Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι καταθέτουν την άποψή τους…


Ακόμα ένα «μπουκέτο» νέων και ικανών ανθρώπων, σε διαφορετικές φάσεις της ζωής τους, περιλαμβάνει ο συνδυασμός του υποψηφίου Περιφερειάρχη, Ανδρέα Κατσανιώτη.
Πρόκειται για τον Χαράλαμπο – Ανδρέα Παπαγιαννόπουλο, τελειόφοιτο της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, την Ελένη Καλεντζώτη, ιδιωτική υπάλληλο και απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, αλλά και τον Ηλία Κούγελο, παραγωγό κορινθιακής σταφίδας και αγροτοσυνδικαλιστή.

«Εμείς οι νέοι διεκδικούμε περισσότερο χώρο για δράση και αποφάσεις από τις μεγαλύτερες γενιές. Ασφαλώς και σεβόμαστε όλες τις γενιές, αλλά θέλουμε να αισθανόμαστε ότι συμμετέχουμε και εμείς στην διαμόρφωση του μέλλοντος, που στο κάτω – κάτω μας ανήκει. Αλλά αυτόν τον χώρο δεν μπορούμε να τον διεκδικούμε θεωρητικά. Έτσι, αποφάσισα να σταθώ στο πλευρό του Ανδρέα Κατσανιώτη για να ενισχύσω με το δικό μου πάθος και τις δικές μου ιδέες το νέο που θα δημιουργηθεί στη Δυτική Ελλάδα» αναφέρει ο Χ.Α. Παπαγιαννόπουλος.

Από την πλευρά της Ελένη Καλεντζώτη σημειώνει: «Το άμυαλο και επιπόλαιο χθες δημιούργησε ένα μίζερο και δύσκολο σήμερα. Το αύριο πώς θα είναι, άραγε; Θέλουμε να είναι το νόθο αποτέλεσμα της επιπολαιότητας και της μιζέριας ή το γνήσιο τέκνο μιας νέας και καλύτερης εποχής; Υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις και μάχομαι για το δεύτερο. Αρκετά πια λοιπόν με όσους και όσα μας γυρίζουν στο χθες. Θέλουμε το νέο, το άφθαρτο, το ικανό. Με τον Ανδρέα Κατσανιώτη, ως περιφερειάρχη, το μπορούμε».

Ακόμα, ο Ηλίας Κούγελος τονίζει: «Η προσωπική μου προσπάθεια να στρέψω την προσοχή μου στη γη και να αναδείξω το νέο πρόσωπο της αγροτικής επιχειρηματικότητας δεν έπαψε ποτέ να είναι μία περιπέτεια πολλών δυσκολιών και μεγάλων απογοητεύσεων. Ωστόσο, όχι μόνο δεν απελπίστηκα, αλλά με την προσπάθειά μου καθημερινά αποδεικνύω ότι η δική μας γη παραμένει ένας ανεκμετάλλευτος θησαυρός. Πιστεύω ότι η νέα ανάπτυξη που όλοι προσδοκούμε θα ξεκινήσει από τη γη μας. Και σε αυτό τον τομέα έχουμε πλεονέκτημα, αρκεί να οργανωθούμε και να ανακαλύψουμε τις δυνάμεις μας. Ο Ανδρέας Κατσανιώτης με έπεισε ότι όχι μόνο κατανοεί την σπουδαιότητα της μεγάλης επένδυσης που πρέπει αν γίνει στον αγροτικό τομέα, αλλά έχει και το σχέδιο για την μετατροπή των αγροτών της περιοχής σε πραγματικό κεφάλαιο για την περιοχή. Η επιλογή μου, λοιπόν, ήταν δεδομένη…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο