Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ»: Χωρίς ίχνος υπευθυνότητας και με περισσή αλαζονεία ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αποστολάκης ( ΧΥΤΑ Παλαίρου)

Αγαπητοί συνδημότες,
Χωρίς ίχνος υπευθυνότητας και με περισσή αλαζονεία ο Δήμαρχος κ.Γεώργιος Αποστολάκης και κατ’ εντολή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Στούπας προκαλούν και πάλι.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα θέμα μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου μας, για το οποίο έχει εκφράσει την αγωνία του όλος ο κόσμος, τόσο οι δημότες και επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και οι επισκέπτες του τόπου μας, έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με ευθύνη των προαναφερόμενων προσώπων, ως τελευταίο θέμα, με σκοπό να το απαξιώσουν και να το παρακάμψουν. Ειδικότερα, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του τόπου μας που είναι αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και των μελων που μετεχουν στον οικειο ΦΟΔΣΑ, και ενώ ζήτησε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μασούρας τη συζήτησή του σε ειδική συνεδρίαση στην Πάλαιρο, τηρουμένων των υγειονομικών κανόνων, με θλίψη διαπιστώσαμε στην πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου να μπαίνει ως θέμα συζήτησης στην 14η θέση, δηλαδή στο τέλος! Και το χειρότερο ποιο είναι? Σε συνεδρίαση Δευτέρα 12:30 π.μ., με τηλεδιάσκεψη και χωρίς ευρεία δημοσιότητα μέσω των δυνατοτήτων της τεχνολογίας (έστω μέσω live streaming,την ιστοσελίδα του δήμου κλπ). Γνωρίζετε πολύ καλά ότι βάζετε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε εργάσιμη ώρα. Κύριοι έχετε κάτι να αποκρύψετε; Δεν επιθυμειτε την παρουσία όλων των δημοτικών σύμβουλων? Φοβάστε να πάρετε θέση σε σχέση με τα παρακάτω ερωτήματα, τα οποία χρήζουν διευκρινήσεων;
1. Ποια είναι η θέση των αντιδημάρχων κ. Βίτσα και κ. Τσακάλη από την δημοτική ενότητα Παλαίρου αναφορικά με την επέκταση του ΧΥΤΑ Παλαίρου ;

2. Ποια είναι η θέση σας σχετικά με την πιθανή όπως διαφαίνεται, αποτυχία της προγραμματικής σύμβασης του 2017 με τον Δήμο Λευκάδας για κοινή διαχείριση των απορριμμάτων, δεδομένου ότι το εργοστάσιο που επρόκειτο να κατασκευαστεί στη Λευκάδα (ΜΟΠΑΚ), είναι υπό δικαστική εμπλοκή και θα καθυστερήσει σημαντικά; Τι σκοπεύετε να κάνετε μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη?
3. Ποια είναι η θέση σας και ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες προβήκατε σε σχέση με την εξουσιοδότηση που σας δόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο για δικαστική διερεύνηση και διεκδίκηση στην περίπτωση όπως και έγινε της ψήφισης του νομοσχεδίου και συγκεκριμένα του άρθρου 93 του Ν. 4685/2020;
4. Τι ενέργειες έχετε κάνει εδώ και έξι χρόνια που είστε στη διακυβέρνηση του Δήμου, σχετικά με την διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση κλπ; Άγνωστες λέξεις για τον Δήμο αλλά και για εσάς, διότι οι προτεραιότητές σας είναι άλλες…
Κατόπιν των ανωτέρω, επανερχόμαστε στην προσπάθεια απαξίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού τα ζωτικά για τον τόπο θέματα ιεραρχούνται ως ήσσονος σημασίας. Εκτός και αν είναι πιο ενδιαφέροντα θέμα η κατανομή επιχορηγήσεων και η χορήγηση αδειών υπαίθριου εμπορίου…
Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε την απόσυρση από το Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιουνίου του 14ου θέματος που αφορά την διαχείριση των αποβλήτων και των θεμάτων που τέθηκαν από τον κ. Μασούρα και να τεθεί η συζήτηση του ανωτέρω θέματος σε ανοικτή συζήτηση στην Πάλαιρο, αφού τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, κατόπιν της γραπτής και ξεκάθαρης εισήγησης της Δημοτικής Αρχής.
Ξεκαθαρίστε επιτέλους την στάση σας! Οι εποχές και με τον κλέφτη και με τον χωροφύλακα έχουν παρέλθει. Μην προσπαθείτε να σας «διευκολύνουν» βγάζοντάς σας από το αδιέξοδο του αυτοεγκλωβισμού σας οι επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων. Αρκετά! Συμμορφωθείτε και σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων!
Για την δημοτικη παραταξη <ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ>
                    ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

5 σχόλια:

  1. Ας μας πει ο ισοτιμος ο λακιας τι θα γινει με το κεπ κατουνας θα το κλεισει με παλιουρια για να ξερουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κόποι πολλών ετών για να γίνει η Πάλαιρος η πιο αναπτυσσόμενη περιοχή του νομού μας απειλείται από αυτούς τους δύο τύπους που δεν έχουν καθόλου γνώση για το τι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί οι δύο τύποι ρε μεγάλε ξέρουν πολύ καλά ότι η παλαιρος έχει πολύ προβατάκια που τους ρίχνουν λίγο σανό και τους παίρνουν τη ψήφο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή είναι σωστή αντιπολιτευτική τακτική κ Κασολα και όχι η λογική του ώριμου φρούτου ,ο κόσμος έχει δικαίωμα να μάθει να τον ενημερώνεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόεδρος Χυτά Κασόλας Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο