Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Με παρέμβαση της Κοινωφελούς Δήμου Ξηρομέρου, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ κλείνει τις λακκούβες στο Βαλόστρατο στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Θετική έκβαση αιτήματος της Κοινωφελούς Δήμου Ξηρομέρου για την συντήρηση του δρόμου Βαλόστρατο στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου»

        Στις 30/5/2018 η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ έστειλε αίτημα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 186/30.5.2018 έγγραφό της, προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το οποίο ενημέρωνε για τα προβλήματα του δρόμου που υπάρχουν στη θέση Βαλόστρατο στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου και αιτούνταν την παρέβαση της Περιφέρειας  με σκοπό τη συντήρηση του εν λόγω δρόμου, μιας και πρόκειται για δρόμο πολυσύχναστο και σπουδαίας σημασίας για την περιοχή.............



           Στις 5/6/2018 η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ απάντησε θετικά στο αίτημά μας με το υπ’ αριθ. πρωτ. 172990/2584 έγγραφό της, στο οποίο αναγραφόταν τα εξής:
 «Σας γνωρίζουμε ότι: 
1.-η συντήρηση, των επαρχιακών δρόμων No 33: Mαχαιρά – Πρόδρομος δια Χρυσοβίτσας και Νο 50: Πεντάλοφος – Στρογγυλοβούνι –Πηγάδια – διασταύρωση δρόμου Κατοχής –Αστακού (Βαλόστρατο), έχει ήδη συμπεριληφθεί στο έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ,ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΥ», που δημοπρατήθηκε στις 07-01-2018 και βρίσκεται στο στάδιο ανάδειξης του αναδόχου. 
2.-Ο δρόμος Χρυσοβίτσα – διασταύρωση με τη Νο 50: Πεντάλοφος – Στρογγυλοβούνι – Πηγάδια – διασταύρωση δρόμου Κατοχής –Αστακού (Βαλόστρατο), δεν ανήκει στην αρμοδιότατα συντήρησης της υπηρεσίας μας αλλά στο δήμο. Εντούτοις για την βελτίωση βατότητάς του και επειδή είναι πολυσύχναστος και σημαντικός για την περιοχή, η υπηρεσία μας μπορεί να διαθέσει στο δήμο Ξηρομέρου σάκους με ψυχρό ασφαλτόμιιγμα, προκειμένου αυτός με δικό του συνεργείο, να προβεί σε αποκατάσταση των απολύτως απαραίτητων βλαβών».

         Ύστερα από την ανωτέρω θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την συντήρη του εν λόγω δρόμου, η οποία ξεκίνησε σήμερα 14/6/2018 και πιστεύουμε στην ολική αποπεράτωση της βελτίωσης του εν λόγω δρόμου.
            Η Κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου, σε συνέχεια όλων των παραπάνω, είναι ικανοποιημένη από τις ενέργειες που έγιναν τόσο από την ίδια όσο και από την Περιφέρεια και θα συνεχίσει να εργάζεται στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών του δρόμου, που είναι ιδιαίτερης σημασίας και αξίας για την αγροτική περιοχή της Χρυσοβίτσας, καθώς επίσης θα παρέμβει οπουδήποτε αλλού χρειαστεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο Δήμο Ξηρομέρου.

21 σχόλια:

  1. Μπραβο κωστα γεωργουλα για την αγαπη σου προς το χωριο και αυτο καθε φορα σε ανταμοιβη προχωρα και το χωριο ειναι διπλα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο κωστα γεωργουλα για την αγαπη σου προς το χωριο και αυτο καθε φορα σε ανταμοιβη προχωρα και το χωριο ειναι διπλα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβοοοοοοοοοοοο Κώστα γεωργουλα,μιλησες .... έγινε................ Άμεσα πραξης....ουαου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεωργούλα αντε Κ δήμαρχος μιλας πραξη..σε έχουμε αααααναγκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με έκπληξή μου διάβασα το δελτίο τύπου που εστάλη στο xiromero news.gr, αλλά και σε άλλα blog ότι :Με παρέμβαση της Κοινωφελους και του προέδρου προς την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανιας κλείνει τις λακκούβες του δρόμου Χρυσοβιτσας - Βαλοστρατου. Επίσης διάβασα την απάντηση της Κας Χριστίνας Σταρακα, Αντιπεριφερειαρχη Αιτωλοακαρνανιας ότι :αν και δεν ανήκει στην αρμοδιότητα - συντήρησης της υπηρεσίας της λόγω καλής συνεργασίας με την Τοπική Αρχη και φορείς του Δήμου θα διαθέσει και διέθεσε σήμερα Πέμπτη σάκους ψυχρού ασφαλτομειγματος και δικό της συνεργείο για αποκατάσταση του οδικού οδοστρώματος. Κύριε πρόεδρε της Κοινωφελους, Κε Γεωργουλα εσείς σαν Δημοτικός σύμβουλος και δεξί χέρι του Δημάρχου και σχεδόν 4 χρόνια Δημοτικός σύμβουλος μπορείτε να μας δείξετε τα ανάλογα αιτήματα και με αριθ. Πρωτ.που αποστείλατε στον Δήμο Ξηρομέρου για τον εν λόγω δρόμο αρμοδιότητας του Δήμου όπως στείλατε στην Περιφερειακή Ενότητα αν και αναρμοδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήρθαν οι εκλογές και ξύπνησε ο γεωργούλας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν βάλεις για δήμαρχος θα σε ψηφίσει το χωριό σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ.Γαλούνη βάλε αντιδήμαρχο τον κ. Γεωργούλα και θα κάνεις το ξηρόμερο Παρίσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν πάνε παρέα γεωργουλας-χρονης στην χρυσοβιτσα θα γίνουν θαυματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κωλοτουμπα παει συνεφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλε 9:38 γιατι μας κρυβεσε ενω αλλες φορες εβαζες και ονομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιος γεωργουλας κ Χρόνης ρε παιδιά. Στης εκλογές κατεβαίνει όνομα έκπληξη στη Χρυσοβίτσα που θα κάνει μεγάλο πάταγο.υπομονή κ θα δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιος γεωργουλας κ Χρόνης ρε παιδιά. Στης εκλογές κατεβαίνει όνομα έκπληξη στη Χρυσοβίτσα που θα κάνει μεγάλο πάταγο.υπομονή κ θα δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο Πρόεδρε συνεχίζεις αγέρωχος την προσφορά σου στον τόπο που υπεραγαπάς. Είσαι παράδειγμα προς μίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Γεοργουλας καλά κάνει και μας δουλεύει όλους την έχει καταβρει τρώει με δύο μπουκες και είναι και ο καλλίτερος ζητω τα κορόιδα άλλος τρέχει αλός αμήν
    ετε αλλά και αυτός που τον έβαλε σε αυτή τη θέσει είναι καλύτερος να ξέρουμε τη ψυφιζουμεο Ένα είναι σίγουρο μπήκε φτωχός και θα βγει πλούσιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δώστε χόρτα στο λαό.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οποις και να βάλει απέναντη στον Χρόνη πέστου είναι τελειωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κωστάκη μάγκα φατα όλα ρε ρεπουτσαρα μην αφήνεις τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γνωρίζαμε ότι ο Δ.Ξηρομέρου είναι υπό διάλυση,εκείνο που μάθαμε τώρα είναι ότι οκ.Γεωργούλας εκτελεί και χρέη δημάρχου.
    Υποτίθεται ότι ο Δήμαρχος θα έπρεπε να πιέζει και να υποβάλλει αιτήματα προς την περιφέρεια τέτοιας μορφής.
    Τώρα επί του θέματος.Από την απάντηση της περιφέρειας προκύπτουν δύο θέματα ,το ένα γνωστό εδώ και δύο χρόνια ότι δηλαδή για το βαλλόστρατο έγινε η δημοπράτηση και αναμένουμε με την ανάθεση την έναρξη του έργου και το δεύτερο που είναι και μείζον είναι ότι ακόμα δεν έγινε δεκτό το αίτημα του δήμου να μετατραπεί ο δρόμος Χρυσοβιτσα -Βαλλόστρατο από αγροτικό σε επαρχιακό .
    Η ανακοίνωση της περιφέρειας το αναφέρει ρητά,ότι ο δρόμος είναι αρμοδιότητα του δήμου.
    Στη λαϊκή συνέλευση περισυ το καλοκαίρι στη Χρυσοβίτσα ,από την οποία έλειπε ο κ.Γεωργούλας η Συμπολιτεία είχε ζητήσει να ενταχθεί ο δρόμος Χρυσοβίτσα Βαλλόστρατο στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας της περιφέρειας που ήταν σε εξέλιξη.Αν είχε υποβληθεί το αίτημα ο δρόμος σήμερα θα είχε ενταχθεί.
    Τότε ο Δήμαρχος και ο εκτελών σήμερα χρέη Δημάρχου είχαν αρνηθεί το αίτημα μας και ζήτησαν τη μετατροπή του δρόμου από αγροτικό σε επαρχιακό.Γνώριζαν τη δυσκολία όπως γνώριζαν ότι η μετατροπή του δρόμου σε επαρχιακό δε σημαίνει και την κατασκευή του.Κάθε αίτημα θέλει κάποια χρόνια για να ωριμάσει και τότε εντάσσεται στα υπό κατασκευή έργα.
    Συνεπώς εδώ η προσέγγιση εκ μέρους της κοινωφελούς θα έπρεπε να ήταν σεμνή κσι ταπεινή και όχι να προκαλεί με ανακοινώσεις τύπου «κατόπιν ενεργειών» μας.
    Η κοινωφελής έχει επιδείξει μια δραστηριότητα αξιόλογη μέσα στη μαυρίλα που περιβάλλει το δημαρχείο,με τέτοιες όμως ανακοινώσεις το χύνει το γάλα.
    Λίγος σεβασμός απέναντι στους πολίτες..
    Μόνο αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Mpravo lefteri valtous ligo stin thesi tous giati mas exoun gemisi mparoufes

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο