Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ενημέρωση για το βουλιαγμένο λιμάνι του Μύτικα, στο σημερινό Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου. Η δική μας γνώμη.



Του κ. Βασίλη Σούλα.
Τακτικό μέλος Δ.Σ.
Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου.

Στο σημερινό Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, στο οποίο παρέστην ως τακτικό μέλος, υπήρξε από μέρος του Προέδρου του και Δημάρχου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη ενημέρωση σχετικά με τη σταματημένη αμετάκλητα από το ΣτΕ, επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα......

Συγκεκριμένα ανάφερε ότι προχωρά ο καθορισμός της χερσαίας ζώνης και με βάση καινούργιο νόμο, εκτιμά ότι θα υπάρξει νομιμοποίηση και του βουλιαγμένου λιμανιού (το ανέφερε το ίδιο και στη Γενική Συνέλευση στον Μύτικα).
Επίσης μας επισύναψε στα χέρια μας απόφαση της Αποκεντρωμένης, που καταρχήν δηλώνει ότι δεν έχει αντίρρηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του εν λόγου έργου και την κατατεθείσα σχετική ΜΠΕ (δείτε την εδώ).

Εμείς πήραμε το λόγο και επισημάναμε ότι υπάρχει αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ και ευχή μας είναι αυτή η ελπίδα απεμπλοκής που παρουσιάζει ο κ. Δήμαρχος να βγει αληθινή, γιατί χωρίς τώρα να αναφέρουμε τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ευθύνες για όλες αυτές τις καραμπινάτες παρανομίες που έχουν συμβεί στο σημείο εκεί, υπάρχει μία διαμορφωθείσα πολύ δυσάρεστη κατάσταση, που αν γίνεται και μπορεί, καλώς να λυθεί επιτέλους.
Προσωπική μας γνώμη και εκτίμηση είναι ότι αυτό δεν γίνεται να συμβεί, δηλαδή να παρακαμφθεί η αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ και υπάρχει γι άλλη μία φορά καλλιέργεια ελπίδων, αλλά ευχόμαστε να διαψευσθούμε πανηγυρικά.
Επίσης να πούμε ότι ακριβώς οι ίδιες ελπίδες καλλιεργήθηκαν πριν τις εκλογές του 2014, πάλι με αφορμή ένα νέο τότε νόμο και πάλι οι ίδιες ελπίδες καλλιεργούνται και τώρα πριν από τις εκλογές του 2019. Κάτι σημαίνει αυτό, έχουμε αποκτήσει πείρα να ακούμε προεκλογικά πράγματα και υποσχέσεις για ξεπλοκάρισμα του βουλιαγμένου λιμανιού και το λέμε για δεύτερη φορά, ελπίζουμε να διαψευσθούμε πανηγυρικά σε αυτή την εκτίμηση μας, θα το χαρούμε στα αλήθεια να συμβεί αυτό μέσα από τα βάθη της ψυχής μας, αλλά δεν το βλέπουμε να συμβαίνει.
Σχετικά με τα άλλα θέματα του Δ.Σ., θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες, όπως  κάνουμε πάντα.
mytikaspress

2 σχόλια:

  1. Αντί εκεί στον Μύτικα να ζητήσετε ευθύνη από εκείνους που το σταμάτησαν κατηγορείτε τους άλλους έτσι έχετε μάθει να κάνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί που σταμάτησαν το έργο , πως νοιώθουν σήμερα ; Βλέπεις, ήθελαν θέα στη θάλασσα και να ψαρεύουν από τα μπαλκόνια τους. Και γυρνάνε αναμεσά μας με ύφος καρδηναλίου. Το Εγώ, μπροστα από το καλό του τοπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο