    Είχαμε πολυωρους εγκλωβισμους και στην Μεσογείων,Κατεχάκη κτλ.
    Όλοι φταίνε εκτός από την κυβέρνηση.
    Σε λίγους μήνες, φωτιές, πλημμύρες,μπαχαλο με λίγο χιόνι πάντα οι πολίτες φταίνε.
    Το μόνο που την νοιάζει αυτή την κυβέρνηση είναι ο εμβολιασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κριμα που δεν εμεινα κ εγω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτοι θα μας έζωσαν στο μάτι;;;;;; ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
    ΠΑ -ΡΑΙ - ΤΗ - ΘΕΙ- ΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρκετές βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης με κλείσιμο κεντρικών δρόμων, διακοπές ρεύματος και άλλα δυσάρεστα ζητήματα. Αμφιβάλλω εάν εκεί επικρατεί ο ίδιος πανζουρλισμος που συμβαίνει εδώ. Βέβαια να μην ξεχνάμε και το ζήτημα της ατομικής ευθύνης διότι δεν είναι δυνατόν να θεωρείται ευσυνείδητος οδηγός κάποιος ο οποίος προσπαθεί να οδηγήσει στα χιόνια χωρίς αντιολισθητικες αλυσίδες. Ευθύνη έχουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες και αυτή ασφαλώς είναι η έννοια και ο σκοπός της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα. Όσον αφορά αγαπητέ κύριε στο Μάτι, εκεί με δύο τρεις πυρκαγιές είχαμε 101 νεκρούς, ενώ τον Αύγουστο του 2021 με 1000 πυρκαγιές είχαμε έναν άντε δύο. Επίσης οι πληγέντες στο Μάτι αποζημιώθηκαν μόνο όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε στην εξουσία, ήτοι το Νοέμβριο του 2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξανακυβερνα πάει για τρίτος πίσω από Ανδρουλάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο, φίλε τα λες πολύ ώραια. Ξέρεις και πολύ καλή αριθμητική. Μπορείς πολύ εύκολα να βρεις ότι με 2 φωτιές κάηκαν 101 άτομα. Άσχετα που η φωτιά ήταν 1 και κάηκαν 102.

      Πάντως στην Αττική τέτοιες χιονοπτώσεις είναι τακτικές. Πρόχειρα θυμάμαι το 2001, το 2002, το 2008, το 2017 και πέρυσι. Η Αττική οδός κλείνει πρώτη φορά από το 2004 που λειτουργεί. Και δεν μιλάμε για ένα γεγονός αναπάντεχο. Ήταν αναμενόμενο.

      Δεν ξέρω τι γίνεται στις ΗΠΑ, και από ότι φαίνεται ούτε εσύ ξέρεις, εγώ ξέρω ότι χθές στο Σωτηρία, δεν είχαν γεύματα οι ασθενείς. Επίσης ξέρω ότι η Μεσογείων είχε κλείσει από την 1:00 το μεσημέρι, με δύο ώρες χιονόπτωση. Πολλά πράγματα που παραπέμπουν σε χώρα της Κεντρικής Ασίας.

      Ένα βασικό πρόβλημα που έχετε, είναι που δεν μπορείτε να μεταθεσετε τις ευθύνες άλλου. Όλοι εκλεγμένοι και διορισμένοι είναι από το κόμμα σας. Ακόμα και οι δημόσιοι υπάλληλοι δικοί σας είναι. Είστε κράτος και παρακράτος μαζί.

      Τέλος αν είχαμε με ΝΔ την φωτιά στο Μάτι, παρόμοια θα λέγανε ότι στην Αυστραλία κάηκαν 170 άτομα, άρα εμείς με 102 είμαστε καλά και επιτελικοι.
      Πώς λένε για την πανδημία; Κάτι παρόμοιο.

      Διαγραφή
  5. ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ 2015; ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΝ ΑΥΞΗΣΑΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ 2015; ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ 2015; ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΊΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΧΑΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΑΣΑΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2015. ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2015 ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΑΤΜ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο