Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με την Περιφερειάρχη κ.Ρόδη Κράτσα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Ανδρέα Κτενά

       Συνάντηση με την Περιφερειάρχη κ. Ρόδη Κράτσα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Κτενά είχε ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς την Δευτέρα, προκειμένου να συζητήσουν τα έργα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας στο νομό Λευκάδας. 
Ο Βουλευτής ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τα έργα της Λευκάδας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται τόσο για υποδομές απαραίτητες για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού, όσο και για  έργα με ιδιαίτερη βαρύτητα για τις τοπικές κοινωνίες.
Συγκεκριμένα, ζήτησε να ολοκληρωθεί η μελέτη για τη χάραξη του νέου δρόμου από τη διασταύρωση του Πόρου έως την παραλία της Ρούδας (Μικρός Γιαλός), που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ενώ αναφέρθηκε και στην παράκαμψη Καλαμιτσίου, ζητώντας την επίσπευση της επικαιροποίησης των μελετών και των απαλλοτριώσεων, ώστε να εκκινήσει το έργο.


Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχει προχωρήσει από την Περιφέρεια η ανάπλαση του Νυδρίου, ζητώντας παράλληλα να προχωρήσουν και οι διαδικασίες για το τουριστικό αγκυροβόλιο.
    Επίσης, ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας στον ιατρικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου, τον οποίο έχει άλλωστε ζητήσει και ο Διοικητής του Νοσοκομείου με έγγραφά του, τόσο προς τις Κτιριακές Υποδομές, όσο και προς την 6η ΥΠΕ.  Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη να προμηθευτεί εξοπλισμό και το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, ενώ συζητήθηκε και η κατά προτεραιότητα χρηματοδότηση της ριζικής ανακαίνισης του Κέντρου, καθώς υπάρχει έτοιμη μελέτη για το έργο.
Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν οι επισκευές στις εκκλησίες της Νοτίου Λευκάδας, και συγκεκριμένα να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση ώστε να εκπονηθούν οι μελέτες.
Αναφορικά με την Νότιο Λευκάδα ο Βουλευτής έθεσε ακόμη το θέμα του Γυμνασίου Βασιλικής, καθώς και την κατασκευή προβλήτας για τα πορθμεία στο λιμάνι.
    Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ανέγερση μνημείου στο Μαγεμένο. Ο Βουλευτής τόνισε ότι, έπειτα και από πρόσφατη συνάντησή του με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», είναι απολύτως απαραίτητο να επισπευσθεί η κατασκευή του, προκειμένου να αποτελέσει και ένα από τα επίκεντρα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα προγραμματιστούν στην Λευκάδα, ενόψει των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. 
Η κ.Περιφερειάρχης, αλλά και ο κ. Κτενάς, ενημέρωσαν αναλυτικά τον κ. Καββαδά για την πορεία κάθε έργου, είδαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτεραιότητες που παρουσίασε ο Βουλευτής και δήλωσαν πρόθυμοι να συμβάλουν όπου χρειάζεται ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση σημαντικών έργων για την Λευκάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο