Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Έργο οδοποιίας 7 χιλιομέτρων για την Ιερά Μονή Λιγοβιτσίου, προϋπολογισμού 2.000.000 €. Ακούστε τι είπε ο Δήμαρχος.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου αποφασίστηκε η έγκριση της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ξηρομέρου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την κατασκευή οδικού έργου μήκους 7 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 2.000.000 (αφορά αυτό το έργο, συν ένα άλλο στον Δήμο Αμφιλοχίας)......

Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Ξηρομέρου και φορέας υλοποίησης και χρηματοδότης του έργου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η οδός πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Λιγοβιτσίου από τον κόμβο της νέας οδού παράκαμψης των Φυτειών έως την διασταύρωση με την Ε.Ο Σκουρτού - Μπαμπίνης μήκους 7 χλμ., είναι ασφαλτοστρωμένη, αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της παρουσιάζει προβλήματα (καταπτώσεις καθιζήσεις, λακούβες και έλλειψη τεχνικών απορροής ομβρίων).
Οι εργασίες που προβλέπονται γενικά, περιλαμβάνουν την άρση καταπτώσεων, την κατασκευή τεχνικών για την απορροή των ομβρίων υδάτων, την ανακατασκευή των κατεστραμμένων τμημάτων με εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικές εργασίες καθώς και την κάθετη - οριζόντια σήμανση όπου απαιτείται.
Άλλο ένα έργο, που ήταν προγραμματική δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής, για ανάδειξη της Ιεράς Μονής ως πόλου επισκεψιμότητας, πολύ γρήγορα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με εμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμος Ξηρομέρου έχουν άριστη συνεργασία τόσο σε επίπεδο θεσμικό, αλλά και σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Δημάρχου Ξηρομέρου και έτσι πρέπει να είναι πάντα, ανεξάρτητα κομματικών και πολιτικών ταυτοτήτων.

Δείτε εδώ την προγραμματική σύμβαση.





mytikaspress.

15 σχόλια:

  1. Δύο εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία για να βγάζουν οι παπάδες περισσότερα απ' το παγκαρι.

    Μπεεεεε ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Βασιλόπουλο αστακός θα φτιαχτεί κάποτε ωραία για την Παναγία σωστά αλλά και αυτό το έργο είναι σημαντικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ3 Ιουνίου 2020 - 7:31 μ.μ.
    Για να εχουμε ενα μετρο συγκρισης , ο δρομος ΜΠΑΜΠΙΝΗ - ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ -ΜΥΤΙΚΑΣ , ενας κομβικος δρομος που μπορει να βγαλει την Αλυζια απο την απομονωση , επισκευαζεται ατελως ( χωρις καν διαγραμμισεις σε ολο το μηκος του , με απλη ασφαλτοστρωση μικρων τμηματων του ), με εναν τελικο προυπολογισμο 1.000.000 Ε περιπου (αρχικος πρυπολογισμος μελετης 3.000.000 ). Για το Λυγοβιτσι , εναν δευτερευοντα δρομο ηδη ασφαλτοστρωμενο και βατο , απο τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ παρακαλω που ειναι ελαχιστες ,θα διατεθουν μαζι με ενα αλλο μοναστηρι 2.000.000 Ε . Τα συμπερασματα δικα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε δήμαρχε, γιατί να ξοδευτεί ένα τέτοιο μεγάλο ποσό για την κατασκευή ενός δρόμου που εξυπηρετεί ελάχιστους, την ώρα που ο οδικός δρόμος βασιλοπουλο-αστακού από τον τον οποίο εξυπηρετούνται το μεγαλύτερο πλήθος των δημοτών να παραμένει σε κακή κατάσταση; Ποτε θα υλοποιήσετε αυτήν την δέσμευση σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το χει τακτοποιημένο και αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί πατριώτες είστε τόσο γκρινιάρηδες και μίζεροι μια ζωή; Ότι και να γίνει στον τόπο μας καλό είναι τον αναδεικνύουν, και θα επωφεληθεί και η γύρω περιοχή όταν έλθει ο ξένος επισκέπτης από μακριά. Μην έχετε παρωπίδες και μην είστε ξεροκέφαλοι και βγάζετε όλο κακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η σύγκριση δεν γίνεται έτσι σωστά όταν είναι μεμονωμένη.
    Η «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 8.200.000 € για ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, το οποίο δόθηκε για 1 χρόνο, πρέπει να συγκριθεί με το συνολικό ποσό για έργα βελτίωσης οδών στην Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, το οποίο είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δίνεται κάθε χρόνο.
    Αυτή είναι η σωστή σύγκριση.
    Συμφωνώ ότι το έργο συνέχισης του δρόμου που έφτασε από την Ιόνια μέχρι την Μπαμπίνη είναι ότι πιο σημαντικό για τον Δήμο Ξηρομέρου και πρέπει να γίνει άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο δρομος βασιλοπουλο βελα ενας οδικος αξονας μεγαλης κυκλοφοριας ειδικα τωρα το καλοκαιρι βρισκεται σε κακο χαλι. Αυτος επρεπε να ειναι στις αμεσες προτεραιοτητες σας ευχομαι να μην θρηνησουμε θυματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρχίστε από του βασικούς δρόμους που είναι κουμποτρυπες και μετα φτιαξτε ξανα τους δρόμους που είναι ήδη αεροδρόμια. Έχουμε σπάσει τα αυτοκίνητά μας και εσείς δίνεται 2εκ για δρόμους που χρησιμοποιούνται ελάχιστα.
    Στον Αστακό εκεινες τις σημαδουρες πανω στην στροφή στην αερογέφυρα Δεν τις είδε κανείς;
    δίπλα από το νεκροταφείο το χαντακι;
    Στο Άγιο Γεώργιο στο Χοβολιο που επεσε ο δρομος και θα πεσουμε στον γκρεμο; και πολλά ακόμη ανα 10 μετρα
    Πρεπει να ντρέπεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ δε ντρέπεσαι εσυ Γαλουνισταν θα ντρέπονται αυτοί.Κουνα το κεφάλι σου να δεις αν έρχονται

      Διαγραφή
    2. ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΑΡΧΕ.ΠΑΛΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ 🤣🤣🤣

      Διαγραφή
  10. Πιοο βελα βρε μεγάλε αστακός Βασιλόπουλο δεν τον βλεπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο