Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Πολιτιστικός Σύλλογος απανταχού ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΤΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ": πρόσκληση για συμμετοχή, συγκέντρωσης ιστορικών στοιχείων του χωριού μας.



Αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτες, όπως γνωρίζουμε όλοι, το χωριό μας διαθέτει μια πλούσια ιστορία που φτάνει μέχρι τα αρχαία χρόνια. Επίσης αξιοζήλευτος είναι και ο πολιτισμός του, τόσο υλικός (μνημεία, εκκλησίες, κτήρια, εργαλεία, αντικείμενα κ.ά.) όσο και άυλος (λαογραφικά στοιχεία, παραδόσεις, θρησκευτική πίστη, έθιμα, ονομασίες, κοινωνικές εκδηλώσεις, τραγούδια, χοροί, πανηγύρια, θρύλοι, δοξασίες κ.ά.). Τέλος το χωριό μας είναι οι άνθρωποί του, αγωνιστές στους διαχρονικούς εθνικούς αγώνες, αλλά και στους καθημερινούς αγώνες της ζωής και της βιοπάλης, κυρίως ως αγρότες και κτηνοτρόφοι.....

Ο σύλλογός μας ....., λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, αποφάσισε να απευθύνει σε όλους τους συμπατριώτες, κυρίως των μεγαλύτερων ηλικιών, προσκλητήριο να συμμετάσχετε ενεργά στην προσπάθεια συγκέντρωσης από τον σύλλογο στοιχείων για όλα τα παραπάνω. Σκοπός μας είναι να μη χαθούν όλα με το πέρασμα των χρόνων και να μην ξεχαστούν. Έστω και μια ανάμνηση από το παρελθόν που μπορεί να μας καταθέσει κάποιος, είναι πολύτιμη.
Ο σύλλογός μας θα συγκεντρώσει όλες αυτές τις πληροφορίες, θα τις καταγράψει με τελικό στόχο να τις εκδώσει σε βιβλίο, ως παρακαταθήκη για τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενιές Αρχοντοχωριτών, ώστε να νιώθουν περήφανοι για την καταγωγή τους, αλλά και για να έχουν ένα κίνητρο να δημιουργήσουν ακόμη πιο σπουδαίο πολιτισμό. Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις που θα εξειδικεύουν τις δράσεις.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία όλων!

5 σχόλια:

  1. Αξιόλογη πρωτοβουλία. Εύχομαι να βρει ανταπόκριση και να έχει αποτελέσματα. Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ! ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο χρόνος είναι απεριόριστος και αξία έχει να είναι συλλογή με πολιτισμικά ιστορικά στοιχεία τεκμηριωμένα για να είναι και πολύτιμη παρακαταθήκη για την τοπική ιστορία του πανάρχαιου χωριού μας.
    Αρχοντοχώρι επι Αλυζιανής εποχής χτισμένο απο Αλύζιους κτίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τους παλιούς είχε αξια,,,,τώρα από τους νέους τη έχει,,που μέσα σ' ένα χωριό υπάρχουν δύο συλλογοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο