Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Αποστόλου: 16.000 νέοι αγρότες εντάσσονται στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης

Στην προωθούμενη τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), η οποία ανακατανείμει πόρους ύψους 300 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζοντας έτσι την ένταξη και των περίπου 16.000 υποψηφίων νέων αγροτών, που πληρούν τις προϋποθέσεις, στο πρόγραμμα, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

«Πρόκειται να διαθέσουμε, μέσω ανακατανομής πόρων, συνολικά 300 εκ. Euro για την έγκριση όλων των νέων γεωργών που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα και ανέρχονται σε περίπου 16.000» είπε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός και συνέχισε «ταυτόχρονα θα κατευθύνουμε επιπλέον πόρους για την ενίσχυση της βιωσιμότητας των μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων στο αντίστοιχο μέτρο του ΠΑΑ».



Ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε επίσης στους στόχους του αναπτυξιακού σχεδιασμού, τόσο του υπουργείου όσο και της Κυβέρνησης, που όπως είπε είναι «η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα».
Μάλιστα, σημείωσε πως σε ότι έχει να κάνει με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ενθάρρυνσης των επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα, «διαγνώσαμε έγκαιρα την οικονομική και κοινωνική δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί στους δύο αυτούς τομείς πολιτικής» και πρόσθεσε «αναλάβαμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, στη κατεύθυνση ενεργοποίησης μέτρων σημαντικής χρηματοδοτικής βαρύτητας που υπηρετούν τους συγκεκριμένους αναπτυξιακούς στόχους».
Στο μεταξύ, στο Δημαρχείο της Χαλκίδας, παρουσία του Δημάρχου Χαλκιδέων, Χρήστου Παναγιώτη, υπεγράφη από τον κ. Αποστόλου η δωρεάν παραχώρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων του ΚΕΓΕ Νέας Αρτάκης στο Δήμο Χαλκιδέων.
Όπως είπε ο υπουργός, «σήμερα υπέγραψα την απόφαση της παραχώρησης του εν λόγω ακινήτου, με σκοπό τη δημιουργία Κέντρου Αγροτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Εφαρμογών, καθώς και τη δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης Αγροτών» και συμπλήρωσε πως «οι δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στο Νομό Εύβοιας είναι μεγάλες και με την υλοποίηση των προαναφερόμενων δράσεων θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο».
Πιο συγκεκριμένα παραχωρείται στο Δήμο η χρήση έκτασης 8.803 τ.μ. και των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων 1.120 τ.μ., με σκοπό τη δημιουργία Κέντρου Αγροτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Εφαρμογών, καθώς και τη δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης Αγροτών.
Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται σε 25 έτη με δυνατότητα παράτασης μέχρι 10 έτη και μεταξύ άλλων θα αναπτυχθεί εδαφολογικό εργαστήριο με τον απαραίτητο εξοπλισμό για βασικές αναλύσεις, πειραματικός αγρός για τη δοκιμή υβριδίων και ποικιλιών κηπευτικών, χώρος πιλοτικών - επιδεικτικών εφαρμογών στον τομέα των κηπευτικών καθώς και δράσεις εκπαίδευσης, προβολής και προώθησης προϊόντων.
 https://www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο