Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Πως ήρθε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στο Αγρίνιο: Ο Κ. Κιτσοπάνος εξηγεί…


Η διοργάνωση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Άρσης Βαρών όλων των κατηγοριών στο Αγρίνιο το ερχόμενο Σεπτέμβριο είναι ομολογουμένως μια θετική είδηση για το Αγρίνιο. Για το brand της πόλης, για την εξωστρέφεια και την επισκεψιμότητά της.....


Το πώς φτάσαμε στο σημείο η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών να επιλέξει το Αγρίνιο για τη διοργάνωση αυτή εξηγεί ο Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος μέσω ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
Για εμένα, το να σε πλησιάζουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν την πόλη μας και να μου εμπιστεύονται τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους, είναι κάτι όχι απλά σημαντικό αλλά είναι θα έλεγα αυτό που με ωθεί, είναι αυτό που φορτίζει τις μπαταρίες μου και με κάνει να δουλεύω ασταμάτητα για την Πόλη μας.
Αυτό συνέβη και με τον φίλο μου τον Γιάννη τον Διώτη, ο οποίος, πέρυσι τον Σεπτέμβριο, μου γνώρισε έναν στενό συνεργάτη του θρυλικού ολυμπιονίκη μας, Πύρρου Δήμα και μου πέταξε την ιδέα διενέργειας ενός τοπικού – περιφερειακού πρωταθλήματος στην Πόλη μας.
Στην αρχή το πήραμε λίγο χαλαρά και απολύτως προσγειωμένα, αλώστε τι δουλειά έχει το Αγρίνιο, να διεξάγει ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών, ειδικά όταν διαθέτει έναν μόνο αναγνωρισμένο σύλλογο, τον «Άμιλλα» του Γιάννη;
Παρόλα αυτά ήρθαμε σε μια πρώτη επαφή με τον κ. Ανατολίτη, στενό συνεργάτη του θρυλικού Πύρρου Δήμα, προς «ανίχνευσιν του πεδίου», όπου και αμέσως διεφάνη η χρυσή ευκαιρία, διεξαγωγής πανελλήνιου πρωταθλήματος.
Σαν άνθρωπος που πραγματικά αν έχει έναν ακόμα στόχο, αυτός είναι να γίνει η Πόλη μας γνωστή στο πανελλήνιο, για έναν μεγάλο και ευγενή λόγο, σκέφτηκα, τι καλύτερο, από τον αθλητισμό;
Γιατί καλές οι εκπομπές στην ΕΡΤ, όπως οι 3 που γίναν με δική μου βοήθεια και προτροπή(«η Ζωή αλλιώς»), αλλά ο αθλητισμός, είναι κάτι που έρχεται από πολύ παλιά σε εμάς τους Έλληνες, γι’αυτόν άλλωστε, σταματούσαμε ακόμα και τον πόλεμο!
Έτσι λοιπόν, αυτό που ξεκίνησε χαλαρά με μια ιδέα – μια γνωριμία, έγινε προσωπικό στοίχημα, ένα στοίχημα που αμέσως αγκάλιασε και ο δήμαρχος μας, κ. Παπαναστασίου και το οποίο στήριξε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ζαρκαβέλης αμέσως.
Στην πορεία βέβαια, μας επισκέφτηκε ο περίφημος κορωνοϊός και κάπου εκεί, ήρθε και η υποψηφιότητα των Χανίων και όλα άρχισαν να γίνονται μαύρα…
Το Αγρίνιο να κοντράρει τα Χανιά; Και όμως! Καταρχάς, είχαμε σκεφτεί να γίνει κάτι εντελώς φαντασμαγορικό, στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα στο κινηματοθέατρο «Άνεσις», σε διαφορετική περίπτωση είχαμε το διαμαντάκι του κλειστού στην αερογέφυρα, θα μπορούσε εν ολίγοις να πει κάποιος, πως είχαμε προσφέρει έναν πλήρη φάκελο συν.. Ένα εντελώς αναπάντεχο πλεονέκτημα. Τα μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού στην Πόλη αλλά και την ασφάλεια που ολόκληρος ο νομός προσέφερε.
Έτσι μετατρέψαμε μια ακόμη κρίση, σε χρυσή ευκαιρία! Αυτά και άλλα πολλά μοιραστήκαμε και με τον θρύλο(δε θα σταματάω να το λέω, κάθε που αναφέρομαι σε αυτόν) Πύρρο Δήμα, όταν πια τα πράγματα ωρίμασαν και επισκέφθηκε την πόλη μας.
Και κάπως έτσι λοιπόν, φτάσαμε στο προηγούμενο Σάββατο, όπου ο κύβος ερρίφθη και έδειξε Αγρίνιο!
Πάμε λοιπόν όλοι μαζί δυνατά, για ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα, ας βγάλουμε όλοι μας, τον καλύτερο μας εαυτό, εκείνες τις ημέρες και ας δείξουμε στο Πανελλήνιο ότι το Αγρίνιο μπορεί να είναι όχι απλά μια πόλη να ζεις, αλλά μια πόλη που αξίζει να ζεις και να επισκεφθείς!

Εφημερίδα Συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο