Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΥΛΑΣ: Ενημέρωση από τη συνεδρίαση (22.6.2018) του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου

Ενημερώνω τους συμπατριώτες μου για το τελευταίο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου

Του κ. Βασίλειου Σούλα.
Τακτικό μέλος Δ.Σ.
Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου.

    Ενημερώνω τους συμπατριώτες μου, ότι την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 11:00 π.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Αστακού είχαμε Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, όπου συμμετείχα για 3η συνεχόμενη φορά ως τακτικό μέλος του Δ.Σ., κατόπιν του ομόφωνου ορισμού μου από το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε πριν 4 περίπου μήνες και συγκεκριμένα στις 16 Φεβρουαρίου.
     Στο Δ.Σ. είχαμε για συζήτηση δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα προ ημερήσιας και δημοσιοποιώ παρακάτω προς εσάς τους συμπατριώτες μου τις απόψεις μου για όλα τα θέματα της συζήτησης που έλαβα μέρος.
          Ήρθε σαν προ ημερήσιας θέμα, με εισήγηση του Λιμενάρχη Αστακού και μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, να καθορίσουμε στο λιμάνι Αστακού δύο θέσεις όπου θα υποχρεούνται να αράζουν εκεί (σε δύο ντάνες), τα πολλά ψαράδικα που  εποχικά αυτή την περίοδο ψαρεύουν στην περιοχή, γιατί έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στον Αστακό με το να αράζουν όπου βρουν μέσα στο λιμάνι του Αστακού. Ψήφισα θετικά, αποδεχόμενος και εμπιστευόμενος την εισήγηση του Λιμενάρχη, μιας και αποκλειστικά αρμόδιο και γνώστης γι αυτά τα θέματα είναι το Λιμεναρχείο Αστακού.
            Εδώ θέλω να πω προς τους συμπατριώτες μου από τον Μύτικα, που με σταματούν και με ρωτούν γιατί το λιμάνι του Μύτικα είναι ξέφραγο αμπέλι και δεν κάνουμε κάτι, ότι όταν υπάρχει καθορισμένη χερσαία ζώνη Λιμένα, το Λιμενικό μας Ταμείο μπορεί να επέμβει και να βάλει κανόνες (όπως στη παραπάνω περίπτωση του Αστακού), όταν δεν υπάρχει, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία σαν Λιμενικό Ταμείο (περίπτωση Λιμανιού Μύτικα)...................


--------------------------------

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ.

1. Ακύρωση της αρ. 24/2018 Απόφασης ΔΣ του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου».
Η απόφαση αφορούσε εξοπλισμό παραλιών του Δήμου μας. Την συγκεκριμένη απόφαση την είχα ψηφίσει, διότι πιστεύω ότι πρέπει το Λιμενικό Ταμείο να επενδύσει στις παραλίες μας και πολύ ακόμα περισσότερα χρήματα. Ψήφισα θετικά να ακυρωθεί, μιας και υπάρχει πρόβλημα και τόνισα ότι θα την ξαναψηφίσω παρακάτω, με την ένσταση μου να παραμένει, δηλαδή ότι για τις προμήθειες πρέπει να ακολουθείτε η διαγωνιστική διαδικασία, ώστε να εξοικονομούμε χρήματα και όχι η διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης.

2. Έγκριση δαπάνης - διάθεση πίστωσης για «Προμήθεια μικροϋλικών».
Το συγκεκριμένο θέμα δεν το ψήφισα, γιατί όπως έχω εξηγήσει αναλυτικά σε έγγραφο μου, διαφωνώ με την οικονομική διαχείριση, με την ιεράρχηση προτεραιοτήτων, με την ετεροβαρή κατανομή των πιστώσεων μεταξύ Αστακού και Μύτικα, θεωρώ ότι κακώς επιλέγονται πολλά μικρά έργα αντί για λίγα και μεγαλύτερα, προκρίνω την διαγωνιστική διαδικασία από τις απ’ ευθείας αναθέσεις, θεωρώ τα 3.960 € αρκετά μεγάλο ποσό για προμήθεια υλικών, που δεν θεωρώ ότι αυτό έχει υψηλή ιεράρχηση σε σχέση με άλλα τα οποία εγώ εκτιμώ ότι πρέπει να έχουν πιο υψηλή προτεραιότητα. 

3. Έγκριση δαπάνης - διάθεση πίστωσης για «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού». 
Το συγκεκριμένο θέμα δεν το ψήφισα, γιατί όπως έχω εξηγήσει αναλυτικά σε έγγραφο μου, διαφωνώ με την οικονομική διαχείριση, με την ιεράρχηση προτεραιοτήτων, με την ετεροβαρή κατανομή των πιστώσεων μεταξύ Αστακού και Μύτικα, θεωρώ ότι κακώς επιλέγονται πολλά μικρά έργα αντί για λίγα και μεγαλύτερα, προκρίνω την διαγωνιστική διαδικασία από τις απ’ ευθείας αναθέσεις, θεωρώ τα 5.000 € αρκετά μεγάλο ποσό για προμήθεια υλικών, που δεν θεωρώ ότι αυτό έχει υψηλή ιεράρχηση σε σχέση με άλλα τα οποία εγώ εκτιμώ ότι πρέπει να έχουν υψηλή προτεραιότητα. 

4. Έγκριση δαπάνης - διάθεση πίστωσης για «Προμήθεια υδραυλικού υλικού». 
Το συγκεκριμένο θέμα δεν το ψήφισα, γιατί όπως έχω εξηγήσει αναλυτικά σε έγγραφο μου, διαφωνώ με την οικονομική διαχείριση, με την ιεράρχηση προτεραιοτήτων, με την ετεροβαρή κατανομή των πιστώσεων μεταξύ Αστακού και Μύτικα, θεωρώ ότι κακώς επιλέγονται πολλά μικρά έργα αντί για λίγα και μεγαλύτερα, προκρίνω την διαγωνιστική διαδικασία από τις απ’ ευθείας αναθέσεις, θεωρώ τα 2.479,98 € € αρκετά μεγάλο ποσό για προμήθεια υλικών, που δεν θεωρώ ότι αυτό έχει υψηλή ιεράρχηση σε σχέση με άλλα τα οποία εγώ εκτιμώ ότι πρέπει να έχουν υψηλή προτεραιότητα.

5. Έγκριση δαπάνης - διάθεση πίστωσης για «Προμήθεια άμμου και λοιπά υλικά για την δημιουργία beach volley».
Παίρνοντας τον λόγο, ανάφερα ότι πιστεύω ότι πρέπει το Λιμενικό Ταμείο να επενδύσει στις παραλίες μας, το θεωρώ υψηλής προτεραιότητας. Ψήφισα θετικά, διαμαρτυρόμενος όμως γιατί αφορά μόνο τον Αστακό. Ο Μύτικας δεν έχει ψυχή είπα. Ζήτησα να ενεργοποιηθεί ξανά το γηπεδάκι beach volley του Μύτικα, ώστε να ξαναμαζεύεται εκεί η νεολαία που βρίσκεται τα καλοκαίρια στον Μύτικα (ντόπιοι και επισκέπτες) και να ξαναδούμε τα όμορφα τουρνουά beach volley. 
Ο κ. Δήμαρχος παίρνοντας τον λόγο και απευθυνόμενος στον Αντιδήμαρχο κ. Θόδωρο Λιβάνη, ζήτησε να υπάρξει προμήθεια πλυμένης άμμου και να φτιαχτεί το γηπεδάκι. Ο Αντιδήμαρχος το περασμένο Σαββάτο ήρθε Μύτικα και το είδε από κοντά και υπάρχει η υπόσχεση ότι θα φτιαχτεί και αναμένω και εγώ μαζί με όλους τους Μυτικιώτες να το δούμε.

6. Έγκριση δαπάνης - διάθεση πίστωσης για «Συντήρηση κι επισκευή φωτιστικών σωμάτων Λιμένα Αστακού και Μύτικα». 
Έχοντας πρότερη γνώση για το θέμα, μιας και τα προηγούμενα 3 χρόνια έχουν κοπεί πάνω από 20.000 € εντάλματα πληρωμής για τα φώτα και τα ηλεκτρολογικά του λιμανιού του Μύτικα, δήλωσα ότι δεν το ψηφίζω παρότι και αυτή την στιγμή τα φώτα στο λιμάνι του Μύτικα έχουν πρόβλημα (δεν ανάβουν 5 στα 17). Ας αναλάβει η πλειοψηφία την ευθύνη να ψηφίσει την συγκεκριμένη πίστωση, θεωρώντας ότι τα φώτα του λιμανιού του Μύτικα, με τόσα χρήματα που έχουν δοθεί τα 3 προηγούμενα χρόνια, θα έπρεπε να είναι εντάξει και να είχαμε ησυχάσει για κάποια χρόνια. Φανερά φαίνεται ότι κάτι δεν έχει πάει καλά.
Ο κ. Δήμαρχος παίρνοντας τον λόγο είπε ότι θα επισκευαστούν και κάποια φώτα που δεν ανάβουν στο παραλιακό μέτωπο στο πάνω Μύτικα, καθώς και τα φώτα προς το κάμπινγκ του Μούχα.

7. Έγκριση δαπάνης - διάθεση πίστωσης για «Ενεργοποίηση Κόμβου Διαλειτουργικότητας για Οικονομική και Μισθοδοσία». 
Το συγκεκριμένο θέμα δεν το ψήφισα διότι θεωρώ το ποσό των 3.000 € υπερβολικό και σπατάλη για ενεργοποίηση και πρόσβαση σε μία διαδικτυακή εφαρμογή και αυτό το έξοδο δεν το καταλαβαίνω. 

8. Έγκριση δαπάνης - διάθεση πίστωσης για «Προμήθεια ξύλινων αποδυτηρίων, γλιστρών και λοιπού εξοπλισμού για τις παραλίες».
Έχοντας πρότερη γνώση για το θέμα, μιας και το έχουμε ξανασυζητήσει στο Δ.Σ., ψήφισα θετικά, διότι πιστεύω ότι πρέπει το Λιμενικό Ταμείο να επενδύσει στις παραλίες μας και πολύ ακόμα περισσότερα χρήματα. Η συγκεριμένη προμήθεια είναι πολύ μεγάλη 12.477,13 € και ελπίζω σύντομα ντουζιέρες και αποδυτήρια να μπουν σε Αστακό και Μύτικα και ο Ναυτικός Όμιλος Αστακού να κάνει τα έργα που έχει ανάγκη, ώστε να συνεχίσει το σημαντικό έργο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Η ένσταση μου παραμένει, δηλαδή ότι για τις προμήθειες πρέπει να ακολουθείτε η διαγωνιστική διαδικασία ώστε να εξοικονομούμε χρήματα και όχι η διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης. 

9. Έγκριση δαπάνης - διάθεση πίστωσης για «Συντήρηση Εφαρμογών λογισμού».
Έχοντας πρότερη γνώση για το θέμα, μιας και επί 3 χρόνια γίνεται αυτό το έξοδο των 2.480 €, δεν το ψήφισα, διότι θεωρώ το ποσό υπερβολικό και σπατάλη για συντήρηση και υποστήριξη μίας εφαρμογής λογισμικού και αυτό το έξοδο δεν το καταλαβαίνω. 

10. Εξέταση αιτήματος του «ΜΠΙΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» για άδεια χρήσης χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και άδεια τοποθέτησης σκιάστρου μη σταθερής κατασκευής, ρόδες ή βίδες επιφάνειας έμπροσθεν του καταστήματός του. 
Παίρνοντας τον λόγο είπα πως άποψη μου είναι ότι θα πρέπει τόσο στον Αστακό όσο και στον Μύτικα να αποφεύγονται οι μόνιμες κατασκευές και να εφαρμόζεται η λύση των ομπρελών, όπως άλλωστε απαιτεί και η Κτηματική Υπηρεσία. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο να δείξει το σωστό δρόμο, να πείσει και κατόπιν να επιβάλλει σε όλους να συμμορφωθούν δίνοντας εύλογο χρόνο στους επαγγελματίες. (τρία χρόνια), οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση με την σημερινή οικονομική συγκυρία. 
Για λόγους ισονομίας και ίσης αντιμετώπισης σε σχέση με τους υπόλοιπους επαγγελματίες, ψήφισα θετικά, δηλώνοντας ότι θα ήθελα να κινηθούμε ως Λιμενικό Ταμείο προς την κατεύθυνση που περιέγραψα παραπάνω.

               Επίσης είχαμε μία συζήτηση στο Δ.Σ. για το σταματημένο από το ΣτΕ βουλιαγμένο λιμάνι του Μύτικα, για την οποία ενημέρωσα σε προηγούμενη ανάρτηση (δείτε εδώ), καθώς και μία συζήτηση για κάποια θέματα καθημερινότητας του Μύτικα που άπτονται του Λιμενικού Ταμείου, για την οποία ενημέρωσα σε προηγούμενη ανάρτηση (δείτε εδώ).
     Καλώ οποιοδήποτε πολίτη, να μην διστάζει να με «ενοχλεί», είτε δια ζώσης είτε τηλεφωνικά, για θέματα που άπτονται του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου.
        Επίσης ενημερώνω όλους τους πολίτες, ότι έχω παραδώσει από το πρώτο Δ.Σ. που συμμετείχα, γραπτώς τις σκέψεις και τις προτάσεις μου για την πορεία του Λιμενικού μας Ταμείου (δείτε εδώ), στον Δήμαρχο και Πρόεδρο του Λιμενικού μας Ταμείου, καθώς και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.

http://mytikaspress.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. ..........γιατί το λιμάνι του Μύτικα είναι ξέφραγο αμπέλι....κλπ κλπ...αν το λιμανι του Μυτικα ειναι ξεφραγο αμπελι το λιμανι της Βονιτσας ειναι ενα μεγαλο μπουρδελο...εχουν κανει καταληψη αυτοι με τα ιστιοφορα τα δενουν οπου γουσταρουν οπως γουσταρουν τ΄αφηνουν οσο καιρο θελουν τους εχουμε τζαμπα ρευμα (ρευματοκλοπη)και νερο (ενω εμεις το νερο το πληρωνουμε χρυσο) ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΡΑΓΓΟ τα πλενουν και πλενωνται με απορυπαντικα εκει που τα εχουν αραγμενα και αλλα πολλα που δεν θυμαμαι τωρα...πολλα ειναι αραγμενα εκει χρονια,χειμωνα-καλοκαιρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο