Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ: Οι επιπόλαιοι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής για την επέκταση του Νεκροταφείου Αστακού!!!

Οι επιπόλαιοι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής για την επέκταση του Νεκροταφείου Αστακού.!!!!

του Παναγιώτη Στάϊκου

       Είμαι από τους ανθρώπους, που δεν πιστεύουν στο δόγμα, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.!!
    Πιστεύω στον νόμο και αν τύχει και τον παραβώ, είμαι έτοιμος να υποστώ αδιαμαρτύρητα τις συνέπειες.
         Όμως αν τύχει να  έλθουν σε σύγκρουση το νόμιμο με το ηθικό, τότε  δίχως άλλη σκέψη είμαι με το ηθικό, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το νόμιμο.!!!!
     Επίσης  δεν έχω μάθει να κρύβομαι πίσω από καλαμιές, ούτε να διστάζω να βγάζω κάστανα από την φωτιά.!!!
         Έτσι λοιπόν για το Νεκροταφείου Αστακού το οποίο είναι κορεσμένο υπάρχουν δύο λύσεις και γι ΄αυτό έχω ξεκάθαρη θέση.!!!..............



Η μία είναι η Δημιουργία Νέου Νεκροταφείου σε άλλη θέση, για την οποία υπάρχει νόμος, που το Δασαρχείο μπορεί να παραχωρήσει έκταση γι’ αυτό τον σκοπό, 
16 Ιαν 2016 - Περί όρων για ίδρυση κοιμητηρίων ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ - ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ- ΤΑΦΗ ΝΕΚΡΩΝ. ... Όροι για την ίδρυση ή την επέκταση κοιμητηρίων. 1.
      Αυτό είναι το νόμιμο με το οποίο δεν συμφωνεί σχεδόν κανένας κάτοικος του Αστακού!!!

Και η άλλη  άποψη είναι να γίνει η επέκταση στο υπάρχον Νεκροταφείο, σε έκταση που αγόρασε γι αυτό τον σκοπό ο καλός φίλος συμπατριώτης μας και Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Αποστόλης Πανταζής , αφού ο Δήμος δεν  μπορούσε να  κάνει αυτή την αγορά, γιατί δεν επιτρέπεται  από την  Υπουργική Απόφαση Α5/1210/1978 - ΦΕΚ Β-424/10-5-1978 ..., με την οποία όμως  παρά το γεγονός ότι  δεν είναι νόμιμο, συμφωνεί το 99% των κατοίκων του Αστακού και ασφαλώς και εγώ και για εμένα αυτό είναι το ηθικό!!!!

         Και έρχεται η Δημοτική Αρχή (με ανύπαρκτο έργο) και προκειμένου να το παρουσιάσει ως έργο της, αρχίζει τις τυμπανοκρουσίες και αρχίζει να ευχαριστεί μέσα από τα Blogs τον κύριο Πανταζή, λες και ο κύριος Πανταζής το είχε ανάγκη, ο οποίος έχει κάνει δωρεές για το μικρό Κλειστό Γυμναστήριο και την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου  10πλάσιας αξίας (και πολλές άλλες μικρότερης αξίας), αλλά τότε η Δημοτική Αρχή δεν είδα να εκδώσει κανένα ευχαριστήριο, ενώ ο γράφων τον είχε ευχαριστήσει και για τα δύο, όταν μάλιστα ο κύριος Πανταζής δηλώνει στο fb :
        'Ο ελεύθερος άνθρωπος που γνωρίζει τον εαυτό του είναι γενναιόδωρος, αλληλέγγυος, ευγενικός και ικανοποιείται εξίσου όταν δίνει όπως και όταν παίρνει. Jorge Bucay
     (Και συμπληρώνω εγώ για όποιους  δεν έτυχε να τον γνωρίζουν: Ο Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucay) γεννήθηκε το 1949 στο Μπουένος Άιρες (Αργεντινή). Γιατρός και ψυχοθεραπευτής της σχολής Γκεστάλ και συγγραφέας).

       Και δεν έφθανε μόνο η πρώτη επιπολαιότητα, αλλά ακολούθησε και δεύτερη, όταν με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωνε στα Blogs, ότι έλαβε την άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ότι  επιτρέπονται οι εργασίες  και κάτι έγινε με αυτό, λες και χέστηκε η φοράδα  στ ‘ αλώνι, που λέει και ο λαός μας, αφού και την βεβαίωση ότι δεν είναι Δασική έκταση ασφαλώς θα την πάρει.
     Όμως της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν μπορεί να την πάρει και ως εκ τούτου  ούτε  την άδεια επέκτασης  του Νεκροταφείου, αφού προσκρούει στους όρους και προϋποθέσεις της Υπουργικής Απόφασης Α5/1210/1978 - ΦΕΚ Β-424/10-5-1978 ... .

             Δηλαδή πήγε με τα χεράκια της και έβγαλε τα ματάκια της, δίνοντας τροφή σε κάποιους κακεντρεχείς  να αρχίσουν τις αναφορές, με καταστροφικές συνέπειες, αφού δεν άκουσε κάποιους άλλους, που τους είχαν υποδείξει τους ενδεδειγμένους  χειρισμούς, όπου με συναίνεση  θα μπορούσε να λειτουργήσει ο χώρος αυτός της επέκτασης, ως Νεκροταφείο, αφού η αποδοχή από τον Δήμο της δωρεάς του κυρίου Πανταζή, προσκρούει στον Νόμο και ως εκ τούτου είναι αδύνατο , σε αντίθεση με ότι έγινε στο Χωριουδάκι της μάνας μου, όπου υπήρχε δωρεά της οικογενείας μου γι αυτό τον σκοπό, χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς κανένα πρόβλημα. Η δε δωρεά του αδερφού μου ενός πυροσβεστικού οχήματος και η μεταβίβασή του στον Δήμο έγινε  καθ’ όλα νόμιμα .!!!!
       Γι ΄αυτό  λίγη σωφροσύνη και υπευθυνότητα σε τόσο λεπτά και σοβαρά ζητήματα από πλευράς Δημοτικής Αρχής  δεν θα έβλαπτε, όταν μάλιστα στην πλειοψηφία υπάρχει και νομικός, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά αυτό το θέμα.!!!

Αστακός 9/6/2018
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Παναγιώτης Στάικος 
(ένας υπέρμαχος της επέκτασης του υπάρχοντος Νεκροταφείου





11 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑΤΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΠΟΣΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΝΕΡΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΣΜΕΤΕΥΤΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή ο Στάικος μας λέει οτι ο Γαλούνης δε μπορεί να το κάνει γιατι το έμαθε όλος ο κόσμος.
    Ενώ αν ηταν αυτός που ηταν μεχρι το 2010,θα το έκανε στα κρυφά,παρόλο που είναι παράνομο και παρόλο που αυτός είναι πάντα νόμιμος.
    Μια ωραία ατμόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΔέΝ ΕΙΝΑΙ Χωριουδάκι
      να γινονται εργα στα κρυφά
      ΕΙΝΑΙ Παραλιακή Πόλη

      Διαγραφή
  3. 8.40 Ο Γαλούνης τις παράνομες τις βρήκε και δεν τις έκλεισε.
    Μπορείς να πεις ποιος επέτρεψε τις παράνομες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θες πολλά καρβέλια ακόμα ,δεν πας έτσι εκλογές ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννης Καρναβάς10 Ιουνίου 2018 στις 10:52 π.μ.

    Οταν η κατρακύλα σπάει τα φρένα και τίς κόκκινες γραμμές....εμφανίζονται και οι φωτογραφίες , απο κάπου , κάποτε , με φορτηγα και ταμπέλλες....Οσο και καλός μάστορας να είναι , συνάζι στο παραθυρο της πλασματικής Ελπίδας, δεν μπορεί να στηρίξει ο γιατρός Αλλά κι εσυ βρέ Ξηρόμερίτικο blog ήξερα ότι έχεις στεγανά καί κρητήρια...Εδώ πού είναι ?? μιά φωτογεραφία άσχετη με το θέμα , πρός τί ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Καρναβά
    Η εμπαθειά σου προς το πρόσωπο μου ,το μόνο που καταφέρνει ,είναι να σπιλώνει το όνομα ενός αγαπημένου μας θρύλου ,όπως ο αείμνηστος πατέρας σου .!!!
    Κρίμα .!!
    Την δέουσα απάντηση θα την πάρεις του χρόνου τον Μάιο και θα σε πονέσει πολύ .!!
    Μέχρι τότε περαστικά σου .!!!
    Παναγιώτης Σταικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ
    ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΙΝΑ ΤΟΤΕ ΤΑ πλοία
    ειναι ερασιτέχνες φιλαθλοι των πινγκ-πονγκ
    δέν κανουν για σοβαρή πολιτική τέχνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιαννης Καρναβας11 Ιουνίου 2018 στις 8:37 π.μ.

    Λοιπόν γιατρέ , να το καταστήσουμε απόλυτα σαφές , γιατι λειτουργείς σαν Στρουθοκάμηλος...Δεν σε ξέρω προσωπικά , Δεν σε έχω δεί ποτέ , Δεν έχουμε βρεθεί σε κοινα μετερίζια , και ώς εκ τούτου απο έλλειψη ''Ιστορικού '' δεν διακιολογείται καμμία εμπάθειαεκ μέρους μου , Δεν χαραμίζω άλλωστε τόσο έντονα και βαθειά συναισθήματα για σάς , τα κρατάω για τους όποιους εχθρούς μου ..Εσεις δεν μπορείτε να γινεται εχθρός μου.. Εχω όμως πολλές, έντονες και αιτιολογημένες αντιθέσεις και ενστάσεις για το Δημόσιο τρόπο έκφρασης σας....για τον οποίο δεν ειχατε ποτε την ευθιξία και τον Ξηρομεριτισμό , ( που αδίκως επικαλείστε κατ εξακολούθηση ) να ζητήσετε συγνώμη,,,Κάνατε τις όποιες ηλιθιότητές σας σε προσωπικό και κοινονικό επίπεδο και μοστράραται τσεκούρια σ ανοικτό πορτ-μπαγκάζ , και καραμπίνες εκτός θήκης στο πίσω κάθισμα του αμαξιού σας,ως άλλος τι??? Σιδηροφορούντας Ξηρομερίτης ?? Ετσι τολμήσατε να βάλετε στη γραφίδα του Θουκιδίδη ( ψευδης η Ιστορική Αναφορά σας )και πολλά άλλα πιό προκλητικά που έχουν να κάνουν με ΤΑ ΚΟΙΝΆ ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ ΜΟΥ ....Τώρα αν εσείς ''αυτοικανοποιείστε να κλείνετε τα μάτια στη πραγματικότητα και να κυνηγάτε φαντάσματα , δεν μπορω να σας βοηθησω !!!Α μην τ αστοχήσω , Ασε το πατέρα μου στην ησυχία των Αγγελων, ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κάποιες ίσως φορές πάνω σε μία συζήτηση που γίνεται μεταξύ μας για θεματα κοινά που μας αφοροϋν το ίδιο ακριβώς και όλους μας, μπορεί να ξεπεράσουμε στιγμιαία και χωρίς ισως να το επιδιώκουμε λίγο το μέτρο των αποψεών μας και αυτο νομίζω θεωρείται φυσιολογικό και δικαιολογημένο οταν συζητάμε και συμβαίνει αυτό σε όλους μας.
    θα ήθελα λοιπόν να προτείνω στο φιλόξενο Blog Ξηρόμεροnews και εφόσον συμφωνούν οι φίλοι μας με τις επώνυμες και ανώνυμες απόψεις τους σε αυτή την ανάρτηση, να θεωρήσουμε ολα τα σχολια ως μια στιγμιαία έκφραση των λεγομένων μας και να παραμείνει μονο το θέμα της ανάρτησης.
    Ευχαριστώ το φιλόξενο Blog
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΤΑΙΚΟ ΔΥΝΑΤΑ....ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΔΥΝΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο