Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Αναζωογόνηση Ξηρομέρου: Η απόλυση όλων των φυλάκων στις Μονάδες των Ιχθυοκαλλιεργειών είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη για τον τόπο μας.


     Η απόλυση όλων των φυλάκων στις Μονάδες των Ιχθυοκαλλιεργειών  και η ανάθεση της φύλαξης σε εταιρείες  Security  είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη για τον τόπο μας .

Εμείς ως Δημοτική Παράταξη λέγαμε προεκλογικά ακριβώς :
Πως στηρίζουμε τις υπάρχουσες μονάδες , γιατί σε αυτές  απασχολούνται περίπου 400 εργαζόμενοι και είμαστε υπέρ της επέκτασης   των μονάδων  όχι όμως στον παραλιακό άξονα Αστακού –Μύτικα –Πάλαιρος , αλλά σε χώρο Ιχθυοκα λλιεργητικού Πάρκου προς τις εκβολές του Αχελώου, χωρίς να θέταμε εκεί κάποιον περιορισμό .
Η απόλυση όμως 36  φυλάκων ( αν είναι ακριβής ο αριθμός) , κάποιοι από τους οποίους εργάζονται σε αυτές τις θέσεις από  6 μέχρι και πάνω ίσως  και από 26 χρόνια δημιουργεί μεγάλη αναταραχή και ανησυχία στην τοπική Κοινωνία και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό , όταν η τοπική κοινωνία στήριξε  για 35 χρόνια τις Ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή μας .
Έτσι ζητάμε από την Νέα Διοίκηση της Εταιρείας ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε, να επανεξετάσει την απόφασή της και εάν στο νέο πλάνο  της Νέα Διοίκησης της Εταιρείας ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε είναι,η   ανάθεση της φύλαξης σε εταιρείες  Security ,  τότε αυτοί οι εργαζόμενοι με μια εσωτερική αναδιάταξη να συνεχίσουν να εργάζονται σε άλλα πόστα είτε στις μονάδες πάχυνσης ή στον Άγιο Παντελεήμονα ή στην επισκευή των διχτυών ή στο συσκευαστήριο στην  Τσαπουρνιά ,γιατί για τόσες οικογένειες της περιοχής μας θα είναι πολύ ισχυρό πλήγμα σε εποχές μάλιστα πολύ δύσκολες τώρα με τον Covid19 , αλλά και σε μία περίοδο ,όταν πολύ σύντομα, από ότι δείχνουν τα πράγματα μετά την εφαρμογή του αναμενόμενου εμβολίου, για το οποίο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ,πως μπορεί να το έχουμε  και πριν από τον ερχόμενο Οκτώβριο, αναμένεται όπως υποστηρίζουν διεθνείς οικονομικοί οίκοι αξιολόγησης, Ισχυρή Ανάπτυξη στην Χώρα μας .
Καλούμε  δε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο, να συγκαλέσουν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την απόλυση όλων των φυλάκων και την λήψη σχετικής απόφασης  του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αστακός 17/6/2020
Εκ του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης
 Αναζωογόνηση Ξηρομέρου               

8 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με όσα λες Παναγιώτη αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι οι φύλακες θα πρέπει να έχουν τη δική άδεια εργασίας κ τη πιστοποίηση για να είναι φύλακες κ νόμιμη . Όταν τα αποκτήσουν εμείς μαζί σου να το φτάσουμε το θέμα όσο μπορούμε ποιο ψηλά. Τώρα όμως δυστυχώς οι υποτηθεμενοι φυλακές δεν μπορούν να εργαστούν σε αυτή την ιδιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να πάρει θέση κ να πιέσει το δημοτικό συμβουλίου του Δήμου κ ο ίδιος ο δήμαρχος. Οι επιχηρισεις αυτές έχουν αποκομίσει πολλά οφέλη από τον Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα ακομη δεν μαθατε οτι δεν υπαρχουν ιχθυοκαλιεργητικα παρκα πουθενα στον κοσμο-θα μπορουσα να σας εξηγησω γιατι θα απαιτηση πολυ χρονο-διαβαστε αρθρα εγκριτων επιστημονων και θα καταλαβετε.Χωροθετημενες περιοχες υπαρχουν ,αλλα οταν αυτες χωροθετουνταν δεν σας ειδα να αντιδρατε το αντιθετο μαλιστα.Τωρα και στο μελον εγκης και αποτερο θα υποστητε τις επιπτωσεις και την οργη του τοπου γιατι οταν χρειαστηκε οχι μονο σιωπησατε αλλα και κατι παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ή ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1988 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΣ ΛΙΓΟ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΑΞΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΙΣΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΥΑΔΥΚΤΙΟ. ΤΟ ΕΚΕΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΑΣ ΒΓΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΡΕΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΟΝΤΑ. ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΤΟ 15% ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΟΝΑΔΩΝ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ. ΟΡΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστός. Και η Δημοτική Αρχή έχει τον τρόπο να παρέμβει δραστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι λόγοι που απολύθηκαν ποιοι είναι ; αναφέρονται από την εταιρεία; το να γίνει μια ξαφνική απόλυση τόσων εργαζομένων , επιβάλλεται , να μάθει η τοπική κοινωνία τους λόγους και μετά ο καθένας μπορεί να κρίνει. Λυπηρό δε που τόσες οικογένειες μένουν στην ανεργία. Περίεργο , γιατί οι φύλακες ;;;; η ενημέρωση δεν βλάπτει . Ειναι επιβεβλημένη νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι φύλακες είναι οι άρχει εποντε και άλλοι.α έχεις απορίες για τούς 32 φυλακές έκλεβαν φίλε μου για αυτό τους έδιωξαν δεν ντρέπεσαι λέω εγώ πού αφήνεις καί υπονοούμενα.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο