Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Διασχίζουμε και τα 9,2 χιλιόμετρα του οδικού έργου Κουβαράς - Μπαμπίνη (βίντεο)

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS 

          Από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και προς ενημέρωση σας, διασχίσαμε χτες Πέμπτη 21 Ιουνίου και τα 9,2 χιλιόμετρα του οδικού έργου Κουβαράς - Μπαμπίνη, το οποίο έχοντας προϋπολογισμό μελέτης 16.366.115,7 €, δημοπρατήθηκε στις 7.12.2010 με έκπτωση 39,60%, με ποσό σύμβασης εκτέλεσης του έργου 10.225.449,12 € και ανάδοχο του έργου την ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.

Δείτε παρακάτω το βίντεο....
               Η σύμβαση έκανε δύο χρόνια να υπογραφεί στις 11.1.2013 και από τότε ξεκίνησε η κατασκευή του και κρατά έως σήμερα, με αυτή την στιγμή να τρέχει η 12η παράταση εργασιών προς τον ανάδοχο έως 30.6.2018 και η Περιφέρεια να απειλεί μέχρι και έκπτωση του από το έργο, τώρα που αυτό είναι στα τελειώματα, κάτι που φυσικά δεν συμφέρει κανέναν να συμβεί τώρα................


            Αυτή την στιγμή και τα 9,2 χιλιόμετρα είναι ανοικτά και τα έργα πραγματικά είναι στο φουλ (φαίνεται και στο βίντεο), με τα τελευταία 300 μέτρα προς τον κόμβο Κουβαρά να κατασκευάζονται, με το τελευταίο στρώμα ασφαλτομίγματος να πέφτει στα σημεία που απαιτείται, πλαϊνές μπάρες προστασίας να τοποθετούνται, κάθετη σήμανση, διαμόρφωση νησίδων, αντιπλημμυρικά οδοστρώματος και τελευταία η διαγράμμιση.

           Αυτή πλέον είναι η συντομότερη διαδρομή, αλλά το κυριότερο η πιο άνετη (είσαι περισσότερη ώρα σε καλό δρόμο) για να έρθει κανείς Μύτικα και στην Δ.Ε. Αλυζίας μέσω Ιονίας Οδού. 
        Αντί να βγει στην έξοδο του Μεσολογγίου και να έχει 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου να φτάσει, συνεχίζει μέσω της Ιονίας για άλλα 15 λεπτά περίπου (πληρώνει διόδια στο Αγγελόκαστρο) έως τον κόμβο Κουβαρά και βγαίνει προς Αγρίνιο, όπου σε 300 μέτρα παίρνει τον καινούργιο δρόμο και σε 10 λεπτά είναι Μπαμπίνη και από εκεί σε 30 λεπτά μέσω Αετού, Αρχοντοχωρίου και κάμπου Αλυζίας είναι στον Μύτικα.

          Ευχή μας είναι με το πέρας του συγκεκριμένου έργου (προσωπικά εκτιμούμε 3 - 4 βδομάδες περίπου), η Περιφέρεια ή το Υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει σύντομα σε σύνταξη οριστικών μελετών για την συνέχιση του δρόμου προς Αετό, Αρχοντοχώρι (παράκαμψη του), κάμπο Αλυζίας και Μύτικα.
              Μιλάμε για κοντά 22 χιλιόμετρα που αν μελετηθούν και κατασκευαστούν στο άμεσο μέλλον, μαζί με τα 9,2 χιλιόμετρα του Κουβαράς - Μπαμπίνη, θα συνδέσουν αφ' ενός το αστικό κέντρο του Αγρινίου με την Δ.Ε. Αλυζίας, που ήδη υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα από το Αγρίνιο, αλλά δεινοπαθούν οι άνθρωποι για να έρθουν και αφ' ετέρου τα χωριά του κεντρικού Ξηρομέρου με την Δ.Ε. Αλυζίας, που επίσης ήδη υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα και αυτοί επίσης δεινοπαθούν, αλλά και τους επισκέπτες που θέλουν να έρθουν μέσω Ιόνιας Οδού.
             Μιλάμε για ένα έργο πνοής, που αφορά την διέξοδο και σύνδεση περιοχών ολόκληρων με τις πανέμορφες ακτές της Δ.Ε. Αλυζίας, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη μίας πολύ προνομιούχας περιοχής, με εξαιρετικές προοπτικές.

Με πράσινο-κόκκινο χρώμα τα 9,2 χιλιόμετρα που σήμερα κατασκευάζονται και πολύ σύντομα ολοκληρώνονται.

Πηγή: http://mytikaspress.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο